Hopp til hovedinnhold
Blink Hus Byggmester Reidar Vallestad har fullført et arkitekttegnet praktverk.

Arkitekttegnet hus på gjennomtenkt tomt ble energieffektivt forbilde

På det som kan se ut som toppen av verden i Øygarden kommune, har Blink Hus Byggmester Reidar Vallestad fullført et arkitekttegnet praktverk. Med solcellepanel og mulighet for egen vindmølle, er dette en bolig av sjeldent slag.

En naturlig del av terrenget

Arkitekturansvarlig Hans Christian Algrøy møtte kunden og hans familie på en boligmesse, og ble fortalt at familien hadde en tomt de ville bygge på. Tomten var unik, og det var en prioritering for kunden å ivareta naturen rundt på tomten.

Arkitekt Hans Christian Algrøy

Hans Christian Algrøy er arkitekten bak den flotte funkisboligen på Øygarden. I hele prosessen har han og kundene jaktet på lyset, og forsøkt å fange både det og utsikten samtidig som huset skulle gli naturlig inn i omgivelsene.

- Tomten hadde fantastisk utsikt og solforhold, og det var viktig at boligen gled godt inn i terrenget. Vi begynte med å skissere opp et forslag som baserte seg på kundens ønsker og spesifikasjoner de ønsket å ha med seg inn i prosessen, forteller Hans Christian.

Skrått terreng er bevart, og huset glir elegant inn i tomten.

Skrått terreng er bevart, og huset glir elegant inn i tomten. Eiendommen er flott bygd opp med støttemurer, en garasje og flere naturlige nivå som skaper en flott dynamikk på lag med omgivelsene.

Valget på designuttrykk falt på funkisbolig. For å passe inn best mulig på tomten, ble boligen utformet i samsvar med terrenget med tanke på både høyder og dynamiske vinkler. I tillegg ble alt ytterpanel – både kledning av hus og terrasser behandlet i en grå farge som elegant glir inn i omgivelsene. I tillegg til panel er det anvendt en murfasade-løsning som sammen med panelet skaper en naturlig samhørighet med omgivelsene rundt. Samme hensyn til omgivelsene gjelder i opparbeidingen av tomten. Her har graventreprenør og murer gjort enestående arbeid sammen med kundene, og bygd opp en meget flott eiendom med murer, forhøyninger og ulike platå som faller naturlig inn i både fjell og skog. Riktig godt å se på når både hus og tomt er behandlet med slik omsorg og dyktighet.

Skog og fjell, og en enestående arkitekttegnet enebolig.

Skog og fjell, og en enestående arkitekttegnet enebolig.

Naturen inn i stua

Utsikten fra huset går så langt øyet kan se utover Øygarden, og dette var viktig både for arkitekt og kunde å ivareta ved å åpne opp og slippe naturen og utsikten inn i stuen og fellesarealene.

Fra kjøkkenet kan man nyte naturens fargespill gjennom romslige vinduer.

Fra kjøkkenet kan man nyte naturens fargespill gjennom romslige vinduer.

Løsningen var store glassflater jevnt fordelt over hele huset som slipper inn et fantastisk naturlig lys. Arkitekten gjorde noen grep for å få naturen så tett på som mulig;

- Vi knyttet terassedelen inn mot de oppholdsrommene som er på innsiden, deriblant stue og kjøkken, samtidig som vi valgte å ramme inn terrassen med glassrekkverk for å ha direkte utsyn.

Fra terrassen, med glassrekkverk, er det kort vei inn til oppholdsrom.

Fra terrassen, med glassrekkverk, er det kort vei inn til oppholdsrom. Legg merke til det buede takoverbygget ved terrassedøren. Stilig å se på, og gir i tillegg tilgang på enda mer lys.

Moderne minimalisme

Innsiden av huset er et godt eksempel på moderne, skandinavisk minimalisme. Alle flater er glatte, og store rom skaper en behagelig følelse av frihet og plass til bevegelse.

Interiøret på kjøkkenet består av rene kanter og glatte overflater, med kjøkkenøy og få overskap over vask og benk. Alle rom er listfrie, og de fleste rom er malt elegant i hvitt, akkompagnert av gulv i gråskjær som umiddelbart harmonerer godt med fjellområdet rundt huset.

Framtidens hus

Kunden var gjennom hele prosessen opptatt av at huset i tillegg til harmonien med naturen utenfor også skulle bli energieffektivt. Det ble derfor blant annet montert solcellepanel for å skape naturlig strømtilførsel.

Et sjeldent perspektiv på en sjelden bolig.

Et sjeldent perspektiv på en sjelden bolig.

- I tillegg er det også lagt opp til ettermontering av vindmølle, forteller arkitekt Hans Christian Algrøy. Kunden har passet på dette hele veien sammen med oss, og sluttresultatet etter et særdeles godt samarbeid er en helt fantastisk enebolig som har alt man trenger og litt til.

Fasadens mange krumspring, fargene, kombinasjonen av materialer - og kreativiteten! Tomt og hus spiller på lag

Fasadens mange krumspring, fargene, kombinasjonen av materialer - og kreativiteten! Tomt og hus spiller på lag, og det gjorde kundene og vår arkitekt Hans Christian Algrøy også.

Har du lyst på en arkitekttegnet enebolig?

Det kan du få hos din nærmeste Blink Hus-forhandler. Ta kontakt og kom i gang med spennende skisser samme med oss.

Den arkitekttegnede eneboligen er bygd med lokal kvalitet av Blink Hus Byggmester Reidar Vallestad.

Se video fra dette spennende huset, og intervju med arkitekt Hans Christian Algrøy.

Relaterte artikler

Husbankfinansiering med Blink Hus

Husbankfinansiering med Blink Hus

Med høyere renter og økte byggekostnader, kan det være krevende å finansiere huskjøp, eller oppgradere eksisterende bolig. Husbankfinansiering kan være svaret du leter etter. Ingen andre boliglån har lavere rente! I huskatalogen vår finner du en rekke hus som kvalifiserer for husbankfinansiering, og våre erfarne forhandlere veileder deg gjennom hele prosessen.

Tilpasset Kongsberg hus fra Blink Hus

Bygge hus? Stol på lokal kvalitet og erfaring

Å bygge sitt eget hus er en drøm for mange, men veien fra drøm til virkelighet kan være lang og kronglete uten riktig byggefirma. Det krever nøye planlegging, forståelse for prosessen, og ikke minst, en klar oversikt over hva det vil koste. Denne artikkelen gir deg innsikt i de viktigste faktorene ved husbygging, og hjelper deg å styre trygt gjennom prosessen, enten du vil ha et lite hus eller en stor familiebolig!

Hvordan finne den beste planløsningen for deg og dine behov?

Hvordan finne den beste planløsningen for deg og dine behov?

For å få en praktisk planløsning som sørger for at du bor godt, er det lurt å se for seg hva du trenger og ønsker noen år fram i tid. Arkitekt Jannicke Henriksen i Mestergruppen Arkitekter tipser oss om hvordan du gjør planløsningen best mulig.