Hopp til hovedinnhold

En peis for moderne hjem

Ethvert hjem fortjener en vakker peis. Nordpeis Praha er liten og nett og gir akkurat passe mye varme til at du kan fyre så ofte du vil.

Bor du i en godt isolerte bolig, er det kanskje ikke peisens varmende egenskaper du først og fremst er ute etter, men heller evnen den har til å skape den perfekte stemningen og lune på kjølige kvelder. Og hva er vel da mer passende enn en peis som gir den varmen du trenger, og som du kan fyre i så ofte du ønsker, uten å være redd for at gradestokken fyker til værs?

Peis som en del av interiøret

Dagens boliger bygges for å holde på varmen, og det ikke så mye som skal til for å få opp temperaturen innendørs. Vi mener allikevel at alle hjem fortjener en stemningsskapende peis som en del av interiøret, og velger du riktig størrelse på peisen, trenger du ikke være redd for at det blir for hett. Nordpeis Praha er akkurat en slik peis - en peis for godt isolerte hjem. Den er passe stor, gir passe mye varme, og enda viktigere, den er et vakkert blikkfang og samlingssted i enhver bolig.

Peis med glass på tre sider

Et ildsted er det naturlige midtpunktet i boligen din, enten det vender ut mot kjøkkenet, stuen, eller kanskje begge deler. Nordpeis Praha har innsyn til flammen fra tre sider, og kan dermed gi et vakkert flammespill til flere deler av boligen din. Med glass både foran og på sidene kan den holde både gjester og vertskap med selskap før maten serveres.


Peisens omramning leveres umalt, slik at du selv enkelt kan male den i en farge som matcher interiøret i din bolig. La den få samme farge som veggen, hvis du ønsker det stilrent og klassisk, eller utforsk andre farger og la peisen bli et større blikkfang i rommet.

En peis som ikke tar stor plass

Nordpeis Praha er en en av våre mindre peiser. Fordi den ikke tar stor plass er det enkelt å finne det perfekte stedet for peiskos hjemme hos deg. Peisen leveres med integrert brannmur og kan plasseres helt inntil veggen, uansett hva slags materiale den er laget av. Nordpeis Praha fås i høy og lav versjon og du kan velge svart eller hvit dørramme - alt etter som hva som passer deg best.
Nordpeis Praha er selvfølgelig rentbrennende, peisen har luftspyling for renere glass og mulighet for frisklufttilførsel.

Trenger du friskluftstilførsel?

I tette, godt isolerte boliger kan utilstrekkelig tilførsel av luft utenfra gi undertrykk i rommet der ildstedet står. Dette kan føre til dårlig forbrenning, dårligere utnyttelse av veden og nedsoting av pipa. Til tette boliger anbefaler vi derfor ildsted med mulighet for ekstern friskluftstilførsel. Friskluftkanal bør prosjekteres og klargjøres allerede under byggets oppføring. Ved installasjon i eksisterende bygg kan monteringssett for veggjennomføring kjøpes som ekstra tilbehør til friskluftstilkoblingen.

Praktisk med vednisje

Ved er dekorativt og bringer naturen inn i stuen. Nordpeis Praha har integrert vednisje, slik at du alltid har et praktisk sted for oppbevaring av ved, samtidig er den et vakkert interiørmoment året rundt.

4 tips til deg som ønsker deg et nytt ildsted:

  1. Tenk gjennom hvilket oppvarmingsbehov du har, før du velger ildsted. I nye og godt isolerte boliger kan det lønne seg å velge en peis med et mindre brennkammer, slik at du kan fyre så ofte du vil, uten at det blir for varmt.
  2. La peisen understreke stilen i boligen din. Ønsker du at den skal gå i ett med resten av interiøret, eller stå ut som et smykke?
  3. Har du et ildsted fra før av? I så fall kan du i mange tilfeller få økonomisk støtte til å bytte ut den gamle vedovnen med en rentbrennende peis. Sjekk med kommunen du bor i.
  4. Få alltid godkjent det nye ildstedet ditt av en kontrollør, før du tar det i bruk.

Relaterte artikler

Vårens boligtrender 2022

Vår interiørarkitekt, Vibecke Caspari Nord, deler sine tanker om hvilke boligtrender vi vil se mye av i 2022.

Produktvalg

Når du skal gjøre husdrømmen til virkelighet, er det viktig å velge en samarbeidspartner du kan stole på. Vi har valgt de beste leverandører.