Hopp til hovedinnhold

Blink Hus blant de beste i klassen!

Nylig publiserte VG en omfattende undersøkelse av kvaliteten på kataloghusene som bygges i Norge. Til tross for strenge vurderinger fra arkitektene som trillet terning, kom Blink Hus ut som en av de beste!

Terningkast 5

Blink Hus’ mest populære modell, Tønsberg, var en av eneboligene som fikk undersøkelsens høyeste terningkast: 5

– Dette er veldig gøy for oss, og for arkitekten bak huset, Camilla Thorsen i Blink Hus Berge Sag å høre. Det er fem år siden hun tegnet denne bestselgeren, og den er fortsatt høyaktuell. Vi jobber hele tiden for at husene våre skal være attraktive for kunden, og at de skal være enkle å tilpasse etter hvert enkelt behov. Det er spennende å se hvordan vårt hus blir bedømt til sammenligning med våre kollegaer i bransjen, og veldig morsomt å se at vi får gode tilbakemeldinger, forteller kjededirektør i Blink Hus, Svein Helge Skogheim.

Camilla Monteas, arkitekt MNAL og fagsjef i Norges arkitekter landsforbund var en av de to dommerne i VGs ekspertpanel, og trillet terningkast 5 for Tønsberg-huset. Til VG argumenterer hun terningkastet slik:

– Huset passer til en tomt der utsikten er god når man kommer opp i høyden. Også godt egnet der naboer er tett på ved siden av. Vinduene er avstemt godt til rommets funksjoner og møblering. Et stramt formspråk og gode proporsjoner. Rasjonell planløsning, flott oppholdsrom med fin avgrensning til kjøkken. Ved litt annen plassering av våtrom i 1. etasje kunne man hatt mulighet til enkelt å gjøre om deler av soveromsdelen til en utleieleilighet. Fint med utgang veranda fra stue. Trevirke i interiøret og blanding av stående og liggende panel i fasaden fungerer fint. En arealeffektiv og flott bolig.

Testens andre dommer var arkitekt i Opaform Arkitekter, Espen Folerø. Her ble terningen trillet til en treer, med bakgrunn i mye innsyn fra vindusflatene, samt utformingen av boligen.


– Espens tilbakemeldinger på huset er minst like viktige for oss som Camillas. Og de to satt opp mot hverandre viser tydelig hvor forskjellig folk tenker når man vurderer boliger, og det er interessant for oss som husbyggere. På samme måte som med så mye annet, liker vi mennesker forskjellige ting, og vi har forskjellige meninger om hva som funker og som ikke funker. I Blink Hus streber vi alltid etter å være best i klassen, derfor er tilbakemeldingene fra Espen, samt hans innspill til mulige tilpasninger svært verdifulle, forteller Svein Helge Skogheim.

Les artikkelen fra VG her (pluss-sak): De beste ferdighusene

Med Blink Hus får du den boligen du selv ønsker

I Blink Hus tilpasses alltid boligen etter kundens egne ønsker, selv om det er kataloghus. Til VG forklarer tidligere markedssjef Stian at det svært sjeldent bygges rene kataloghus uten justeringer:


– I så og si alle tilfeller blir huset tilpasset både tomten, omgivelsene, atkomst, sol- og utsiktsretning og selvsagt kundens ønsker og behov. I vårt arkiv har vi både lengre, kortere og bredere varianter av denne bestselgeren. Den siste utgaven jeg så hadde faktisk en utleieenhet, og en carport/garasje med takterrasse. Den var skikkelig fin!

Hos Blink Hus står kundens behov i fokus, og teamet med arkitekter og ingeniører vil alltid strekke seg for å kunne nå kundens behov og ønsker.
– Med lokal kjennskap til området hvor det skal bygges, og med dyktige, lokale håndverkere kan du som kunde hos oss være sikker på at din bolig vil bli terningkast 6, smiler Stian.

Ekspertene vurderte husene med utgangspunkt i seks kriterier:

  • Planløsning og hvordan rommene er plassert i forhold til hverandre
  • Fordeling av kvadratmeter/ arealeffektivitet
  • Materialvalg
  • Design og utseende, både interiør og eksteriør
  • Forhold inne/ ute

Relaterte artikler

Husbygging - hvor starter jeg?

Er du usikker på hvilken ende du skal starte i når du har bestemt deg for å bygge hus? Her er gode tips på steg i riktig retning fra boligselger Sondre Natås Strand i Blink Hus Steinsbø.

Dette tror boligselgeren blir framtidens bolig

Klimaendringene er et faktum. Som en av Norges største boligbyggere, har vi i Blink Hus et viktig ansvar for å gjøre det mest mulig klimanøytralt å bygge hus. Det finnes faktisk ganske mange valg du som kunde kan ta for å gjøre din bolig mer miljøvennlig, og allerede nå har vi noen tanker om hvordan våre boliger vil se ut i framtiden.