Hopp til hovedinnhold
Sarah - elev i bedriftspraksis

Byggebransjen gjennom unge øyne

Bærekraft og innovasjon har aldri vært viktigere. Hos Blink Hus Dale Malo åpner vi armene for morgendagens talenter, for å tilby dem erfaringene og kunnskapen som former morgendagens byggebransje. De unges perspektiver gir oss et unikt innblikk i hvordan nye generasjoner ser på og bidrar til utviklingen av våre omgivelser.

Fra klasserom til byggeplass

Sarah Smørholm (17) tar faget innovasjon og ledelse ved Molde videregående skole, og har tilbrakt de siste ukene hos Blink Hus Dale Malo. Gjennom bedriftspraksisen har hun fått en unik smakebit på byggebransjen.

Sarah Smørholm - elev i bedriftspraksis

Sarah Smørholm, elev i bedriftspraksis hos Blink Hus Dale Malo.

Sarah har deltatt i viktige møter, observert erfarne snekkere på byggeplasser, og fått et innblikk i den pulserende hverdagen i en hektisk bransje.

Drømmer i vekst

Dette har gitt henne verdifull innsikt, noe som er spesielt relevant for hennes drøm om å bli arkitekt.

– Det var veldig verdifullt å få møte arkitekten hos Blink Hus Dale Malo, Janne Rødal – en erfaring som utvilsomt vil forme min fremtidige karriere og drøm om å bli arkitekt.

Hun legger til:

– Ellers har det vært utrolig interessant for meg å se hvordan en bedrift som Blink Hus jobber, sier Sarah med et entusiastisk smil.

Innovasjon og ledelse i Blink Hus

Gjennom samarbeidet med erfarne kollegaer har Sarah fått innsikt i hvordan innovasjon og ledelse praktiseres i virkelige prosjekter, noe som har styrket hennes forståelse og interesse for feltet og arbeidslivet.

Innovasjon og ledelse er essensielt for bransjen, fordi nye ideer og bærekraftige løsninger er nøkkelen til en vellykket bedrift, understreker hun. Jeg har lært mye om hvordan arbeidslivet er, og ikke minst hvor viktig det er å ha en god leder som kan håndtere utfordringene, sier hun.
Tømrer som jobber hos Blink Hus Dale Malo

Byggeplaner i Romsdalen? Ta kontakt for en uforpliktende samtale!

Kaspers lærereise hos Blink Hus Dale Malo

Kasper Johansen har derimot valgt en mer praktisk tilnærming i byggebransjen. 19-åringen har snart fullført sitt læreløp hos Blink Hus Dale Malo, og har fått verdifull erfaring under veiledning av erfarne snekkere.

Kasper Johansen - lærling hos Blink Hus Dale Malo

Kasper Johansen, lærling hos Blink Hus Dale Malo.

Hos Blink Hus får jeg arbeide med et bredt spekter av snekkeroppgaver. Bedriften er opptatt av å gi oss lærlinger varierte og lærerike arbeidsoppgaver, ikke bare de enkleste oppgavene, deler Kasper.

Vi i Blink Hus Dale Malo mener dette er viktig for at våre lærlinger skal få en reell forståelse for bransjens mange aspekter. Det legger grunnlaget for en helhetlig fagkompetanse og bygger selvtillit til å ta fatt på komplekse prosjekter i fremtiden.

– Et viktig samfunnsansvar

Pernille Løken er daglig leder i Blink Hus Dale Malo, og er lidenskapelig opptatt av å gi de unge verktøyene de trenger for å lykkes.

Vi trenger unge talenter i bransjen vår for å bringe inn nye ideer som kan realisere de drømmene vi alle jobber mot. Vi ser dem ikke bare som lærlinger og elever, men som fremtidige ledere, fagarbeidere, ingeniører, arkitekter, designere og innovatører, forteller Pernille. Hun understreker: De representerer fremtiden, og det er vårt ansvar å gi dem en sjanse til å vise hva de kan.
Pernille, daglig leder i Blink Hus Dale Malo

Pernille Løken, daglig leder i Blink Hus Dale Malo.

En karrierevei med uendelige muligheter

Gjennom tiden i Blink Hus Dale Malo har både Sarahs og Kaspers drømmer om en karriere i byggebransjen blitt styrket.

– Jeg er utrolig fornøyd med at jeg valgte å få min bedriftserfaring hos Blink Hus, sier Sarah.

Kasper fremhever også hvor avgjørende samholdet i bransjen er:

– Alle er hjelpsomme og støttende, og det er alltid noen å lære av, sier Kasper.

Vi ser frem til å følge både Sarah og Kasper sine reiser i årene som kommer!

Byggeplaner? Ta kontakt!

Planlegger du et byggprosjekt i Romsdalen? Kontakt oss i Blink Hus Dale Malo for skreddersydd bistand – fra hytter til hjem!

Last ned gratis huskatalog for husinspirasjon!

Relaterte artikler

Bygde herskapelig hus med panoramautsikt i Elnesvågen

I et nytt og moderne boligfelt på en høyde i Elnesvågen ruver en lekker variant av husmodellen Minde. Jorunn og Roy-Edvard hadde lenge tenkt på å bygge sitt eget hus, men i mange år ble det bare med tanken. Da en fantastisk tomt i et nytt boligområde i Elnesvågen dukket opp, var de ikke lenger i tvil. Paret slo til og kjøpte tomta – så startet jakten på hvem som skulle bygge huset.

Så mye kan du spare på egeninnsats og utelukking av rom

Så mye kan du spare på egeninnsats og utelukking av rom

I en tid hvor boligmarkedet er utfordrende, leter mange etter måter å redusere kostnadene i husbyggingsprosessen. Det kan være strategisk å utelate visse rom fra byggeplanen eller å påta seg deler av byggejobben selv for å kutte kostnader. I denne artikkelen vil vi presentere eksempler på kostnadsbesparelser og viktige faktorer du bør tenke på før du setter i gang.