Hopp til hovedinnhold
Rune i Blink Hus Bjerkreim Trelast

Husbankfinansiering med Blink Hus

Med høyere renter og økte byggekostnader, kan det være krevende å finansiere huskjøp, eller oppgradere eksisterende bolig. Husbankfinansiering kan være svaret du leter etter. Ingen andre boliglån har lavere rente! I huskatalogen vår finner du en rekke hus som kvalifiserer for husbankfinansiering, og våre erfarne forhandlere veileder deg gjennom hele prosessen.

Hva er Husbankfinansiering?

Du har kanskje hørt om boliger som er "husbankfinansiert", men hva betyr det egentlig? Disse boligene oppfyller standarder for energieffektivitet og universell utforming som Husbanken har satt. Og det beste av alt? Så lenge du oppfyller kravene, er grunnlån i Husbanken for alle!

Selger og prosjektutvikler i Blink Hus Bjerkreim Trelast, Rune Gåsland, har over 30 års erfaring med bygging av boliger og husbankfinansiering. Han er lidenskapelig opptatt av å gjøre boligmarkedet mer tilgjengelig og overkommelig for alle:

– Husbanken spiller en viktig rolle i å tilby gunstige finansieringsløsninger for huskjøpere. Som en stabil og pålitelig aktør i boligmarkedet, gjør Husbanken drømmen om eget hjem mer tilgjengelig for mange. Blink Hus-forhandlere over hele Norge veileder og bistår deg i søknadsprosessen. Sammen realiserer vi ditt boligprosjekt på en trygg og bærekraftig måte, forteller Rune.

Vilkår for Husbankens grunnlån:

 • Markedets desidert laveste rente
 • Inntil 30 års løpetid
 • Mulighet for avdragsfri periode inntil 8 år fra overtakelse dersom låntakers betjeningsevne blir midlertidig forverret
 • Serie- eller annuitetslån
 • Flytende eller fast rente, eller en kombinasjon

Husbankens krav om livsløpsbolig

Du kan søke om lån i Husbanken om din nye bolig er en såkalt livsløpsbolig. Med livsløpsbolig menes boliger som har god tilgjengelighet og som kan benyttes i alle livets faser - også om du får bevegelseshemming. Her er noen av kravene Husbanken stiller til livsløpsbolig:

Trinnfri adkomst

• Alle hovedfunksjoner på inngangsplanet

• Klargjort for velferdsteknologi

• Tilgjengelig innvendig bod, 3 m2

Askøy med pulttak

Husmodellen Askøy er tilpasset husbankfinansiering

Ferdighuset Lunner fra Blink Hus

Husmodellen Lunner er tilpasset husbankfinansiering

Våre livsløpsboliger i katalogen:

 • Askøy
 • Bryne
 • Ekeberg
 • Lade
 • Lunner
 • Moss
 • Sandefjord
 • Smestad

Kan jeg fortsatt gjøre tilpasninger på husmodellene?

– Selvsagt! Vi gir deg muligheten til å tilpasse husmodellene etter dine behov, samtidig som vi sørger for å oppfylle husbankens krav når det gjelder størrelse og tilrettelegging for universell utforming eller andre tiltak som er nødvendige, forteller Rune.

Lade fra Blink Hus

Husmodellen Lade er tilpasset husbankfinansiering

Maksimalt tillatt bruksareal (BRA):

For å kvalifisere for Husbankfinansiering er det også viktig å være oppmerksom på kravene til maksimalt tillatt bruksareal (BRA) for ulike boligtyper. Husbanken har fastsatt følgende retningslinjer:

 • Enebolig: 200 m2
 • Enebolig med bileilighet: 250 m2
 • Småhus/rekkehus: 150 m2

Finansiering av tomtekjøp – retningslinjer og vurderingskriterier

Husbanken gir ikke finansiering kun for kjøp av tomter. Det er ikke nødvendig å ha kjøpt tomten på forhånd, men før lånet utbetales, må Husbanken ha pant i både boligen og tomten.

– Det er ingen øvre grense for tomteprisen, men vi tar hensyn til prosjektets totale kostnad. Lån fra Husbanken skal ikke innebære overkompensasjon. Derfor vil vi vurdere kostnadene i en aktuell sak i forhold til lignende prosjekter i samme område, forteller fagdirektør i Husbanken, Per Ove Jensen.

Husbankfinansiering på prosjektert bolig

Flere av våre forhandlere benytter Husbanken som en finansieringskilde for sine egne boligprosjekter. Dette betyr at også du har muligheten til å få Husbankfinansiering når du kjøper en planlagt bolig, eller prosjektert bolig som noen kaller det.

– Vi har brukt Husbanken som en finansieringskilde for våre egne tomteprosjekter de siste årene. Når vi som forhandler søker om lån gjennom Husbanken, tar vi hensyn til livsløpsstandard for boligen og inkluderer også tilrettelegging for automatisk døråpner og solskjerming m.m. Gjennom Husbanken har vi muligheten til å søke om å låne opptil 85% av prosjektkostnadene, så får vi en finansieringsramme basert på dette, forteller Rune.

Oppdag Husbankens muligheter – Ta kontakt med din nærmeste forhandler!

Våre erfarne forhandlere vil veilede deg gjennom prosessen, gå grundig gjennom økonomien i ditt prosjekt og vurdere dine sjanser for å få finansiering gjennom Husbanken. Ikke nøl med å ta kontakt for en uforpliktende samtale og utforsk veien til din drømmebolig!

Relaterte artikler

Bygge nytt hus med utleiedel? Sjekk ut fordelene

Bygge nytt hus med utleiedel? Sjekk ut fordelene

Å bygge et nytt hus gir deg en unik mulighet til å skape det perfekte hjemmet som passer deg, ditt budsjett og din livssituasjon. Hos oss ser vi stadig flere kunder som velger å inkludere utleiedel i sitt nye hus. Dette valget gir ikke bare økonomisk gevinst på kort og lang sikt, men det gir også små og store familier økt fleksibilitet. Som en ekstra bonus får du selvfølgelig en splitter ny bolig!

Kataloghuset Vadsø av Blink Hus

Bygge hus – steg for steg

Går du med en drøm om å bygge hus, men lurer på hvordan det egentlig foregår? I denne artikkelen kan du lese mer om de syv stegene til et helt nytt hjem.