Hopp til hovedinnhold

Gikk for et dempet moderne uttrykk på gårdstomta

Da Siv Tone og familien skulle bygge nytt hus på gårdsplassen på Kråkneset, ønsket de et hus som var moderne, men som også passet inn med omgivelsene på gården. Løsningen ble å gå for en tradisjonell husform med moderne detaljer i eksteriøret.

Giftet seg «til gard og grunn»

På en stor og luftig gårdstomt med upåklagelig utsikt på Kråkneset utenfor Molde, har boligdrømmen til Siv Tone og familien gått i oppfyllelse. Med litt glimt i øyet forteller Siv Tone at hun «giftet seg til gard og grunn», som man pleide å si i gamle dager. Ektemannen eide nemlig en stor gård fra før.

Siv Tone, kunde hos Blink Hus Dale Malo.

Paret fant ut at de ønsket å rive huset som stod der fra før, for å bygge et nytt. Da paret hadde bestemt seg, tok de kontakt med en lokal snekker som de kjente fra før. Han henviste de videre til Blink Hus Dale Malo.

«Vi tok kontakt med en selger som han ga oss navnet på. Derifra var det veldig kort vei til å bestemme seg for Blink Hus.»

- Siv Tone, kunde hos Blink Hus Dale Malo

Paret har opplevd prosessen med Blink Hus Dale Malo som god fra start til slutt. Siv Tone forteller at de har møtt dyktige fagfolk som har vært tilgjengelige og gode å kommunisere med, og de føler de ble forstått på de tingene de ønsket å prioritere.

«Jeg er veldig sikker på at vi ville valgt Blink Hus om igjen.»

Måtte inngå et kompromiss

Til tross for at paret har veldig sans for den moderne stilen, var de enige om at de ikke kunne kjøre full funkisstil på gårdsplassen. Huset måtte passe inn på tomten og med omgivelsene. Hos Blink Hus Dale Malo fikk paret hjelp av arkitekt Janne Rødal til å tegne et hus som svarte til deres ønsker og behov. Resultatet ble svært flott – om vi skal si det selv! Formen på huset ligner mer på en tradisjonell hustype, men med store vindusflater, sorte utvendige lister, royalimpregnert grå kledning og balkong med glassfasade fikk huset et mer moderne uttrykk likevel.

Tomten og utsikten er helt enestående, og huset er derfor bygd for å ivareta mest mulig av utsikten mot både hav og fjell. Siv Tone forteller at de store vinduene gjør at man får kjent på å være i kontakt med naturen, selv om man er inne i huset.

Ville bygd huset på samme måte i dag

Siv Tone mener at drømmehuset i stor grad defineres av hvilke verdier man har og hvilken livsstil man ønsker:

«Når det kommer til boligdrømmen for oss, så handler det litt om hvilken type liv man har lyst til å leve og hvilken livsstil man vil ha. For oss var for eksempel det å ha fem soverom veldig viktig. Vi ønsket et hus med plass til mange.»

Familien har nå bodd i sitt nye hus i ett år. Siv Tone forteller at selv om man ofte hører at man må bygge to-tre hus før man får det huset man vil ha, er det veldig mye de ville gjort på samme måte igjen. Hun er spesielt fornøyd med at de valgte å sette et budsjett og holde seg innenfor dette:

«Det var veldig viktig for oss å velge et hus som gjør at vi ikke bor oss ihjel. At vi nesten ikke får tid til å være her. Vi er veldig fornøyde med at vi satte et prismessig tak også. Vi synes vi har fått veldig mye hus for pengene.»

Vi i Blink Hus gratulerer Siv Tone og familien med det flotte nye huset, og takker for at de valgte oss!

Går du med planer om å bygge nytt hus?

Blink Hus har forhandlere over hele Norge. Vi har lang erfaring med å bygge eneboliger for store og små familier, og for alle mulige behov. Finn din nærmeste forhandler og avtal et møte når det passer for deg. Vi hjelper deg gjerne med å realisere din boligdrøm!

Hjemme hos Siv Tone og familien

Relaterte artikler

Funkisdrøm på Ferkingstad i Karmøy

Rett ved havet og med direkte tilgang til havbrus og vind som rusker i håret, har Gunhild og Stig-Arild ved hjelp av Blink Hus Rasmussen Bygg fått drømmehuset sitt. Et hus som har plass til alt – og alle.

Bygde herskapelig hus med panoramautsikt i Elnesvågen

I et nytt og moderne boligfelt på en høyde i Elnesvågen ruver en lekker variant av husmodellen Minde. Jorunn og Roy-Edvard hadde lenge tenkt på å bygge sitt eget hus, men i mange år ble det bare med tanken. Da en fantastisk tomt i et nytt boligområde i Elnesvågen dukket opp, var de ikke lenger i tvil. Paret slo til og kjøpte tomta – så startet jakten på hvem som skulle bygge huset.

Kataloghuset Vadsø av Blink Hus

Bygge hus – steg for steg

Går du med en drøm om å bygge hus, men lurer på hvordan det egentlig foregår? I denne artikkelen kan du lese mer om de syv stegene til et helt nytt hjem.