Hopp til hovedinnhold
Et par planlegger ny trapp

Ny trapp i nytt hus? Dette er ekspertenes råd!

Trappen du velger til ditt nye hus skal vare lenge. Den er en viktig forlengelse av boligens interiør og arkitektur, og det finnes en rekke valgmuligheter. Ved å ta med trappen tidlig i planleggingsprosessen av ditt nye hus, har du mulighet til å tilpasse trappen akkurat slik du ønsker.

Tenk trapp tidlig!

Når du drømmer om det perfekte huset, forestiller du deg ofte de romslige rommene, og de vakre finishene som gjør huset til et hjem – men husk, trappen er faktisk selve ryggraden i hjemmet ditt. Den binder sammen etasjene og kan være et sentralt estetisk element. Derfor er det essensielt å inkludere trappen så tidlig som mulig i husbyggingsprosessen.

– Viktig å komme tidlig inn

Kari Anne Bjørkholt fra Trapperingen har jobbet med trapp siden 2005, og har sett en stor utvikling i bransjen:

– Tiden hvor en klarlakkert furutrapp var normen, har veket for et mangfold av stiler og tilvalg, sier Kari Anne.

Hun legger til:

Det aller beste er om vi kommer tidlig inn i prosessen til kunden, kanskje før hustegningene, og dermed før trapperommet er helt klare, forteller Kari Anne.

Dersom du har kommet langt i husprosjektet når du begynner å tenke på trappa, kan du gå glipp av noen av valgmulighetene.

Kari Anne Bjørkholt fra Trapperingen

Kari Anne Bjørkholt fra Trapperingen.

Trapp for inngangspartiet

Rommet der trappen står utgjør ca 20 kvm av huset ditt. Den tar deg fra en etasje til en annen, men kanskje du har behov for å bruke inngangspartiet til andre ting også? Både Trapperingen og Stryntrappa har gode alternativer for å utnytte kvadratmeterne effektivt

– hva med en bod, garderobe eller et kontor?

Få mer trappeinspirasjon her:

Smart oppbevaring under trappen: Løsninger fra Stryntrappa og Trapperingen

Trappetype og trappemodell

Det er ikke bare trappetypen som er viktig – om det er en rett trapp, svingtrapp eller repostrapp – men også modellen og materialene. En god kvalitetstrapp kan vare i mange år, og det er grunnen til at våre leverandører anbefaler å tenke på trappens funksjon og stil tidlig.

Populære tilvalg

Stryntrappa og Trapperingen tilbyr en rekke tilvalg som kan gjøre trappen din til mer enn bare en forbindelse mellom etasjer. Her er litt inspirasjon:

En bod under trappen er veldig praktisk

Lagring under trappen kan frigjøre plass og tilføre funksjonalitet til hjemmet, enten det er for en garderobe, bod eller et hjemmekontor. Foto: Stryntrappa

Belysning i trappen

Belysning er ikke bare estetisk tiltalende, men øker faktisk sikkerheten! Foto: Trapperingen

Trappegelenderet kan også definere rommets karakter. Foto: Trapperingen

Trappegelenderet kan også definere rommets karakter. Foto: Trapperingen

En trapp i samme tresort som gulvet kan skape et harmonisk interiør, mens kontraster kan gi mer liv til rommet.

En trapp i samme tresort som gulvet kan skape et harmonisk interiør, mens kontraster kan gi mer liv til rommet. Foto: Stryntrappa

Trappen er i samme farge som gulvet.

Å matche materialene med andre elementer i hjemmet, som gulv eller kjøkkeninnredning, kan bidra til et sammenhengende design. Foto: Stryntrappa

Velg materialer av god kvalitet

Trapper brukes flittig og utsettes daglig for slitasje. Den varer derfor lengre hvis du velger materialer av god kvalitet – dette er spesielt viktig i trinnene!

Trappetrinnene er i samme farge som gulvet. Dette skaper en fin helhet

Furu er et relativt mykt treslag og krever også mer vedlikehold enn hardere tresorter som eik og ask. Foto: Stryntrappa

Nydelig trapp i eik

Velger du en hard tresort som eik i trinn, håndlist og stolpe, forlenger du trappens levetid. Har du valgt for eksempel eikegulv, kan du oppnå en fin, rolig helhet ved å velge eik i trinnene på trappen. Foto: Stryntrappa.

Besøk et trappestudio for mer inspirasjon!

Vi oppfordrer alle potensielle husbyggere til å besøke Trapperingen eller Stryntrappa sine trappestudioer for å utforske mulighetene. Du skal leve med trappevalget i alle årene som kommer, så gjør det til det beste valget for ditt hjem!

Vil du høre mer om fordelene du får ved å velge Blink Hus som husleverandør? Kontakt nærmeste forhandler for en uforpliktende samtal