Hopp til hovedinnhold
Escalia Linje trapp designet av Andreas Engesvik

Slik velger du riktig trapp til huset

Blink Hus tilbyr hus i ulike stilretninger og ulike prisklasser. Hos vår trappeleverandør Hagen kan du få en trapp som passer til ditt hus og din smak. De tilbyr to ulike produktserier. Med Stryntrappa får du en trapp som kler din personlige stil, til god kvalitet og gode priser. Med Escalia tar vi et par trinn opp, og du får en trapp i en klasse for seg.

3 tips når du skal velge trapp til huset ditt

1) Ta hensyn til husets arkitektur og din egen smak

2) Tenk holdbarhet og miljø

3) Utnytt plassen under trappen

1. Ta hensyn til husets arkitektur og din egen smak

Hos Blink Hus kan du velge mellom mange husmodeller i ulik stil. De tilbyr både moderne hus og hus med en mer tradisjonell utforming. Moderne hus har ofte utspring fra funkis stilen og har åpen planløsning som gir mye lys og luft. Mer tradisjonelle hus er ofte vakkert utformet med klassiske og nostalgiske elementer. Innvendig er det hjemmekoselig med romantiske detaljer. Nå er det også vanlig å velge en tradisjonell stil på huset, mens du har en mer moderne stil på innsiden. Vi har lang erfaring med å hjelpe kunder med å finne riktig trapp til sitt Blink Hus

Hos oss starter du med å velge trappemodell. Deretter tilpasser du trappen etter dine ønsker på tresort, overflate og andre tilvalg. Har du en moderne stil kan Stryntrappa Foss være et godt valg. Det er en moderne trapp som egner seg godt til lyse, nordiske interiør. Med glass i gelenderet får rommets naturlige dagslys strømme fritt, og trappen bidrar til en lett, luftig og moderne atmosfære.

Stryntrappa Foss her vist i eik snøhvit, med slett frivange og barnesikringslist i stål

Stryntrappa Foss her vist i eik snøhvit, med slett frivange og barnesikringslist i stål

Et annet alternativ til det moderne interiøret kan være Escalia Tokyo. Det er en moderne og vellaget trapp. Smale håndlister rammer inn glasset som er festet i trinnene. Tokyo er et blikkfang i boligen.

Escalia Tokyo her vist i eik mattlakk natur

Escalia Tokyo her vist i eik mattlakk natur

Går du for en mer tradisjonell stil kan Stryntrappa Fjord være et alternativ. Det er en harmonisk trapp som tåler tiden, både estetisk og i bruk.

Stryntrappa Fjord vist i lys grå med trinn i brunsvart som en fin kontrast

Stryntrappa Fjord vist i lys grå med trinn i brunsvart som en fin kontrast

Har du en mer herskapelig stil med eksklusive utforminger og klassiske elementer, kan Escalia Ascot passe fint inn. Det er en trapp med vakre detaljer i klassisk stil.

Escalia Ascot vist i lys grå med trinn og håndlist i eik

Escalia Ascot vist i lys grå med trinn og håndlist i eik

På alle våre modeller kan du velge mellom ulike tresorter og overflater. En trapp i samme nyanse og materiale som interiøret gjør at den smelter sømløst sammen med omgivelsene. Med en kontrastfarge på rekkverk og håndlist fremheves formen i et spennende uttrykk. Kombinasjonen av lakkert tre og sort kan være lekkert. Med innslag av sorte detaljer ellers i interiøret skapes en god helhetsfølelse.

Stryntrappa Horisont vist med eik hvit lasur i trinn og stusstrinn, resten i sort – inkludert spilene i børstet stål.

Stryntrappa Horisont vist med eik hvit lasur i trinn og stusstrinn, resten i sort – inkludert spilene i børstet stål.

