Hopp til hovedinnhold
Tilbygg utføres av Blink Hus Berge Hus

Mulighetene med rehabilitering av hus

Du har funnet den perfekte tomta med et sjarmerende hus. Den ultimate plassen med nydelig utsikt og idylliske omgivelser. Det er bare ett hinder. Huset er gammelt. Du har to valg: Enten kan du rive alt og starte på nytt, eller så kan du rehabilitere og fornye originalhuset.

Spar tid og penger

– Hvis du allerede har funnet den perfekte plassen, og en slitt bolig er det eneste som står mellom deg og det perfekte hjemmet, anbefaler jeg på det sterkeste at du velger rehabilitering, forteller Vegard Berge.

Vegard jobber som selger for rehabiliteringsavdelingen til og hjelper huseiere daglig med å realisere boligdrømmen ved hjelp av rehabilitering. Vegard forklarer at det ofte er mye mer lønnsomt, både med tanke på tid, -og penger å rehabilitere fremfor å bygge nytt.

–Med nybygg er det veldig mye reguleringsplaner, byggesøknader, tillatelser og begrensninger å ta hensyn til. Ofte kan du risikere å måtte flytte plasseringen på huset, hvis det opprinnelige huset ble bygget før nye lover og regler om nybygg kom.

Dette moderne og stilige huset er rehabilitert av Blink hus Berge Sag.

Dette moderne og stilige huset er rehabilitert av Blink hus Berge Hus. Lenger ned ser vi det originale huset.

Før rehabiliteringen og ombyggingen.

Før rehabiliteringen og ombyggingen. Flott hus det også, men noe ganske annet enn det nye.

I teorien betyr det at du kan risikere å måtte flytte byggingen av ny bolig lenger bort fra utsikten du har forelsket deg i, eller kanskje du må bygge nærmere en trafikkert vei om reguleringsplanen har endret seg siden det opprinnelige huset ble bygget.

– Mulighetene for å spre utgiftene ut over tid er også mer til stede når man rehabiliterer. Du kan for eksempel renovere 1.etasje og vente noen år før du går videre til 2.etasje for å spare opp penger. Du står altså mer økonomisk fritt enn du vil gjøre med et nybygg hvor du fort får en regning på 5-6 millioner i en smell, legger Vegard til.

Mye eller lite hjelp? Du bestemmer

Det fine med rehabilitering er at du selv bestemmer hvor mye eller lite hjelp du vil ha av Blink Hus på prosjektet.

– Ved å leie oss inn når kunden skal rehabilitere huset, bestemmer de helt selv hvor mye hjelp de ønsker. Noen foretrekker å la oss fikse alt mens de lener seg tilbake, mens andre ikke har noe imot å ta i ett tak selv for å spare kostnader, forteller Vegard.

Om du er av den litt handy typen, kan det være enkelt å spare inn noen kroner på å for eksempel stå for rivning og kledning selv, mens Blink Hus sørger for at huset blir tett og godt isolert.

Her bygges et tilbygg. En ny del kommer opp over to etasjer.

Her bygges et tilbygg. En ny del kommer opp over to etasjer.

Her ser vi hvordan det nye tilbygget kobles sammen med det eksisterende bygget.

Her ser vi hvordan det nye tilbygget kobles sammen med det eksisterende bygget.


Tenk langsiktig

Hvis du planlegger å bygge ut boligen samtidig som du rehabiliterer, kan det faktisk lønne seg å bygge litt større enn du opprinnelig hadde tenkt.

– Det er viktig å finne ut hva du vil ha, og ikke bygge for lite. Differansen på et tilbygg på 30 kvm kontra 40 kvm er forholdsvis liten, de siste 10 kvm vil bli veldig rimelige, forklarer Vegard.

Han oppfordrer alltid huseier til å tenke langsiktig når man først skal gjøre endringer og oppgraderinger i hjemmet. Kanskje er dere i etableringsfasen og planlegger å bli flere om noen år? Eller kanskje ser du for deg å bli gammel i dette huset, og kunne tenkt deg å ha tilrettelagt for bad og soverom i samme etasje som stue og kjøkken?

Dette er ting som er smart å tenke tidlig på, og her er Vegard og resten av gjengen i Blink-Hus eksperter. Ved å bruke teamet i Blink-hus til å rehabilitere huset ditt, kan du være sikker på at du får et resultat som varer, og at alt blir gjort rett og skikkelig i henhold til dagens bygge-reguleringer.

Les mer om rehabilitering, ombygging og tilbygg i Blink Hus

Relaterte artikler

100 år gammelt hus ble nytt

Familien på Bømlo ville bevare stilen og sjarmen på det 100 år gamle huset. Nå har de fått et hjem som er oppgradert til dagens standard. – Vi er kjempefornøyde med jobben Blink Hus har gjort for oss, sier Erling Digernes og Mari-Anne Soltveit.

Trenger du hjelp til rehabilitering, ombygging eller tilbygg

Rehabilitering, ombygging og tilbygg

Pusse opp, bygge om eller bygge på? Ta kontakt med oss i Blink Hus Helge Rød for en gratis og uforpliktende befaring. Vi legger til rette for at våre kunder kan komme med hvilket som helst utgangspunkt i byggeplanene de har. Vi bistår med både små og større prosjekter – enten du skulle trenge bytte av vinduer eller totalrehabilitering av et eldre bygg.

Rehabilitering med Blink Hus Valvatne

Rehabilitering, ombygging og tilbygg

Pusse opp, byggje om eller byggje på? I mange tilfeller kan det være hensiktsmessig å tilpasse eksisterande bolig til moderne standard i stedet for å kjøpe nytt.