Hopp til hovedinnhold

Stor lokal interesse for å bygge hus

Til tross for to år med pandemi, har Blink Hus Dale Malo nok av prosjekter å sette fingrene i. Kundene har mange av de samme spørsmålene. Se våre svar her.

Vi har tatt turen på besøk hos Blink Hus Dale Malo – vår forhandler i Molde og Elnesvågen. Til tross for to år med koronapandemi, kan boligkonsulent Bjørn Ove Sæther og salgsansvarlig Kjell Inge Søvik gledelig meddele at mange i nærområdet fortsatt ønsker å bygge hus.

«Pågangen er stort sett som tidligere år. Verken mer eller mindre. Vi har nok av prosjekter å sette fingrene i, men vi har også kapasitet til å ta fatt på flere nye prosjekter», forteller Bjørn Ove.

Fra venstre: boligkonsulent Bjørn Ove Sæther og salgsansvarlig Kjell Inge Søvik.

Disse spørsmålene får vi igjen og igjen

Også i Nordmøre og Romsdal er det mange som går med en drøm om å bygge hus. Noen av disse vet akkurat hva de vil ha, og kommer til oss med ganske konkrete planer. Andre trenger svar på en del spørsmål, og ønsker mer innspill og rådgivning fra oss. Vi ser at kundene ofte lurer på de samme tingene:

Hva er prisen per kvadratmeter?

«Her er det alltid vanskelig å si noe eksakt, men den ligger vanligvis på alt fra 28 000 til 35 000, avhengig av hvilke kvaliteter og produkter som ønskes medtatt i leveransene. Tomten kommer i tillegg til dette,» sier Kjell Inge.

Kan jeg velge bort kjøkken, elektro, rør og våtromsarbeid?

«Det er mulig å trekke dette ut av leveransen fra oss, hvis det er ønskelig. Det er ikke dermed sagt at en slik løsning vil bli noe rimeligere for våre kunder, men det er fullt mulig hvis våre kunder ønsker det,» smiler Kjell Inge.

Hva kan jeg gjøre selv?

«Du kan velge å gjøre deler av jobben selv, men da er det nødvendig med god fagkunnskap. Ønsker du å styre deler av leveransen gjennom egenvalgte underentreprenører som du selv administrerer, er dette også fullt mulig.»

Hvor lang tid bruker dere på å bygge huset?

«Dette avhenger veldig av husets størrelse, men vi anslår mellom 9 og 15 måneder om alt går etter planen,» forteller Bjørn Ove.

Funkis er favoritten

I Blink Hus har vi nærmere 40 ulike boligmodeller å velge i. Bjørn Ove og Kjell Inge opplever begge at husmodellene Lade, Fredrikstad, Evje, Farsund og Lunner er populære. Lade og Fredrikstad ser likevel ut til å være spesielt attraktive blant de som vil bygge hus i Nordmøre og Romsdal.

Begge disse husmodellene er moderne funkishus med god plass, åpne løsninger, romslige balkonger og store vindusflater. En kombinasjon av tre og mur i fasaden gir et sprekt uttrykk som i hvert fall nordmøre- og romsdalingene ser ut til å like. Generelt er kundene ute etter et mer moderne uttrykk på boligene i dag.

Kjell Inge forteller at han også har hatt flere kunder som kommer med egne tegninger basert på blant annet BoSmart-huset Vallø og Lunner.

Funkishuset Lade

Disse trendene er kundene opptatt av nå

Trendene i boligverdenen er stadig i endring. De siste par årene har Instagram-feeden til de fleste vært fylt med myke jordtoner, spilevegger, sorte vinduskarmer, armaturer i messing, og interiørdetaljer med bueformet eller asymmetrisk fasong.

«Det er interessant å se hvor godt kundene følger med på trender og muligheter innenfor boligbygging. Mange har en rimelig klar mening om hvordan de vil ha det. Det er ganske kult!» sier en imponert Bjørn Ove.

Boligtrendene er stadig i endring, men det er med andre ord ingen tvil om at folk følger med. De tradisjonelle panelveggene vi så mye av for bare noen år tilbake er nærmest helt borte. Nå vil folk ha slette, rene overflater. Det har også blitt slik at jo færre karmer og lister man har i huset, jo bedre er det.

«Nå for tiden ser vi at stadig flere ønsker fargede vedlikeholdsfrie rammer på vinduer, både innendørs og utendørs. Andre ting kundene etterspør ofte er Premium Ceiling takplater, Walls 2 Paint, ferdig sparklet og malt gips på veggene, og listefri løsning,» legger han til.

Noen av våre prosjekter

Blink Hus Dale Malo har levert flere spennende boligprosjekter for kunder de siste par årene. Et av prosjektene er denne sportshytten på Skaret:

Spenstig sportshytte, bygd av Blink Hus Dale Malo med lokal kvalitet

Vårt beste tips til deg som vil bygge hus

Mange går med en drøm om å bygge sitt eget hus eller hytte, men vet ikke helt hvordan de skal komme i gang. Her har Bjørn Ove og Kjell Inge en klar anbefaling:

«Kontakt din lokale bank og få greie på hvor stort budsjett du har til rådighet totalt. Det er viktig å få avdekt dette i en tidlig fase for å gjøre prosessen videre mest mulig effektiv. Hvis du bare går ut ifra en antakelse om hva du vil få i finansiering, kan det medføre at en bruker måneder på noe som ikke er realistisk og gjennomførbart.»

Riktig informasjon fra starten av kan korte ned prosessen med flere måneder. Det kan være verdifull tid når du venter på nøkkelen til drømmehytten eller drømmehuset ditt!

Har du en bolig- eller hyttedrøm du vil realisere?

Bjørn, Kjell Inge og mange flere i Blink Hus står klare for å hjelpe deg i gang med ditt boligprosjekt i Møre og Romsdal. Ta gjerne kontakt for en trivelig boligprat!

Relaterte artikler

Blink Hus – lokal kvalitet

Blink Hus – lokal kvalitet

Lokal tilstedeværelse og lokal identitet er to av de viktigste grunnpilarene for Blink Hus som selskap, håndverker og bidragsyter til samfunnet. Mye av grunnen til at vi identifiserer oss med lokal kvalitet er nettopp det at vi er lokale, og stolte av det.

Husbygging - hvor starter jeg?

Er du usikker på hvilken ende du skal starte i når du har bestemt deg for å bygge hus? Her er gode tips på steg i riktig retning fra boligselger Sondre Natås Strand i Blink Hus Steinsbø.