Hopp til hovedinnhold

Slik kan du bygge hus til en lavere pris

I likhet med prisen for å kjøpe et ferdig hus på markedet, vil prisen for å bygge et hus fra bunnen av avhenge av flere ulike faktorer. Bygger du med Blink Hus, kan du velge mellom hus i mange forskjellige prisklasser. Det er også flere valg du kan ta for å gjøre det billigere å bygge hus.

Kataloghus er billigst

Skal du bygge hus med Blink Hus, har du valget mellom et kataloghus, et kundetilpasset kataloghus eller et arkitekttegnet hus. Thomas Ramskeid er boligkonsulent i Blink Hus Bokvalitet Bolig AS, og sitter på flere gode tips til hvordan du kan få ned sluttsummen på huset ditt. Allerede i en tidlig fase, hvor du velger hvilken type prosjekt du ønsker, kan det være betydelige summer å spare:

-Holder du deg tro til husene i huskatalogen, uten å gjøre større endringer, vil det absolutt være det mest gunstige, forteller Thomas.

Jo mindre, jo billigere?

Det er naturlig å tenke at jo større et hus er, jo dyrere vil det være å bygge. Det stemmer også overens med virkeligheten. Å bygge et stort hus krever naturlig nok mer materialer og mer tid enn å bygge et lite hus.

- Størrelse har stor innvirkning på pris. Videre kan selvfølgelig innredning også påvirke pris, men vi opplever at boligens størrelse og utforming har mest å si her, forklarer Thomas.

Klassisk er prisgunstig

Det er kanskje ikke helt uforventet, men de mer tradisjonelle boligene er de som er billigst å bygge. Har du et stramt budsjett, anbefaler Thomas å gå for en klassisk enebolig over to etasjer.

Norddal er et tradisjonelt og praktisk hus på to plan.

Du kan spare mye ved å planlegge godt

Som i svært mange andre tilfeller, kan det lønne seg å stille godt forberedt. God planlegging er aldri en dum idé. Thomas anbefaler at du har så mye som mulig klart til første møte med forhandler eller arkitekt. Jo mer helhetlig bildet vi får av dine ønsker og forventninger er, jo lettere blir det å rådføre deg til gode løsninger. Har du en tydelig visjon fra starten av, vil dette gi et veldig godt grunnlag for veien videre.

- Er du generelt godt forberedt på hva slags bolig du ønsker og får med dette fra starten, så kan det være besparende, forteller den erfarne boligselgeren.

Vi leverte denne mindre utgaven av den herskapelige eneboligen Minde til en fornøyd familie i Elnesvågen. Paret var opptatt av å ha minst mulig «dødplass» i huset, og en mindre utgave av kataloghuset gjorde at de havnet innenfor budsjettet sitt.

Bli med inn i boligen i Elnesvågen

Gjør deler av jobben selv

I enkelte tilfeller kan det lønne seg å trekke ut deler av leveransen og gjøre jobben selv. Dette forutsetter naturligvis at du har den nødvendige kunnskapen til å utføre arbeidet. Ønsker du å gjøre deler av jobben selv, er det vanligst å trekke ut jobber som å montere gulv, male vegger eller montere kjøkken.

Har du kompetansen som trengs, kan det være penger å spare på å montere kjøkkenet selv. Vist her er kjøkkenet i BoSmart-huset Hurdal.

Lønner det seg å bygge hus nå?

Det er for tiden mye snakk om økte materialkostnader i byggebransjen. Dette gjør kanskje at noen velger å sette byggeplanene på vent. Thomas mener likevel bestemt at det ikke er noen grunn til å vente med å bygge hus:

- Å få med seg verdistigningen av å bygge nytt hus nå vil være mer lønnsomt enn å vente på at prisene skal gå ned igjen. Vi tror vel uansett ikke at prisene vil synke helt ned til 2020-nivå igjen, sier Thomas.

Thomas Ramskeid, boligkonsulent i Blink Hus Bokvalitet Bolig AS.

Hva koster det å bygge hus der du bor?

Prisen for å bygge hus avhenger av flere faktorer. Hustype, husmodell, type tomt, størrelse, tilvalg, tilpasninger og geografisk plassering er de faktorene som påvirker prisen i størst grad.Den mest realistiske prisen for å bygge hus får du ved å ta kontakt med din nærmeste forhandler.

Relaterte artikler

Slik kan du gjøre husbyggingen rimeligere

Slik kan du gjøre husbyggingen rimeligere

Dagens marked for husbygging kan være utfordrende for de fleste. Med økte renter og høyere byggekostnader kan det virke vanskelig å realisere drømmen om et eget hjem uten å sprenge budsjettet. Likevel finnes det en rekke tiltak du kan ta for å gjøre husbyggingen mer overkommelig.

Ferdighus – fleksibelt og praktisk

Ferdighus – fleksibelt og praktisk

Å bygge et ferdighus er en av de enkleste veiene til mål når du skal bygge drømmehjemmet ditt. Du kan velge å bygge det slik det er presentert i huskatalogen vår, eller gjøre tilpasninger som gjør ferdighuset perfekt for dine behov. Et ferdighus er bare ferdig når du er fornøyd!