Hopp til hovedinnhold
Det moderne huset Haugesund

Bygge hus i 2023?

Har du allerede startet planleggingen av ny bolig i 2023, eller er du i ferd med å ta det første steget? La 2023 bli året hvor du realiserer boligdrømmen!

2022 har vært et utfordrende år for den jevne nordmann. Mye har påvirket priser og prosesser i boligbransjen og i samfunnet generelt. Nå ser vi frem til et nytt år, og å bygge hus for enda flere. Har du allerede startet planleggingen av ny bolig i 2023, eller er du i ferd med å ta det første steget? La 2023 bli året hvor du realiserer boligdrømmen!

Start planleggingen av ny bolig nå

Hvorfor? Boligkonsulent Alexander Waksvik i Blink Hus Sigdal forteller at det i mange tilfeller tar like lang tid å planlegge bygging som å faktisk bygge huset. Det er mange veier mot mål, men Alexander har noen klare tips til deg som vurderer å bygge hus i 2023:

Avdekk behov

– Mye handler om prioriteringer. Avklar derfor budsjett tidlig, og hva som er viktig for deg med den nye boligen din. Ofte vil du måtte gjøre noen stramme prioriteringer på hva du ønsker, og hva du har råd til. Mange har lite fokus på hvor mange kvadratmeter boligen egentlig trenger. En eldre bolig kan ofte bli sammenlignet i areal med en ny bolig på tilsvarende størrelse. Dagens hus er ofte vesentlig bedre utnyttet og oppleves derfor som større. Ved å redusere boligens arealer kan du kanskje lettere imøtekomme budsjett og kvalitet.

Kartlegg mulighetene som finnes på tomten

– Tomten kan innebære mange usikkerhetsmomenter. Kartlegg tidlig med kommunen eller boligselger hva som skal til for at tomten er byggeklar. På denne måten får du et realistisk bilde på hvilke kostnader som løper for å få realisert boligdrømmen. Et hus som bygges på flat tomt er enklere og billigere enn å bygge på en skrå tomt.

Velg riktig boligforhandler

– Tenk godt gjennom hvem du ønsker skal bygge huset. Det er her investeringen ligger og derfor bør boligforhandleren du velger, være den som du retter fokus mot. Dette bør gjøres så tidlig som mulig for å avklare de økonomiske rammene for prosjektet.

Lønner det seg å bygge hus nå?

Det er selvsagt din egen økonomiske situasjon som avgjør om du har råd til å bygge ny bolig. Etter du har fått en totaloversikt over egen økonomi i banken, kan det være lurt å ta kontakt for et uforpliktende møte med en Blink Hus-forhandler.

–Det er viktig at vi som boligleverandør lytter til kunden og deres ønsker. Vår jobb er å guide kunden gjennom denne prosessen frem til en god avtale for begge parter. Om det lønner seg å bygge hus på generell basis, er svaret ja. Det vil jo aldri bli billigere å bygge nytt, forteller Jan Erik Møien, selger i Blink Hus Sigdal.

Kollega og boligkonsulent Alexander legger til:

– Fortsatt er det slik at byggekostnad er lavere enn antatt markedsverdi i de aller fleste sentrale områder. Dette gjør at selve regnestykke kan forsvares på kort sikt. Samtidig vil en ny bolig ha et vesentlig bedre energinivå og kan utformes med vedlikeholdsvennlige løsninger som ofte bidrar til lavere månedlige kostnader enn et eldre hus.

Ta kontakt med nærmeste Blink Hus-forhandler

«Med slagordet lokal kvalitet, er vi forankret med lokale underleverandører som har gode samarbeidsrutiner under bygging. Dette gir en kort vei til gode beslutninger og råd! Lokal kunnskap og erfaring gir ofte den lille ekstra tryggheten som viser seg å være sentral for å levere et godt sluttprodukt.»

-Alexander Waksvik, boligkonsulent i Blink Hus Sigdal

Gjengen i Blink Hus Sigdal og resten av våre forhandlere ser frem til å realisere enda flere boligdrømmer i året som kommer. Sammen ønsker våre eksperter å hjelpe deg gjennom prosessen, og skape et hjem tilpasset deg og din økonomi.

Relaterte artikler

Husbygging - hvor starter jeg?

Er du usikker på hvilken ende du skal starte i når du har bestemt deg for å bygge hus? Her er gode tips på steg i riktig retning fra boligselger Sondre Natås Strand i Blink Hus Steinsbø.

Dette tror boligselgeren blir framtidens bolig

Klimaendringene er et faktum. Som en av Norges største boligbyggere, har vi i Blink Hus et viktig ansvar for å gjøre det mest mulig klimanøytralt å bygge hus. Det finnes faktisk ganske mange valg du som kunde kan ta for å gjøre din bolig mer miljøvennlig, og allerede nå har vi noen tanker om hvordan våre boliger vil se ut i framtiden.