Når du har valgt trappemodell, tresort og farge kan du tilpasse trappen ytterligere. Alle våre trapper kan leveres med åpne eller tette trinn. Fordelen med åpne trinn er at det gir et luftigere preg enn en trapp med tette trinn. Fordelen med tette trinn er at det er enklere å bruke rommet under trappen til for eksempel oppbevaring. Du kan også velge belysning i trappen – et sikkert og estetisk godt valg. Vi kan levere belysning oppe på eller i underkant av trinn, avhengig av trappemodell.

Escalia Osaka med belysning

Escalia Osaka med belysning

For å sikre mot fall og samtidig gi et enda bedre utseende, kan vi levere returgelender og spilevegger som er tilpasset trappeåpningen. Spilevegg fra gulv til tak er populært. Den skiller ulike soner i rommet, samtidig som den gir gjennomsyn og lar lyset flyte fritt.

Stryntrappa Spilevegg bred

Stryntrappa Spilevegg bred

2. Tenk holdbarhet og miljø

Når vi først har laget en trapp, så vil vi at den skal vare lenge. Ved riktig tresort og vedlikehold vil den være til glede for flere generasjoner. Trapper er mye i bruk og utsettes daglig for slitasje og påkjenninger. Mens furu er en relativt myk tresort, er eik, ask og valnøtt hardere treslag. Ved å velge en hard tretype i for eksempel trinn, forlenger du trappens levetid. Den vil i tillegg holde seg pen lenger.

Trappene våre er hovedsakelig laget av tre. Bruk av treverk har liten negativ innvirkning på miljøet, så lenge det kommer fra en sertifisert- og bærekraftig forvaltet skog. 100% av trevirket vi bruker kommer fra sertifisert skog. Bruk av tre i interiøret bidrar også til et godt inneklima og en følelse av velvære. Vi benytter ingen stoffer fra A20-listen, som er en oversikt over de meste helse- og miljøfarlige kjemikaliene brukt i produksjon. Vi jobber også kontinuerlig med å unngå materialsvinn og unødvendig bruk av energi i produksjonen vår.

3. Utnytt plassen under trappen

Ønsket om mer plass i hjemmet er et velkjent fenomen for de fleste av oss. Yttertøy, sportsutstyr, sengetøy og andre ting – alt skal lagres et sted. Behovet øker gjerne i takt med familien, og kanskje trenger man også et hjemmekontor?

Løsningen er ofte å utnytte kvadratmeterne vi allerede har mer effektivt. Plassen under trappen, for eksempel. For å gi deg enda større glede av Stryntrappa tilbyr vi tre smarte tilvalg: Stryntrappa Bod, Garderobe og Kontor.

Stryntrappa Bod gir deg maksimal utnyttelse til lagring i trapperommet. Selv under det laveste trappetrinnet har du plass. Boden leveres med LED-belysning og én hylleseksjon innvendig.

Stryntrappa Fauna med bod

Stryntrappa Fauna med bod

Inngangsparti og entré i nye boliger har ofte begrenset plass. Garderobe under trappen er en lur løsning for deg som vil oppbevare klær, sko og vesker på en tilgjengelig og oversiktlig måte. Med tette dører fremstår rommet alltid pent og ryddig.

Stryntrappa Foss med garderobe i lys grå

Stryntrappa Foss med garderobe i lys grå

Stryntrappa kontor gir hele familien en praktisk og lett tilgjengelig arbeidsplass. Et sted å finne ro til lekser, tegning eller tid foran dataskjermen. Du får en romslig arbeidsflate, innfelt stikkontakt i bordplaten, normalt to vegghyller og et lite skap til oppbevaring.

Stryntrappa Berg med kontor

Stryntrappa Berg med kontor

Se flere trappemodeller og valgmuligheter på stryntrappa.no og escalia.no

Relaterte artikler

Fra egne tegninger til det perfekte hjem

Da Lasse og Elisabeth Solberg skulle planlegge og bygge nytt hjem for tredje gang, skulle ingen ting bli overlatt til tilfeldighetene. – Vi var ganske klare på hva vi ville ha, forteller Lasse.

Produktvalg

Når du skal gjøre husdrømmen til virkelighet, er det viktig å velge en samarbeidspartner du kan stole på. Vi har valgt de beste leverandører.