Hopp til hovedinnhold
Byggeprosessen med Blink Hus

Bygg ditt drømmehus – steg for steg

Du har tatt det store valget - å bygge ditt eget hus. Vårt mål er å sikre at du har all den nødvendige informasjonen for å føle deg trygg og forberedt. I denne artikkelen vil vi ta deg gjennom de åtte stegene mot ditt nye hjem, og gi deg svarene på vanlige spørsmål om husbyggingsprosessen.

Åtte trinn til ditt nye hjem

Kanskje har du allerede en klar visjon om hvordan det skal se ut. Kanskje er du fortsatt i søken etter den perfekte idéen. Det eneste du vet er at du vil bygge hus med en solid boligleverandør, som gir deg den tryggheten du trenger gjennom hele prosessen.

Hva skjer nå?

1. Møt din forhandler

Det første som skjer når du tar kontakt med oss, er at vi avtaler tid for en samtale. Her ønsker vi å vite mest mulig om dine planer, drømmer og behov, slik at vi kan veilede deg mot den optimale løsningen. Hvis du allerede har et definert budsjett og noen tanker om tomten, vil dette gi oss et godt grunnlag for videre arbeid.

Vi vil også fortelle deg om fordelene ved å bygge hus med oss, hva vi kan tilby, og hvordan vi sikrer en effektiv og god prosess.

Blink Hus forhandler

2. Kataloghus, tilpasset hus eller arkitekttegnet hus?

Når du har bestemt deg for å bygge hus med oss, er neste steg å velge hvilken type bolig som passer best til ditt budsjett, ønsker og behov. Hvis du allerede har kjøpt en tomt, hjelper vi deg med å velge en boligtype som passer til den spesifikke tomten. Hvis du ikke har en tomt, kan vi også hjelpe deg med å finne en.

- Kataloghus

Kataloghus, også kjent som ferdighus, er eneboliger du finner i vår huskatalog. Disse husene er tegnet i samarbeid med våre arkitekter og boligrådgivere. Hvis du velger et kataloghus, får du akkurat det huset som er vist i katalogen, med standard tilvalg.

- Tilpasset kataloghus

Hvis du finner et kataloghus du liker, men ønsker noen justeringer for å gjøre det perfekt for deg, kan du velge et tilpasset kataloghus. Her kan du gjøre endringer i planløsning, størrelse, innredning og tilvalg.

- Arkitekttegnet hus / skreddersøm

Ønsker du å tegne et hus fra bunnen av er løsningen et arkitekttegnet hus, selv om alle våre hus er tegnet av en arkitekt. Vi vil arrangere et møte mellom deg og en av våre arkitekter, slik at du kan fortelle om dine drømmer og visjoner for huset.

3. Tillatelse fra kommunen

For å bygge ditt eget hus må du først få tillatelse fra kommunen. Når vi har fullført tegningene, situasjonsplanene og profilene, tar vi oss av hele søknadsprosessen for deg.

Etter at søknaden er sendt inn, går vi nøye gjennom en sjekkliste for å sikre riktig plassering av vannavløp, strømuttak og andre eksterne faktorer som kledning og vinduer.

Avslag på byggesøknader er sjeldne, men det kan skje fra tid til annen. Hvis det skulle skje, justerer vi tegningene ved å tilpasse høyder eller detaljer der vi har søkt om dispensasjon.

4. Oppstartsmøte

Så snart søknaden er godkjent, arrangerer vi et oppstartsmøte med deg og andre involverte parter. Her avklarer vi alle nødvendige detaljer for å sikre en god start. Deretter kan gravearbeidet begynne.

5. Byggestart

Etter at gravearbeidet er ferdig, er det endelig tid for å starte selve byggingen av huset. Avhengig av kontraktens innhold, starter vi med betongarbeid eller tømrerarbeid.

Vanligvis tar det ca. 9-12 måneder fra første spadetak til huset er ferdig. Du er velkommen til å avtale besøk på byggeplassen sammen med din forhandler, dersom du ønsker å følge utviklingen.

6. Befaring

Vi gjennomfører en befaring av huset to til tre uker før den endelige sluttbefaringen. Dette gjør vi for å sikre at alt er som det skal være og gi oss tid til å fikse eventuelle småting før overtakelsen.

7. Overtakelse

Endelig er den store dagen her! Du får flytte inn i det etterlengtede huset ditt. Vi gjennomfører en sluttbefaring samme dag som overtakelsen. Hvis det skulle være noe som må fikses, tar vi oss av det innen to til tre uker.

8. Ettårsbefaring

Under ettårsbefaringen går vi grundig gjennom hele huset. Her ser vi etter eventuelle feil eller mangler som kan ha oppstått. Det kan være alt fra små kosmetiske utfordringer til mer tekniske problemer. Hensikten er å sikre at huset oppfyller de avtalte standardene og kvalitetskravene.

Plantegninger til byggeprosessen med Blink Hus

Du lurer kanskje på dette

Å bygge hus er et stort og spennende prosjekt, men det kan også være en kilde til mange spørsmål og usikkerheter. Ingen spørsmål er dumme! Vårt erfarne team av forhandlere er her for å gi deg god veiledning og svar på alle dine spørsmål.

Her svarer vi på spørsmål vi ofte får:

Hvilken hustype er rimeligst?

Det rimeligste alternativet vil være å velge hus fra vår huskatalog. Da slipper du kostnadene ved å beregne et helt nytt og potensielt mer avansert bygg.

Det er også flere måter å spare penger på i husbyggingsprosessen. Du kan for eksempel velge et mer kostnadseffektivt husdesign eller gjøre smarte valg når det kommer til materialer og interiør:

– Mange tror firkantede funkishus er den rimeligste løsningen, da de virker enkle å konstruere. Dette er oftest ikke tilfellet. Den mest kostnadseffektive metoden er å bygge alt på ett plan med saltak og standard takhøyde innvendig, sier Endre Håberg, daglig leder i Blink Hus Stryn og Måløy.

Kan jeg gjøre noe selv i husbyggingsprosessen?

Du har friheten til å velge hvor mye eller litehjelp du ønsker fra din Blink Hus-forhandler. Dersom du har de nødvendige ferdighetene, kan det være en passende løsning. Hvis du ikke har kompetansen som kreves, er det nødvendigvis ikke lønnsomt.

Hva er den vanligste feilen folk gjør når de skal bygge hus?

– En av de vanligste feilene folk gjør når de bygger et hus er å ikke legge nok vekt på design og løsninger. Vår anbefaling er at du tar deg tid til grundige diskusjoner med forhandler før husbyggingsprosessen starter, forteller salgssjef Andreas Holand i Blink Hus Telemarkhus.

Flere spørsmål? Ta kontakt!

Enten du ønsker å være aktivt involvert i prosessen eller foretrekker å overlate alt til vårt erfarne team, er vår målsetting å sikre at din visjon blir til virkelighet på en effektiv og vellykket måte. Sammen vil vi skape et hjem som er både funksjonelt og vakkert - et sted hvor du vil trives i mange år fremover. Vi er dedikerte til å levere lokal kvalitet i hvert trinn av prosessen og skape et hjem som er skreddersydd etter dine behov og ønsker.

Kontakt oss

Hva gjelder henvendelsen?

Din kontaktinformasjon

Hvor vil du bygge?

Hva kan vi hjelpe med?