Hopp til hovedinnhold
Kataloghuset Vadsø av Blink Hus

Bygge hus – steg for steg

Går du med en drøm om å bygge hus, men lurer på hvordan det egentlig foregår? I denne artikkelen kan du lese mer om de syv stegene til et helt nytt hjem.

Syv steg til et nytt hjem

Du har bestemt deg for at du vil bygge hus. Kanskje vet du akkurat hvordan du vil ha det. Kanskje har du ikke den fjerneste anelse. Det eneste du vet er at du vil bygge hus med en solid boligleverandør, som leverer som avtalt, og som vil gjøre at du føler deg trygg gjennom hele prosessen. Du slår på tråden til Blink Hus, som har lokal tilstedeværelse og verdifull kjennskap til nærområdet og mulighetene som finnes.

Men hva skjer nå?

1. Møte med forhandler

Det første som skjer når du tar kontakt med oss, er at vi vil avtale et tidspunkt for en prat. Her vil vi gjerne vite mest mulig om dine planer, drømmer og behov, slik at vi kan rådføre deg til den mest optimale løsningen. Har du et definert budsjett og noen tanker rundt tomt klart til møtet med oss, vil det gi oss et veldig godt grunnlag for veien videre.

Vi forteller deg litt om fordelene med å bygge hus med oss, hva vi kan tilby, og hvordan vi jobber for å gjøre prosessen effektiv og god.

2. Kataloghus, tilpasset hus eller arkitekttegnet hus?

Når du har bestemt deg for å bygge hus med oss, er neste steg å finne ut hvilken type bolig som best vil svare til ditt budsjett og dine ønsker og behov. Har du allerede kjøpt tomt, hjelper vi deg å velge en boligtype som passer for den aktuelle tomten. Mangler du tomt, kan vi hjelpe deg med å finne en.

Kataloghus

Et kataloghus, eller ferdighus, som det også kalles, er de eneboligene du finner i huskatalogen vår. Disse er tegnet i samråd med våre arkitekter og boligrådgivere. Velger du et kataloghus, får du huset akkurat slik det er vist i katalogen, med standard tilvalg.

Tilpasset kataloghus

Finner du et kataloghus du liker godt, men som mangler noen små justeringer for at det skal bli perfekt for deg, kan du gå for et tilpasset kataloghus. Da kan du gjøre endringer på blant annet planløsning, størrelse, innredning og tilvalg.

Arkitekttegnet hus

Ønsker du et hus som er skreddersydd for deg og din familie? Da vil løsningen være et arkitekttegnet hus. Vi setter opp et møte med deg og en av våre arkitekter, slik at du kan gi arkitekten et godt grunnlag til å tegne drømmehuset ditt.

Den moderne eneboligen Haugesund er ett av våre mest populære kataloghus.

3. Søknad til kommunen


Når du skal bygge hus, må du først få tillatelse fra kommunen din. Når boligen er tegnet ferdig, og situasjonsplaner og profiler er ferdig produsert, vil vi sende inn byggesøknaden. Vi tar oss av hele denne søknadsprosessen, så det trenger du ikke tenke på.

Når søknaden er sendt inn, vil vi gå gjennom en sjekkliste for å kontrollere at alt av vannavløp og strømuttak etc. er riktig plassert, samt at kledning, vinduer og andre ytre faktorer stemmer.

Vi opplever sjelden at en byggesøknad blir avslått, men det skjer fra tid til annen. Blir søknaden avslått, må vi gjøre noen endringer på tegningene, som å justere høyder eller detaljer vi har søkt om dispensasjon for.

4. Oppstartsmøte

Så snart søknaden er godkjent, vil vi avholde et oppstartsmøte med deg og andre involverte parter. Her gjøres noen endelige avklaringer for å sikre at alt blir korrekt fra starten av. Deretter kan gravearbeidene starte.

5. Byggestart

Når gravearbeidet er fullført, kan vi endelig gå i gang med byggingen av selve huset. Dette starter med betongarbeider, eller i noen tilfeller tømrerarbeider, avhengig av kontraktens innhold.

Fra første spadetak anslår vi vanligvis 9-12 måneder før huset står ferdig. Du er velkommen til å stikke innom byggeplassen når som helst, dersom du ønsker å følge med underveis.

6. Befaring

Vi ønsker å gjennomføre en befaring av huset to til tre uker før endelig sluttbefaringen. Dette for å sikre at alt er som det skal, og for å gi oss tid til å rette opp i eventuelle småting før overtakelse.

7. Overtakelse

Den store dagen er her! Endelig skal du få flytte inn i huset du har ventet lenge på. Vi gjennomfører en sluttbefaring samme dag som overtakelse. Dersom noe må fikses, skal dette gjøres innen to-tre uker.

Har du flere spørsmål rundt selve prosessen med å bygge hus?

Ingen spørsmål er dumme! Å bygge hus er en stor investering, og vi forstår at du vil ha mest mulig kontroll. Ta kontakt med din nærmeste forhandler for å få vite mer om våre prosesser og dine muligheter.

Relaterte artikler