Hopp til hovedinnhold
Blink Hus interiørarkitekt kjøkken

Interiørarkitektens drømmehus

Våre arkitekter og interiørarkitekter bruker store deler av tiden sin på å hjelpe kundene våre med å tegne og innrede hus. Men hvilke løsninger ville de gått for om de selv skulle bygge hus i dag? Vi har spurt interiørarkitekt Vibecke Caspari Nord om hva hennes drømmehus ville inneholdt.

Har bygd hus før – ville gjort det meste annerledes i dag

Vibecke Caspari Nord er interiørarkitekt i Mestergruppen. Når vi spør henne hva hennes drømmehus ville inneholdt, trenger hun knapt betenkningstid før hun svarer. Vibecke har nemlig bygd hus før, og har senere gjort seg opp massevis av tanker om hva hun ville gjort annerledes i dag. Svaret? «Det aller meste».

Vibecke Caspari Nord, interiørarkitekt i Mestergruppen.

Mange muligheter med kataloghus

Når du bygger hus med Blink Hus, kan du velge mellom et kataloghus, et kundetilpasset kataloghus, eller et arkitekttegnet hus.

– Jeg ville startet med kataloghusene for å få inspirasjon til retningen jeg ønsker å gå i. De gir masse informasjon om boareal, smarte løsninger og et inntrykk av hva man får plass til av møbler. Da blir man tryggere i de valgene man ender opp med, og man ser løsninger man kanskje ikke hadde tenkt på, forteller Vibecke.

Mykt og moderne

I Blink Hus skiller vi mellom funkishus, moderne hus, tradisjonelle hus og herskapelige hus. I likhet med de aller fleste av våre kunder, ville Vibecke valgte en stil midt imellom funkisstilen og den moderne stilen om hun skulle bygge nytt. For å myke opp de stramme linjene man vanligvis ser i et funkishus, ville hun tatt i bruk tre i større grad:

«Jeg ville nok begynt å se på funkis og moderne, og prøvd å finne et hus som forener disse. Jeg liker de rette rene linjene i funkishusene, men samtidig ønsker jeg et mykere uttrykk uten for mye betong. Ved å ha et hus med mange rette linjer og store vinduer, men mye treverk i fasaden får man et uttrykk jeg ville likt.»

- Vibecke Caspari Nord, interiørarkitekt i Mestergruppen

Vibecke har falt for eneboligen Asker i vår huskatalog, men nevner at også eneboligene Ekeberg og Fredrikstad er i kategorien hun ville gått for.

Alt på ett plan - med utleiedel

Nå som barna har forlatt redet, forteller Vibecke at hun ville gått for et hus på rundt 130 kvadratmeter på én flate, men med garasje, boder, treningsrom og utleiedel i første etasje. Hun liker å ha det litt høyt under taket, og forteller at hennes ideell takhøyde er på 2600-2800 mm.

Vibecke elsker å ha gjester, og i planløsningen er hun helt klar på hvordan hun ville hatt det:

– Jeg ville prioritert en stor og åpen stue- og kjøkkenløsning. Jeg liker å ha plass til mange rundt middagsbordet. Jeg ville også hatt et gjesterom med plass til en dobbeltseng og barneseng, samt noe oppbevaring. Gjesterommet burde ha direkte adgang til eget bad. Jeg ville også hatt et hjemmekontor som kunne fungere som gjesterom.

Åpen stue- og kjøkkenløsning i den moderne eneboligen Jarlsberg.

Drømmehuset har et hovedsoverom med walk-in-closet og direkte adgang til bad. – Jeg liker også plassbygde garderober, for da kan man utnytte plassen maksimalt med tanke på høyder og bredder, og gjerne at man bygger rundt sengene, forteller Vibecke.

Funksjon i fokus

Vibecke forteller at hun ville bygd primært for egne behov, og tenkt at nå bygger vi hjemmet vi skal ha resten av livet.

«I et nytt hus ville jeg prioritert å ha vannbåren varme i gulv, og et elektrisk anlegg som kan fjernstyres. Videre ville jeg tenkt fremtidsrettede løsninger med tanke på bærekraft, energibesparende løsninger, og gjennomtenkte valg av materialer. Jeg ville gått for soldemping i glass, spesielt på store glassflater, og integrert solskjerming. Selvrens i vinduer hadde også vært et ønske, særlig på vinduer som kan være vanskelig å få vasket utvendig.»

Ville valgt kvalitet på kjøkken og bad

Kjøkkenet og badet er som regel husets dyreste rom, men det er også rom som skal vare over tid. Vibecke anbefaler alltid å velge kvalitet i kjøkken, bad og gulv i ny bolig. Dette bytter man sjelden ut, i motsetning til en veggfarge, tapet eller møbler, forklarer interiørarkitekten.

«Jeg har byttet kjøkken flere ganger på steder jeg har bodd, og vet at det er store kvalitetsforskjeller. Man får det man betaler for. Jeg ville definitivt valgt et møbelkjøkken med dører og skuffer i tre. Det tåler mer og holder seg pent over tid, noe svært mange andre kjøkkenfronter ikke gjør.»

- Vibecke Caspari Nord, interiørarkitekt i Mestergruppen

Foto: Sigdal

Videre forteller Vibecke at hun også ville valgt følgende på kjøkkenet:

  • Integrert belysning i skap
  • Smarte løsninger for oppbevaring
  • Nok stikkontakter
  • Mye benkeplass
  • Benkeplate i et solid materiale, som for eksempel marmor eller granitt
  • Ventilator integrert i taket eller i komfyren
  • En veldig stor kjøkkenøy med sitteplasser, vask, kjøleskuffer og vinskap

«På badet er en stor og god dusjsone viktig for meg. Gjerne dobbeldusj. Også på badet er oppbevaring viktig. Jeg ville valgt å ha all oppbevaring i skuffer. Hadde også gått for et stort speil, og fliser på gulv og vegger – men ikke nødvendigvis alle vegger. Det er også fint å ta inn tre eller malte flater. Et ønske ville vært store veggfliser, rundt 1200 x 2400 mm i størrelse.»

- Vibecke Caspari Nord, interiørarkitekt i Mestergruppen

Baderomsløsningen Epos fra en av våre baderomsleverandører, Svedbergs

Vibecke er tydelig på at ønsker og budsjett ikke alltid er enige. I disse tilfellene anbefaler hun å velge det som er viktigst for deg, og ikke minst velge kvalitet, fremfor å bli «Ole Brumm» og velge litt av alt.

Ønsker du flere tips til å bygge hus?

Finn massevis av inspirasjon på våre nettsider, eller ta kontakt med din nærmeste forhandler for å finne ut mer om mulighetene som finnes innenfor ditt budsjett.