Hopp til hovedinnhold

Funkisdrøm på Ferkingstad i Karmøy

Rett ved havet og med direkte tilgang til havbrus og vind som rusker i håret, har Gunhild og Stig-Arild ved hjelp av Blink Hus Rasmussen Bygg fått drømmehuset sitt. Et hus som har plass til alt – og alle.
Daglig leder Tormod Ytreland med fornøyde kunder

Gunhild Bjørkavoll Hernes & Stig-Arild Bjørkavoll Hernes sammen med Tormod Ytreland (til høyre) som er daglig leder i Blink Hus Rasmussen Bygg. Bildet er fra overleveringen av det flotte nye huset

Ekteparet bodde i en tomannsbolig på 90 kvm, og innså raskt at med to barn i hus og potensielt flere på vei, var det behov for mer plass. Jakten på en ny bolig startet med å se på gamle hus som kunne pusses opp, fordi å bygge eget hus virket økonomisk uoppnåelig. Det var ved rene tilfeldigheter og på grunn av en svigerfar med et observant blikk for tomter at Gunhild og Stig-Arild endte opp med å bygge et hus på en tomt med fantastisk beliggenhet ved havet.

Enestående uttrykk som er tegnet spesifikt for Gunhild og Stig-Arild. Spenstig med to forskjellige fasadefarger for å understreke byggets ulike volum.

- Vi fant en kjempefin tomt til en veldig god pris som vi endte opp med å kjøpe ganske raskt. Deretter snakket vi med banken om mulighetene våre, og da vi fikk grønt lys der, startet vi en prosess med å hente inn tilbud fra ulike forhandlere, sier Gunhild.

- Vi hadde forelsket oss i eneboligen Haugesund fra Blink Hus sin huskatalog, og tok dette med i et møte med Blink Hus Rasmussen Bygg. Men de ba oss heller fortelle de hva vi ville ha av soverom, etasjer, bad, slik at de kunne lage en skisse på et hus som ville være alt vi ønsket oss, forteller Gunhild videre.

Inspirert av eneboligen Haugesund skapte tegneren hos Blink Hus Rasmussen Bygg en unik funkisbolig sammen med Gunhild og Stig-Arild.

Fra strek til virkelighet

Blink Hus Rasmussen Bygg sin egen tegner laget et utkast på en funkisbolig som hadde store, fantastiske flater, god plass og alt det ekteparet ønsket seg.

- Vi ble solgt med en gang vi så tegningen. Vi gjorde etterhvert noen få justeringer selv som gjorde løsningen komplett og helt gunstig for oss, sier Gunhild.

- På terrassen har vi blant annet et overbygg som skjermer oss for vinden vi har her på Karmøy. Dette var også tanken med å bygge et lite overbygg over inngangspartiet, forteller Gunhild.

Lett å hygge seg på en slik flott uteplass!

Involvert i prosessen hele veien

Paret har vært involvert i planleggingsprosessen hele veien, og gjorde grunnarbeidet på huset selv.

- Vi har vært veldig involvert hele tiden på valg som er tatt. Vi har oppgradert kjøkken, bad og det elektriske fra det som var det originale forslaget, samt valgt fliser og farger selv ved hjelp av interiørkonsulent.

Herlig kjøkken med rikelig plass. Kjøkkenøy og adkomst til den romslige verandaen. FOTO: Gunhild Bjørkavoll Hernes

Gunhild og Stig-Arild har latt seg inspirere av innhold på Instagram og i interiørblad. De driver selv også en Instagramkonto som fungerer godt som en byggedagbok og inspirasjon for andre.

Personlig tilpasning og smarte løsninger

Gunhild og Stig-Arild har tenkt nøye gjennom sitt eget livsløp, og valgt løsninger i huset basert på disse. Huset har 5 soverom som gir god plass til familiebesøk fra Gunhilds Ålesund og andre gjester. Det er tv-stue i begge etasjer – noe som kommer godt med når barn blir eldre og ønsker sitt eget sted å være. Det er to bad og et stort vaskerom med alle fasiliteter. I tillegg har huset smart-hus løsninger, treningsrom i garasjen og store oppholdsrom med plass til alle sammen.

Stue i andre etasje. Flott med store vinduer og mye lys. Tydelig og godt gjennomtenkte fargevalg i både interiør og bygget forøvrig. Legg også merke til lydhimlingsplatene i himlingen rett over sofamøblene. De bidrar til et trivelig innemiljø med tanke på lyden. Smart og praktisk! FOTO: Gunhild Bjørkavoll Hernes

Utsikt over havet fra kjøkkenet

Gunhild sitt favorittrom er kjøkkenet; et stort og luftig rom med havutsikt over bølger som slår inn, og en innsikt i livet på havna rett ved.

- Oppbevaring og stor benkeplass var viktig for meg da vi tegnet kjøkkenet. Derfor valgte vi gode skuffeløsninger og smale høyskap som gir oss den plassen vi trenger til blant annet tørrvarer, sier Gunhild.

Strålende utsikt over havet og horisonten fra kjøkkenet og spiseplassen. Her kan man sitte lenge og nyte! Legg merke til de listfrie vinduene og vinduskarmene. Et klassisk grep for å understreke funkis-uttrykket. FOTO: Gunhild Bjørkavoll Hernes

Praktiske løsninger

Huset i seg selv byr på en praktisk hverdag og en god hverdagsflyt, men det Gunhild er aller mest fornøyd med, er to ulike innganger til huset – en hovedinngang, og en inngang gjennom garasjen og via vaskerommet.

- Vi bruker alltid inngangen via garasjen, og slik holder vi alltid hovedgangen fin og ryddig, sier Gunhild med et glimt i øyet.

- Det er også mer praktisk å gå direkte inn til vaskerommet med tanke på uteklær og sko.

Svært praktisk med overbygd inngangsparti. Dette er gjestenes inngang. Gunhild og Stig-Arild bruker hovesaklig inngangen via garasjen. En ettertraktet kvalitet som mange ønsker seg i sitt nye hus.

Lokal kvalitet med Blink Hus Rasmussen Bygg

Hvordan har prosessen med Blink Hus Rasmussen Bygg vært?

- Veldig bra prosess, vi er veldig fornøyde. De har hele veien kommet med gode løsninger, de har hørt på det vi ønsket, og kommet med forslag til hvordan vi kan gjøre ting. De har vært veldig på tilbudssiden hvis det har vært noe.

- I tillegg har vi jo holdt hele prosessen veldig lokal, i valg av et lokalt firma som samarbeider med lokale underleverandører. Det synes vi har vært veldig positivt.

Se Gunhild og Stig-Arild sin byggedagbok på instagram her