Hopp til hovedinnhold
Nydelig stue i et nytt hus bygget av Blink Hus Byggmester Reidar Vallestad

10 avgjørende spørsmål før du bygger et nytt hus

Å bygge et hjem er en av livets største investeringer. For å sikre at du ender opp med huset du har drømt om, er det avgjørende å stille noen viktige spørsmål før du tar fatt på byggeprosessen. Vi har listet opp ti spørsmål som kan ta deg et steg nærmere på veien. Ikke nøl med å kontakte din lokale forhandler for å komme i gang!

1. Hva er ditt budsjett?

Det aller første skrittet er å fastsette et realistisk budsjett for prosjektet. En klar forståelse av dine økonomiske grenser vil hjelpe deg å gjøre nødvendige prioriteringer. Ta kontakt med banken for finansiering og rådgivning. Våre forhandlere kan gi deg et kostnadsoverslag som du kan ta med til banken.

Våre forhandlere kan også veilede deg om husbankfinansiering.

Arkitekttegnet tomannsbolig

Da prisen på drømmetomten til Kari Forthun og Fredrik Dreyer Moe viste seg å være over det de ønsket å bruke, var løsningen ikke lengre unna enn Karis søster Ingeborg Forthun og hennes mann Yngve Bøe. Resultatet ble en helt unik, arkitekttegnet tomannsbolig. Bygget av Byggmester Reidar Vallestad AS.

2. Hvilken hustype ønsker du?

Enten du drømmer om en klassisk enebolig, et sjarmerende funkishus eller et majestetisk herskapelig hus, står våre forhandlere klare til å hjelpe deg. I vår huskatalog finner du et bredt utvalg av ferdighusmodeller, som alle kan tilpasses etter dine behov.

Hvis du ikke finner akkurat det du leter etter, har vi også dyktige arkitekter som kan skape noe helt unikt sammen med deg.

Last ned gratis huskatalog

Arkitekttegnet moderne bolig

Arkitekttegnet funkishus bygget av Byggmester Reidar Vallestad AS.

Herskapelig stue med store vinduer for godt med lysinnslipp

Herskapelig bolig bygget av Byggmester Reidar Vallestad AS.

Stor moderne bolig med takterrasse og innglasset loftstue

Arkitekttegnet enebolig bygget av Byggmester Reidar Vallestad AS.

Se alle våre husmodeller

3. Hvor vil du bygge huset ditt?

Tomten er avgjørende. Våre forhandlere hjelper deg gjerne med en tomtebefaring, og sørger for at du er klar over eventuelle forberedelser som graving, fjerning av trær eller stein, og kostnadene som følger med disse.

Ta kontakt for en uforpliktende samtale!

4. Hvilke rom trenger du?

Antall soverom, bad og andre spesifikke krav for ditt hjem bør være nøye planlagt. Hvis du kommer over et ferdighus som du liker, men som mangler et soverom eller et bad, kan våre dyktige forhandlere hjelpe deg med å tilpasse planløsningen for å inkludere det som mangler.

Ønsker du ett stort bad, eller tre bad med mindre areal? Foto: Byggmester Reidar Vallestad AS.

Byggmester Reidar Vallestad har bygget nytt hus med dette lekre badet

5. Hva er dine fremtidige behov?

Tenk langt frem i tid. Vurder hvordan endringer i familien eller livsstil kan påvirke ditt rombehov og planlegg for å unngå fremtidige ombygginger.

Ny bolig Reidar Vallestad barnerom

Planlegging av romstørrelsen er essensielt, særlig for barnerom som med tiden kan bli enten treningsrom eller kontor.

Tidligere kjellerleilighet med sorte doble dører med glass

Denne kunden hadde ikke lengre behov for kjellerleiligheten i huset. Med hjelp fra Byggmester Reidar Vallestad AS ble kjelleren integrert som en naturlig del av hovedboligen.

6. Hvilke energistandarder vil du oppfylle?

Å bygge et energieffektivt hjem kan ikke bare redusere miljøpåvirkningen, men også spare deg mye penger over tid. I vår artikkel, «Energiberegning: Veien til energimerke A», deler vi hvilket tiltak du kan gjøre for å oppgradere våre ferdighus fra energimerke B til A. Vi illustrerer også hvor lang tid det tar å tjene inn de ekstra kostnadene knyttet til å oppnå energimerke A.

Les artikkelen her: Energiberegning: Veien til energimerke A

7. Hvem skal bygge huset ditt?

Valget av entreprenør er en av de viktigste beslutningene du vil ta. Forsikre deg om at de har erfaring med lignende prosjekter og gode referanser for å sikre at kvaliteten er i tråd med forventningene.

For Blink Hus-forhandlere er kvalitet en helhetlig tilnærming. Vi veileder våre kunder, samarbeider med pålitelige underleverandører, bruker moderne teknologi og leverer håndverk av førsteklasses standard.

8. Hva er dine prioriteringer?

Vær tydelig på hvilke funksjoner og elementer i hjemmet som er mest avgjørende for familien. Dette vil hjelpe deg med å ta beslutninger når budsjettet eventuelt blir utfordret.

Boligdrømmen 2023: 10 tips for å realisere nytt hus

9. Hvordan vil du dekorere og møblere huset ditt?

Å definere en klar stil for interiøret er avgjørende for å skape et hjem som ikke bare ser vakkert ut, men som også passer din livsstil og daglige rutiner.

Moderne bad med hvite marmorfliser og sorte detaljer

Badet i andre etasje ble et av favorittrommene til kunden hos Byggmester Reidar Vallestad AS.

Les vår guide til å møblere ditt nye hjem

10. Er du klar for ditt første møte med din boligforhandler?

Våre forhandlere er klare for å bistå deg, enten du allerede har skissert hele prosjektet selv, eller om du ikke har hatt muligheten til å møte banken ennå.

Ta kontakt for en uforpliktende samtale!

Relaterte artikler

Kataloghuset Vadsø av Blink Hus

Bygge hus – steg for steg

Går du med en drøm om å bygge hus, men lurer på hvordan det egentlig foregår? I denne artikkelen kan du lese mer om de syv stegene til et helt nytt hjem.

8 tips til barnefamilier som skal bygge hus

8 tips til barnefamilier som skal bygge hus

Det store plusset med å bygge nytt hus er at du kan velge som du vil. Fra de store detaljene i planløsningen, og ned til små detaljer i kjøkkenskuffen. De fleste som skal bygge nytt hus har ikke gjort dette før, og derfor har vi samlet våre beste tips til dere med fokus på et godt hjem for både barn og voksne.