Hopp til hovedinnhold
Masse farger fra Fargerike

Skap ditt drømmehjem med en fargerik palett

Vi åpner endelig dørene til vår nye huskatalog! Denne gangen har vi vært heldige nok til å få hjelp fra Fargerike, som har bidratt til å finne enestående fargekombinasjoner til våre nye flotte husmodeller. Vi har tatt turen innom en av butikkene for å lære mer om hva man bør tenke på når man skal velge farger til husets ytre og indre. Bli med!

Mestere av fargeglede

Fargerike har nylig lansert en rekke eksteriør- og interiørfarger som har fått pryde våre nye hus i katalogen: Askøy, Etne, Svolvær, Rosendal, Nøtterøy og Skien. I samarbeid med Elin fra Mestergruppen Arkitekter, har butikksjef Veronika Smidsrød skapt nydelige fargeharmonier som du kan la deg inspirere av når du blar deg gjennom katalogen.

Elin Kongsvik i Mestergruppen Arkitekter (t.v.) sammen med Veronika Smidsrød, butikksjef i Fargerike Meyer.

Elin Kongsvik i Mestergruppen Arkitekter (t.v.) sammen med Veronika Smidsrød, butikksjef i Fargerike Meyer.

La deg inspirere av fargekombinasjonene i husene:

 • Askøy
 • Etne
 • Svolvær
 • Rosendal
 • Nøtterøy
 • Skien

Ut av gråsonen

Bak valget av de spesifikke fargene ligger en intensjon om å bryte ut av de tradisjonelle hvite, grå og beige nyansene. Fargerike har observert den voksende interessen for farger, ikke bare innendørs, men også til husets fasade.

– Det er viktig å presentere hus med forskjellige farger, slik at de som planlegger å bygge nytt blir inspirert og oppmuntret til å velge det de liker, forteller Veronika.

Samtidig har Veronika og Elin også tatt hensyn til de forskjellige hus-stilene og tilført en dose av spenning og overraskelse til de mer klassiske hjemmene.

Nøtterøy fra Blink Hus

Nøtterøy fra Blink Hus

Herskapelige Nøtterøy iført en annen drakt enn standard hvit.

– Vi har utforsket kombinasjoner av maling og beis på ulike overflater for å skape et moderne og interessant uttrykk, spesielt på de husene som har en mer moderne og organisk form, sier Veronika.

Svolvær fra Blink Hus

Svolvær fra Blink Hus

Svolvær har fått to fargealternativer med en kombinasjon av maling og beis.

Veronikas tips for å velge riktige farger til husets fasade:

 • Ikke velg noe «alle» andre har - våg å være unik!
 • Ta hensyn til omgivelsene og nabohusene, men la likevel din personlige stil skinne gjennom.
 • Vurder hvordan huset vil se ut i forskjellige årstider og værforhold.
 • Ikke vær redd for å prøve ut ulike farger ved å kjøpe prøvebokser og male større områder.
 • Stol på magefølelsen og velg det du virkelig elsker – det er ditt drømmehjem!

Når det gjelder farger til husets fasade, er det viktig å finne en balanse mellom egne preferanser og tidløse fargetrender. Fargerike anbefaler å bruke fargekartene som er spesielt laget for utendørsfarger, som gjerne har duse og nøytrale nyanser. Dette gir muligheten til å velge farger man blir glad i og samtidig skape et harmonisk uttrykk som vil vare over tid.

Fire gode tips til å velge farger innendørs:

1. La deg inspirere av fargene i en tapet! Veronika og Elin har gjort nettopp det når de valgte fargepaletten til interiøret i de nye Blink-husene.

2. Ta hensyn til hvilke rom som skal fargesettes. En gang eller et gjestetoalett tåler å ha mer dristige farger eller tapet, mens stuer og kjøkken trives ofte bedre med mer beroligende farger som hjelper deg å senke skuldrene og slappe av.

3. Til soverommet er blått og grønt gjerne velegnede farger som skaper en følelse av ro og gir deg en god natts søvn. Er du derimot ikke en fan av blått eller grønt, er det selvfølgelig helt greit å velge noe annet.

4. Mal gjerne vegger og tak i samme farge på soverommet. Dette skaper en balansert atmosfære, visker ut skillet mellom tak og vegg, og skaper en behagelig hule der du kan sove søtt.

Lekker stue i Rosendal huset fra Blink Hus

Rosendal kombinert med tapetet Timeless Traditions og fargen Savannah Sunset skaper en lun og fin atmosfære.

– Det kan også være en fantastisk investering å ansette en interiørkonsulent, da de kan gi deg unike løsninger og fargekombinasjoner du kanskje ikke ville tenkt på selv. Dette åpner opp for muligheten til å trå utenfor komfortsonen din. Erfaringsmessig er det nettopp disse dristige valgene som skaper den største tilfredsheten hos kundene vår, avslutter Veronika.

Få hjelp av en interiørkonsulent hos Fargerike

– Vi håper du blir inspirert til å male ditt eget paradis!

Følg din indre stemme og velg det som virkelig får deg til å føle deg hjemme og lykkelig. Ved å skape et fargerikt hjem som gjenspeiler din personlighet, vil du oppleve glede hver gang du trår over dørstokken. La deg inspirere og gjør farger til en del av ditt nye hjem!

Relaterte artikler

Slik skaper du harmoniske rom

Hva er viktig å tenke på når du skal planlegge materialer og farger på tak, vegg, gulv og dører i hjemmet ditt? Her får du noen gode tips fra interiørarkitekt og møbeldesigner Adele Kløve.

Kataloghuset Vadsø av Blink Hus

Bygge hus – steg for steg

Går du med en drøm om å bygge hus, men lurer på hvordan det egentlig foregår? I denne artikkelen kan du lese mer om de syv stegene til et helt nytt hjem.

Interiøret og detaljene som skaper en lun stue

Interiøret og detaljene som skaper en lun stue

Når det gjelder å skape den perfekte stuen, er det ikke bare helheten som betyr noe, men også detaljene. For det er nettopp detaljene som gir rommet sjel og personlighet, og som gjør at du føler deg hjemme og avslappet. Hva kan vel være mer stemningsfullt enn en stue med vakre spiler, en varm peis og naturlig treverk?