Hopp til hovedinnhold

Det blir stilt stadig strengere krav til klimafotavtrykket til byggematerialer

Vartdal Plast tar dette på alvor og har lansert produktserien VARTDAL LOOP® der alle produktene har et vesentlig lavere klimafotavtrykk enn isolasjonsproduktene som hittil har blitt brukt.

VARTDAL LOOP er en produktserie som bare består av produkter laget av resirkulerte og fossilfrie råvarekilder.

Produktene er fortsatt laget av EPS (ekspandert polystyren), på folkemunne kalt isopor, så man får nøyaktig de samme produktegenskapene i bruksfasen.

Men for produktene i VARTDAL LOOP® er fossile råvare erstattet av fornybar eller resirkulert råvare helt i begynnelsen av produksjonsprosessen av EPS-råvaren. Dette fører til at man sparer fossile ressurser og man får et betydelig lavere klimafotavtrykk.

VARTDAL RINGMUR LOOP

Det første produktet som ble lansert i produktserien, er VARTDAL RINGMUR LOOP. I produksjonen av EPS-råvaren til dette produktet, er den fossile oljen som normalt brukes, erstattet med pyrolysolje, som er utvunnet av kjemisk resirkulert konsumentplast. I stedet for at plastavfall blir sendt til forbrenning, kan den altså få nytt liv som del av fundamentet til din neste bolig!

Vartdal Plast tilbyr også isolasjonsplater og veggsystem av EPS med biogass som råvarekilde. Biogass lages blant annet av matavfall og landbruksavfall og kan erstatte fossile råvare i produksjonen av EPS.

VARTDAL RINGMUR LOOP

Å bygge bolig med byggesystemene til Vartdal Plast er alltid fornuftig, da tosidig isolasjon gjør at man reduserer utslipp av CO2 fra boligen.

Om du ønsker å bygge din neste bolig med lavest mulig klimafotavtrykk, kan vi anbefale at du sjekker ut VARTDAL RINGMUR LOOP, VARTDAL VEGGSYSTEM LOOP og VARTDAL EPS LOOP fra Vartdal Plast.

Som Vartdal Plast sier: «Fremtiden er sirkulær»

Vartdal Plast

Relaterte artikler

Møt fremtidens klimautfordringer

Hos Lyssand har vi produsert vinduer siden 1947 og som en av de største produsentene i Norge vet vi hva kvalitet betyr for kundene våre. Lyssand vinduer er laget for å vare, det er også derfor vi gir opp til 30 års garanti mot sopp og råte.

Solide produkt for norske forhold

Når du skal velje ny dør, handlar det det først og fremst om ditt behov. Ei god dør skal være vakker, praktisk og haldbar. Den skal også komplettere husets arkitektur, og med ein god konstruksjon vere sikker og fungere optimalt i vårt nordiske klima.