Hopp til hovedinnhold
Løvebygget fra Blink Hus Sigdal

Sikre deg en leilighet utenom det vanlige i Låvebygget på Kjøsterud

Drømmer du om å bo i et naturnært område med lekeplasser og stort fellesområde, samtidig som du bare er en liten busstur unna Drammen sentrum? Det gjorde Miguel Pires og familien også. De sikret seg rekkehus på Kjøsterud for tre år siden og stortrives. Nå selges de siste leilighetene i nabobygget som går under navnet Låvebygget, og du kan bli en del av det hyggelige nabolaget i Christopher Hornsruds vei 2.

Høyt under taket i Låvebygget

Om du er på utkikk etter en leilighet utenom det vanlige, har du muligheten nå. Låvebygget på gamle Kjøsterud gård i Drammen byr på den utradisjonelle kombinasjonen av låvedimensjoner med stor takhøyde, elegant pakket inn i moderne arkitektur og alle fasiliteter man kan ønske seg av en splitter ny leilighet. Det er kun to leiligheter igjen til salgs.

Men hvordan er det egentlig å bo i nabolaget rundt Christopher Hornsruds vei? Vi har tatt en prat med Miguel Pires. Han er styreleder i sameiet og var en av de første som flyttet inn i rekkehusene i 2021. Rekkehusene ligger rett ved siden av Låvebygget og de er alle en del av Boligsameiet Kjøsterud Gård.

Åpen stue- og kjøkkenløsning i Låvebygget

Fikk oppfylt ønsket om en skikkelig uteplass

Tidligere hadde Miguel og kona en ettroms leilighet i Drammen sentrum. Da de fikk barn, så de snart at de trengte flere soverom og ikke minst ønsket de seg en skikkelig uteplass.

Ved første visning i 2020 var de solgt. Beliggenheten, med det rolige nabolaget og nærhet til naturen, sammen med god bussforbindelse til både Drammen sentrum, Oslo og Kongsberg, gjorde valget enkelt.

– Det var også veldig godt å vite at alt var helt nytt, vi trengte ikke begynne på et oppussingsprosjekt. Vi følte oss veldig trygge på Blink Hus Sigdal og kvaliteten de leverer. Vi vet at de er seriøse og flinke folk, sier Miguel.

Låvebygget bygget av Blink Hus Sigdal

Et samhold utenom det vanlige

Miguel forteller at nabolaget føles mer som et tettsted enn by. Det er mange småbarnsfamilier som støtter hverandre og hjelper til der det trengs.

Han fremhever særlig de to lekeplassene som er flittig brukt av familiene i nabolaget. Her knyttes det vennskap, både blant barna og de voksne.

– Vi kan være ute i timevis. Det er her vi møtes i helgene eller om ettermiddagen etter jobb og barnehage. Om noen må inn og lage mat, eller ordne noe annet, så passer vi hverandres barn. Det er veldig hyggelig, sier han og smiler.

– Det er nesten som å bo i et tettsted der alle kjenner alle. Vi har blitt så knyttet til naboene våre. Det er en trygghet og et fellesskap man kanskje ikke finner så ofte i byen, sier Miguel.

Bynært, men skogen «i bakgården» og flust av fritidsaktiviteter

Med tre små barn har familien Pires hendene fulle og det blir ikke de lange utfluktene i skog og mark ennå.

– Vi setter pris på at det er stille her sammenlignet med sentrum, og det er flere turmuligheter i nærheten. Vi bor jo ikke i skogen, men vi ser skogen og det er fint. Vi hører også mye fuglekvitter, sier han.

Når barna blir litt større ser de fram til å bruke Drammen skisenter med alt det innebærer av skikjøring, leke-, sykle- og klatremuligheter i sommerhalvåret.

Rett over Rosenkrantzgata ligger også Berskoghallen og området rundt hvor barna kan drive med allidrett, håndball, fotball og tennis for å nevne noe.

Turstiene i åsen bak boligene strekker seg i flere retninger, både mot Krokstadelva, mot sentrum og ikke minst innbyr det til friluftseventyr i Finnemarka.

– Vi kommer garantert til å bruke alle disse tilbudene i fremtiden, smiler trebarnsfaren.

Benytter seg stadig av det gode kollektivtilbudet

Familien Pires tar seg gjerne en tur inn til sentrum, enten det er for å handle, gå ut og spise eller være med på aktiviteter og arrangementer.

– Vi har bare én bil, så vi er avhengig av godt kollektivtilbud i hverdagen, sier Miguel.

Han forteller videre at de bruker tilbudene i byen en god del, spesielt i helgene når det skjer mye spennende.

Men de trenger ikke å reise inn til byen for å finne butikker, og det er både barnehage, skole og treningssenter i kort avstand fra leilighetene og rekkehusene på Kjøsterud.

– I tillegg har vi både Gulskogensenteret og Buskerud Storsenter bare noen minutter unna, og der får man det meste man trenger, sier Miguel.

Uteplassen i Låvebygget

Historien om Låvebygget på Kjøsterud

Låvebygget har både navn og delvis utseende fra sin forgjenger, en gammel låve som stod på nøyaktig samme sted. Den var i utgangspunktet vernet, men på grunn av svært dårlig stand ble den revet. Forutsetningen for rivningen var at nybygget måtte ha samme dimensjoner, høyde og plassering som den gamle låven. Det ble en skikkelig utfordring for Blink Hus Sigdal, men takket være god hjelp fra arkitektfirmaet DRMA, landet prosjektet stødig.

Låvebrua fra den gamle låven er beholdt og kan benyttes som alternativ inngang til andre etasje. Den står der som en hilsen fra gamle dager, og har fått en fin plass i et moderne bygg. Låvebygget tilfører en unik karakter og bidrar til at stedet bevarer den rustikke sjarmen fra en tradisjonell låve.

Det er Kjøsterud Eiendom AS, Blink Hus Sigdal sitt datterselskap, som er utbygger på området. Boligprosjektet ble startet i 2016 og består av 14 rekkehus og seks leiligheter i det såkalte låvebygget.

Leilighetene har tilgang på store friområder og to lekeplasser som sameiet styrer. Felleskostnadene er lave og inkluderer fyring med vannbåren varme.

Låvebygget er på 600 m2. Fire av leilighetene er allerede solgt. Den ene leiligheten som fortsatt er ledig, er en 4-roms ende- og toppleilighet på 124 m2. Den har en meget attraktiv beliggenhet og solrik terrasse vendt mot vest.

Du kan se annonsen på Finn her: https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=301535031