Hopp til hovedinnhold

Fra egne tegninger til det perfekte hjem

Da Lasse og Elisabeth Solberg skulle planlegge og bygge nytt hjem for tredje gang, skulle ingen ting bli overlatt til tilfeldighetene. – Vi var ganske klare på hva vi ville ha, forteller Lasse.

Trygghet i det lokale

Paret fra Sætre hadde egentlig ikke planer om å flytte noe mer på seg, men da de kom over den ledige tomta i Åros med panoramautsikt ut over Oslofjorden klarte de ikke å motstå, - her skulle deres nye hjem bli til.

– Siden vi allerede har vært med på to byggeprosesser med våre tidligere hjem, hadde vi noen ganske klare krav til hvordan ting skulle være, og hvordan det ikke skulle være, sier Lasse.

Etter å ha drodlet litt for seg selv, tegnet de en egen plantegningsskisse og satt sammen et mood-board til inspirasjon som de tok med seg til forskjellige boligbyggere. Valget falt på Blink Hus Sigdal.

–Det er første gang vi bruker Blink Hus, men vi kunne ikke vært mer fornøyd! En ting vi egentlig ikke vektla noe særlig i starten, var dette med lokale forhandlere og lokal byggekraft. Men etter hvert som prosessen startet så vi raskt at dette ble ett av de aller viktigste elementene for å få hjemmet vårt slik vi ønsket, sier han, og fortsetter; – Alle deadlines ble holdt, hele planen til byggeleder gikk etter boka, og alt i alt tok det bare 6-7 måneder å få huset ferdig.

Det stilige funkishuset trapper seg oppover den skrå tomten. Her er hus og tomt på samme lag og utfyller hverandre på en flott måte! Vi tenker oss det blir enda flottere når uteområdene er komplette! FOTO: Runar Svåsand

Den gode magefølelsen

Med den lokale byggekraften og ekspertisen til Blink Hus Sigdal kjente Lasse og Elisabeth seg veldig trygge på hele prosessen.
– Byggelederen vår, Runar, var utrolig dyktig! Han hadde virkelig stålkontroll på alt og var utrolig ryddig gjennom hele byggeprosessen. Vi hadde også en snekker på prosjektet som hadde vært i bransjen i 50 år, og som hadde vårt hus som sitt siste prosjekt. Maken til nøye og dyktig arbeidsjern skal man lete lenge etter, forteller Lasse begeistret.

– Vi følte oss veldig inkludert under hele prosessen, og ingen avgjørelser ble tatt uten at vi fikk ha en mening om det først. Det var veldig betryggende for oss. Alle underleverandører som var inkludert i byggingen var utrolig dyktige, og vi føler helt ærlig at vi fikk det beste laget når vårt perfekte hjem skulle komme til livs.

Stilig trapp og vinduer i trapperommet skaper en herlig effekt i huset. FOTO: Runar Svåsand

– Vi klyper oss i armen hver morgen

Den idylliske tomta til Lasse og Elisabeth har nå blitt omgjort til deres ultimate drømmebolig takket være god hjelp og lokal byggekraft fra Blink Hus Sigdal og deres gode team med lokale samarbeidspartnere. Utsikten over fjorden møter dem hver morgen gjennom store vindusflater ved stue- og kjøkkenområdet.

Nydelig utsikt fra stue og kjøkken. FOTO: Runar Svåsand


– Stort kjøkkenområde var veldig viktig for oss, for vi er veldig glad i å ha venner og familie over på middag, forteller Lasse.
De falt for et stilig, mørk brunt kjøkken fra Studio Sigdal med mye benkplass og en praktisk kjøkken-øy hvor de kan lage mat mens de ser ut over fjorden.

– Vi føler fortsatt at vi leier en flott feriebolig ett sted, og må klype oss litt i armen hver eneste morgen, ler Lasse.

Relaterte artikler

Sett ditt preg på våre hus og hytter!

Når man skal bygge nytt, enten det er hus eller hytte, er det mye å tenke på og mange valg å ta. Ved hjelp av lokal arbeidskraft og lang erfaring i faget kan våre Blink Hus-forhandlere hjelpe deg på veien fra små planer til ferdig bygg, enten du ønsker basseng på taket eller en hemmelig vinkjeller bare du vet hvor er.

Blink Hus – lokal kvalitet

Blink Hus – lokal kvalitet

Lokal tilstedeværelse og lokal identitet er to av de viktigste grunnpilarene for Blink Hus som selskap, håndverker og bidragsyter til samfunnet. Mye av grunnen til at vi identifiserer oss med lokal kvalitet er nettopp det at vi er lokale, og stolte av det.