Hopp til hovedinnhold

100 år gammelt hus ble nytt

Familien på Bømlo ville bevare stilen og sjarmen på det 100 år gamle huset. Nå har de fått et hjem som er oppgradert til dagens standard. – Vi er kjempefornøyde med jobben Blink Hus har gjort for oss, sier Erling Digernes og Mari-Anne Soltveit.

Moderne planløsning

– Det er et ganske lite hus, bare 80 kvadratmeter, men det føltes enda mindre før. I første etasje var det for eksempel to stuer, to små bad og et lite kjøkken. Ved å slå sammen rommene åpnet vi opp for en mer moderne planløsning, slik at det føles større, sier Mari Anne.

Det er mye som må fikses på et så gammelt hus. Alt er revet både oppe og nede, isolert ute og inne og de har fått ny pipe, kledning og tak. Det eneste som ikke er nytt er trappa.

– Vi har brukt en del penger på å beholde den gamle stilen, særlig utvendig. Vi ønsket ikke et nytt hus ved siden av et gammelt. Derfor har vi kjøpt mye brukt, men som er av god kvalitet, sier Mari Anne.

God hjelp av Blink Hus

For å få hjelp til å tegne og planlegge rehabiliteringen av det gamle huset, valgte de Blink Hus.

– Vi kontaktet mange, men vi valgte til slutt Blink Hus. Det var ikke så mange som kunne tegne et hus i den stilen vi ønsket, men det kunne de. Vi trodde egentlig at de bare tegnet moderne hus, men de hjalp oss med å få det akkurat slik vi ville ha det.

Siden huset ligger i et vernet område, har Blink Hus også bistått familien med nødvendige søknader. Bortsett fra entreprenør, støping og VVS har Blink Hus hjulpet dem med resten.

Verdens fineste plass

– Vi er kjempefornøyde med jobben Blink Hus har gjort, og det er deilig å ha ett kontaktpunkt for diverse leverandører og andre ting som må fikses, sier Mari Anne.

Nå er det hundre år gamle huset oppgradert til dagens standard. Isolasjonen av hundre år gamle aviser er byttet ut med ordentlig isolasjon, i tillegg til nytt ventilasjonsanlegg og varmeovn. Familien har også planer om å installere solcellepaneler på taket. Familien regner med at rehabiliteringsprosjektet er ferdig til sommeren.

– Vi føler oss veldig heldige som kan bo på verdens fineste plass, avslutter Mari Anne.

Ønsker du å gjennomføre en oppussing, rehabilitering eller tilbygg? Ta kontakt med din nærmeste Blink Hus-forhandler

Relaterte artikler

Rehabilitering av bolig FØR byggmester har begynt

Rehabilitering som alternativ til ny bolig

Er du glad i beliggenheten, huset og tomta – og har tenkt å bli boende der lenge – da kan rehabilitering av en eldre bolig være et godt alternativ til å bygge nytt. Det sier daglig leder Hans Magne N. Stokka hos Blink Hus Steinsbø AS på Bømlo.