Hopp til hovedinnhold

Slik er det å bo i eneboligen Jarlsberg

Har du lurt på hvordan den populære eneboligen Jarlsberg egentlig er konstruert, og hvilke muligheter som finnes i den? Student Janne Brun har nettopp bestått eksamen i teknisk tegning med glans, og vi er svært stolte over å meddele at hun valgte Blink Hus-eneboligen Jarlsberg for sin oppgave. Hun har laget en fantastisk film som gir et veldig godt bilde av hvordan det er å bo i dette unike atriumhuset.

Ville finne et hus hun kunne tenke seg å bo i

Janne Brun er 29 år gammel og bor i den idylliske byen Skudeneshavn i Karmøy. Hun har alltid hatt en stor interesse for bygg og arkitektoniske detaljer.

Janne har bakgrunn som industrimekaniker og innen maskinteknikk, men da hun skulle velge eksamensoppgave, valgte hun å gå for arkitektur for å utfordre seg selv. Oppgaven ble å konstruere hele huset, tegne innredning fra bunnen av, og å dokumentere dette med målsatte tekniske tegninger. Videre skulle hun presentere bilder og en video av selve huset slik hun hadde tegnet det.

«Målet mitt var å finne et hus jeg kunne se for meg å bo i, både på det estetiske og ikke minst det praktiske. Jeg googlet ‘moderne hus’ og fikk opp Blink Hus sine modeller med en gang. Blink Hus har utrolig mange fine husmodeller, men jeg falt skikkelig for Jarlsberg.»

- Janne Brun, industrimekaniker og teknisk tegner.

Jarlsberg er et moderne, romslig og stilsikkert hus med en praktisk og lun atriumformasjon.

Mener Jarlsberg har alt man trenger

Janne forteller at målet med videoen var å vise mulighetene som finnes inne i huset, og å gjøre det lettere å forstå hvordan huset faktisk er bygd opp.

«Jarlsberg hadde en veldig fin utstråling. Det gir en skikkelig god ‘hjemmefølelse’ med en gang man ser det. Jeg likte veldig godt atriumstilen på huset, som også hadde et veldig romslig og moderne preg over seg. Planløsningen var også veldig bra, spesielt med tanke på at soveromsfløyen var for seg selv. Den koselige terrassen midt mellom byggene satte også et fint preg på huset. Alle jeg har vist oppgaven min til har sagt ‘det er jo akkurat et slikt hus jeg drømmer om å bygge!’ – og det er jo veldig forståelig, for det har jo alt en trenger.»

Janne har konstruert innsiden av Jarlsberg på en svært delikat måte.

«Nå er det bare å drømme seg bort om å få bygge mitt egendesignede Jarlsberg-hus i fremtiden,» smiler Janne.

Hele videoen Janne har laget kan du se under.

Blink Hus takker for fine ord om Jarlsberg og gratulerer Janne med karakter B og en fantastisk gjennomført eksamensoppgave!

Relaterte artikler

Hytte ved sjøen

Hytte ved sjøen

Å bygge hytte ved sjøen er noe mange drømmer om. Det er noe helt eget med å kjøre fra kaoset i byen og komme til bølgeskvulp på svabergene og den friske lukten av sjø.

Herskapelig hus

Herskapelig hus

Å investere i et hjem handler ikke bare om å kjøpe et sted å bo, men om å skape en livsstil som reflekterer din unike personlighet! Verdsetter du det ekstraordinære? Utforsk våre herskapelige hus – nøye designet for deg som setter pris på luksus og tidløs eleganse. Bli bedre kjent med våre hus i herskapelig stil:

Blink Hus Ekeberg er et hus på ett plan

Alpeutsikt à la funkis

På idylliske Valle i Ålesund kommune, har Christine og Tor Egil Skarbø, sammen med deres to sønner, realisert boligdrømmen med husmodellen Ekeberg – et moderne funkishus på ett plan fra Blink Hus.