Hopp til hovedinnhold
1 / 0

Hytte Vaag

Nøkkelinformasjon

Soverom

2

Bad

1

Etasjer

Hems

Grunnflate (BYA)

53

Bruksareal (BRA)

44,5

Primærrom (P-rom)

44,5

Største lengde

9,8 m

Største bredde

5,3 m

Vaag er en romslig minihytte som er enkel å plassere i ulikt terreng, både på skrå og flate tomter. 

Innholdsrik minihytte med soveplass til fire

Vaag er en liten hytte i overkant av 40 kvadratmeter BRA. Det gjør den relativt priseffektiv, samtidig som den er innholdsrik og ivaretar behovet for opptil fire personer på soverom. Man har også mulighet for ekstra overnatting i stue og på hems.

Miljøhytte som tar hensyn til naturen

Hytta står på pilarer for å unngå store inngrep i terrenget. Dermed kan hytta plasseres i både flatt og skrått terreng. Dette gjør den tilpasningsdyktig for forskjellige tomter og landskap.

Formen er rektangulær som gjør at man utvendig får en lang side som er skjermet mot vær og vind. Hvis hytta plasseres riktig på tomten kan den fungere som en klimaskjerm. Det gjør også at en får mer luft mellom hyttene hvis flere hytter plasseres i felt eller tun.

Materialene er tenkt i jordfarger, gjerne trykkledning for å gå i ett med landskapet. Det er store vindusflater for å skape flytende følelse av ute og inne, og nærhet til landskapet. Taket kan ha alt fra sinusplater og trekledning, til gress eller solceller.

Funksjonelle og robuste løsninger

Hovedinngangen til hytta er plassert på den ene langsiden av hytta, tilknyttet en uteplass på platt. Fra entre har man gjennom store vindusflater god kontakt med landskapet utenfor.

I entreen er det mulighet for å henge av seg i et lite skap ved inngangssonen, i tillegg til garderobe knyttet til kjøkkenløsning. Entre og kjøkken har gulvflate utført i robust materiale som tåler vann og søl. Fra entreen er det praktisk tilgang til bad.

Hytta kan bygges med bod tilknyttet inngangspartiet for ekstra lagringsplass.

Store vinduer og høyt under taket

I stuen har du følelsen av å sitte i naturen og fokuset blir mot landskapet utenfor. Takhøyden og de store vindusflatene er med på å understreke denne følelsen. Det er satt inn en stor skyvedør ut mot en platt som strekker seg fra oppholdsrommet til inngangssonen. Når skyvedøren åpnes blir oppholdsrommet forstørret og en får et oppholdsrom som visker ut grensen mellom innerom og uterom.

To soverom og hems

Lyset og den gode kontakten med landskapet utenfor har en med seg både på soverommene og på hemsen. Soverommene har full takhøyde og store vinduer med utsikt fra sengene. Her kan en trekke seg tilbake å nyte stillheten og utsikten. De store soveromsvinduene rammer inn utsikten fra en annen vinkel enn i oppholdsrommet. Det er en god ide å tenke oppbevaring under sengene.

Stige opp til hemsen gir mulighet til ekstra lagring eller soveplasser. Fra hemsen har man god kontakt med planet under og god utsikt utover landskapet. I takflaten på hemsen er det plassert et takvindu for godt lys og lufting.

* Alle bilder og illustrasjoner er til inspirasjon og kan avvike fra endelige tegninger.

Plan- og fasadetegninger:

Ønsker du en annen plantegning?

Alle våre modeller kan tilpasses dine behov, og både dimensjoner, rom og planløsning kan endres slik du vil ha det

Kontakt oss

Hva gjelder henvendelsen?

Din kontaktinformasjon

Hvor vil du bygge?

Hva kan vi hjelpe med?