Hopp til hovedinnhold

Interiøret og detaljene som skaper en lun stue

Når det gjelder å skape den perfekte stuen, er det ikke bare helheten som betyr noe, men også detaljene. For det er nettopp detaljene som gir rommet sjel og personlighet, og som gjør at du føler deg hjemme og avslappet. Hva kan vel være mer stemningsfullt enn en stue med vakre spiler, en varm peis og naturlig treverk?

Innred hjemmet ditt med tre, så får du skogens helsefordeler med på kjøpet

Hvitlasert sprekkpanel og furugulv i fargen Kongle fra Moelven

Hvitlasert sprekkpanel og furugulv i fargen Kongle fra Moelven. Foto: Per Erik Jæger

Trendy, varmt og helsebringende

Herregårdsgulv i fargen Eik Arctic fra Moelven

Herregårdsgulv i fargen Eik Arctic fra Moelven. Foto: Fjeldberg

Tre som en del av interiøret blir stadig mer populært. Kanskje ikke så rart? Tre er både tidløst og solid, og har egenskaper som tilfører interiøret varme og egenart. Når du innreder med trepanel eller heltregulv, skaper du et varmt og lunt innemiljø, og du får flere helsefordeler med på kjøpet. Forskning viser at det er sunt å oppholde seg i skog og mark, og mange opplever at møtet med skogen gir dem indre ro.

Visste du at det også er forskningsmessig bevist at de samme helsegevinstene følger med når du innreder med tre hjemme?

Les mer: Bedre helse med trepanel

Stue med sprekkpanel beiset i fargen Himmelgrå og furugulv fra Moelven

Stue med sprekkpanel beiset i fargen Himmelgrå og furugulv fra Moelven. Foto Per Erik Jæger

Nordisk hygge med trepanel og heltregulv

Interiørproduktene fra Moelven er laget av førsteklasses råvarer, både teknisk og utseendemessig. Med røtter i Norden vet de hvordan trepanel og heltregulv skal tilpasses det nordiske inneklimaet, slik at det holder seg godt i lang tid fremover. Velg mellom flere ulike farger, stiler og materialer – her er mulighetene mange!

Panel i fargen kakao og snø fra Moelven

Panel i fargen kakao og snø fra Moelven. Foto Lipkin

Peis i hjemmet som et interiørelement

En peis er et flott tillegg til ethvert hjem, og skaper ofte liv og stemning til stuen. Lyden, atmosfæren og lyset en peis skaper i et rom, er unikt og enestående.

Nordpeis sin Origo Colorado Exclusive

Nordpeis sin peisovn Origo Colorado Exclusive.

Nordpeis tilbyr en rekke forskjellige peisdesign som kan passe til enhver stil, fra tradisjonelle vedovner til moderne, stilrene peiser. Peisene kommer i ulike størrelser, med og uten sideglass eller gjennomsyn, og alle er rentbrennende - effektive og miljøvennlige.

Peisen Monaco A fra Nordpeis

Peisen Monaco A fra Nordpeis.

Peisene fra Nordpeis kommer umalt, ferdig levert som et lerret. Dette gir deg mulighet til å skape ditt helt unike uttrykk. Mal peisen i den samme farge som veggen eller i kontrastfarge for å virkelig skape liv i stuen. Gi peisen et mer tradisjonelt utseende ved å legge til murstein eller stein dekorasjoner, eller gå den andre veien og flislegg i spreke farger.

Peisen Salzburg fra Nordpeis

Peisovnen Salzburg fra Nordpeis.

Vurder å legge til en koselig lesesone nær peisen, med en behagelig stol og en bokhylle full av dine favorittbøker. Dette vil skape en følelse av ro og avslapning, og gjøre det enda mer innbydende å sitte ned og nyte peisens varme.

Peisen Odense Exclusive med LED i sokkel

Peisovnen Odense Exclusive med LED i sokkel.

Skap kontrast i stuen med spiler – en fryd for øyet!

Combiwood Barkevik har levert listverk, utforinger og spiler til denne perla

Combiwood Barkevik har levert listverk, utforinger og spiler til denne perla.

Spiler kan være en utmerket måte å skape visuell kontrast i et rom. Deres naturlige treoverflate kan bryte med de slette og hvite overflatene som ofte finnes på vegger og tak. Valget av treslag og overflatebehandling vil også ha stor innvirkning på hvordan spilene ser ut og oppfører seg. Ulike tresorter kan gi forskjellige farger, teksturer og mønstre, og forskjellige overflatebehandlinger kan påvirke både utseendet og holdbarheten til spilene.

Det lukter nytt treverk og skinnmøbler, og alt er gjennomført til minste detalj

Det lukter nytt treverk og skinnmøbler, og alt er gjennomført til minste detalj.

En lun og deilig sofakrok å trekke seg tilbake i

En lun og deilig sofakrok å trekke seg tilbake i.

Spiler i kombinasjon med glass eller betong

Å bruke spiler i kombinasjon med mer industrielle materialer som glass eller betong kan skape et spennende visuelt uttrykk i et interiør. Kontrasten mellom det varme og naturlige treverket og de harde, glatte overflatene kan gi rommet en unik stil og karakter. På denne måten kan spiler være et flott valg for de som ønsker å skape et moderne, men likevel varmt og innbydende miljø.

Ikke bare vakkert, men også lyddempende

Kombinasjonen med eikas fargespill og annet interiør i dus sortfarge gir virkelig en pen fargepalett!

Kombinasjonen med eikas fargespill og annet interiør i dus sortfarge gir virkelig en pen fargepalett!

Combiwood Barkevik leverer spiler i ulike treslag og med ulik overflatebehandling som lakk, hvittoning og olje. Disse kan monteres i tak, som spilehimling og/eller på vegg og kalles da ofte spilepanel. Det visuelle utrykket kan ofte være hovedgrunnen til at det velges spiler på vegger eller i tak, men det har også andre fordeler. Spiler gir en god lyddemping og valg av spalteåpningen mellom spilene er med på å avgjøre den støyreduserende effekten. Dette har størst viktighet for konsertrom o.l. hvor akustikk er i fokus, men etterklangen blir betydelig mindre generelt sett.

Se mer på våre leverandørers nettsider

Med de rette detaljene i interiøret kan du skape en stue perfekt for å slappe av og nyte tilværelsen.

Les mer her:


Moelven, Nordpeis, Combiwood Barkevik.

Relaterte artikler

Slik skaper du harmoniske rom

Hva er viktig å tenke på når du skal planlegge materialer og farger på tak, vegg, gulv og dører i hjemmet ditt? Her får du noen gode tips fra interiørarkitekt og møbeldesigner Adele Kløve.

En peis for moderne hjem

Ethvert hjem fortjener en vakker peis. Nordpeis Praha er liten og nett og gir akkurat passe mye varme til at du kan fyre så ofte du vil.