Hopp til hovedinnhold
Hasås Malmfuru

Vanskelig å velge kledning? Her får du våre tips!

Valg av kledning er en stor og viktig beslutning. Du skal leve godt med valget ditt i mange år, både når det gjelder utseende og vedlikehold. Utvalget er stort, og det kan være vanskelig å orientere seg. I Hasås har vi produsert Kjernekledning i over 60 år, og har blant markedets største utvalg av kledninger. Her får du våre tips!

Velg etter byggets arkitektur

Det finnes en rekke byggestiler, som gjerne kler ulike typer kledninger. Moderne, klassiske eller tradisjonelle bygninger – hva slags kledning bør du egentlig velge? Valget kan være vanskelig, særlig fordi det er vanskelig å se for seg hvordan kledningen blir når den kommer på en stor flate.

For å gjøre det enklere å velge har vi delt våre anbefalinger inn i tre byggestiler:

  • Moderne Minimalisme
  • Klassisk Eleganse
  • Norske Tradisjoner

Vi har plukket ut profiler og farger som vi synes er ekstra godt egnet innen hver stil.

Moderne Minimalisme


Rene og stramme linjer, slette flater og et minimalistisk uttrykk kjennetegner funkisstilen. Store vindusflater, flatt tak og få detaljer er også vanlig på denne type bygg.

Naturlig grånet treverk er vakkert og mye brukt på moderne bygninger. Vedlikeholdsvennlige tresorter som malmfuru og sedertre er spesielt godt egnet. De tåler godt å være ubehandlet, fordi de er naturlig impregnerte fra naturens side.

Hasås Malmfuru

Malmfuru består av 90-100% kjerneved. Kledningen tåler godt å være ubehandlet i lang tid. Kan også beises om ønskelig.

Hasås Sedertre

Sedertre inneholder «thjuapliciner» (produserer sitt eget giftstoff) som inneholder råte- og soppforebyggende stoffer. Dette gjør at kledningen kan stå ubehandlet på vegg i opptil 50 år.

Hasås Malmfuru

Mange av våre dobbeltfalsede profiler passer godt den minimalistiske stilen. Dette huset har profilen Dobbeltfalset rett 5 mm spalte, og som gir et slett uttrykk.

Ønsker du tips til profiler og farger som passer den minimalistiske stilen, finner du våre anbefalinger her: https://hasas.no/moderne-minimalisme/

Klassisk Eleganse


Vakre detaljer, herskapelig, klassisk og elegant. I denne stilen finner du sveitservillaer, bygg i rokokkostilen og andre herskapelige bygninger. Stilen er elegant, lun, vakker - og ekstravagant.

Det er flere profiler som kan passe den klassiske og elegante stilen. Våre favoritter, samt fargetips fra Jotun, finner du her: https://hasas.no/klassisk-eleganse/

Hasås Barokk

Barokk raft er en klassisk og profilert raftekledning med et herskapelig og kraftig preg, men med rene linjer. Gir fasaden et massivt, flott og eksklusivt uttrykk.

Norske Tradisjoner

Det finnes en rekke norske tradisjonsrike byggestiler. Sørlandshus, 70-/80- tallshus, 2- og 4-mannsboliger, rekkehus eller typiske nøkkelferdige byggefelthus. Våre anbefalte https://hasas.no/norske-tradisjoner/ kledningsprofiler og farger passer mange typer tradisjonsrike bygg.

Hasås Herregård

Dobbeltfalset 28 grader, gammel type. Kanskje tidenes mest solgte kledning med en ren profil. Gir et stilrent og rolig uttrykk.

Kjernekledning varer i år etter år!

Det finnes mange type kledninger. Basert på ulike former for råstoff, produksjonsmetoder og overflatebehandlinger. I Hasås produserer vi all kledning selv, som vi kaller Kjernekledning. Dette fordi den er laget av treets kjerneved, eller treets indrefilet om du vil! Den fabrikkmales i ønsket farge med Jotuns beste produkter, enten du ønsker maling eller beis.

Med Kjernekledning (https://hasas.no/kjernekledning/) får du topp kvalitet fra innerst til ytterst, og en kledning som lever med deg i lang tid.

Relaterte artikler

Rehabilitering med Blink Hus Valvatne

Rehabilitering, ombygging og tilbygg

Pusse opp, byggje om eller byggje på? I mange tilfeller kan det være hensiktsmessig å tilpasse eksisterande bolig til moderne standard i stedet for å kjøpe nytt.

Rehabilitering av bolig FØR byggmester har begynt

Rehabilitering som alternativ til ny bolig

Er du glad i beliggenheten, huset og tomta – og har tenkt å bli boende der lenge – da kan rehabilitering av en eldre bolig være et godt alternativ til å bygge nytt. Det sier daglig leder Hans Magne N. Stokka hos Blink Hus Steinsbø AS på Bømlo.

Kataloghuset Vadsø av Blink Hus

Bygge hus – steg for steg

Går du med en drøm om å bygge hus, men lurer på hvordan det egentlig foregår? I denne artikkelen kan du lese mer om de syv stegene til et helt nytt hjem.