Hopp til hovedinnhold

Arkitekttegnet bolig: hva er fordelene, og koster det mer enn et kataloghus?

Å velge en arkitekttegnet bolig gir deg som kunde full kreativ frihet til å skape det hjemmet som du ønsker deg. Du trenger ikke alltid å starte fra bunnen av; hos Blink Hus kan du både få et arkitekttegnet hus fra topp til tå, eller gjøre endringer på et kataloghus.

Mange har konkrete ønsker om hvordan de vil at det nye huset sitt skal være og se ut, da er valgene mange, ifølge Jan Erik Møien, selger i Blink Hus Sigdal.

De aller fleste som kommer til oss og har bestilt huskatalog, lurer på om de kan gjøre endringer på det huset de har sett seg ut. Dette er helt vanlig, og de aller fleste av våre kunder ønsker å gjøre nettopp dette. Endringene kan være alt fra å flytte vinduer til å utvide stuen.

Jan Erik Møien er selger i Blink Hus Sigdal og har lang erfaring i å veilede sine kunder, og i å forstå deres behov. Jan Eriks kunnskap kombinert med kundenes ønsker og visjoner blir alltid en god match!

Andre kan ha større visjoner for huset, og starter gjerne på bar bakke med bilder, tanker og skisser som utgangspunkt. Et godt eksempel er huset til Trude og Eirik Veum. Der har vi startet med blanke ark og tegnet huset optimalt for tomt, utsikt, adkomst og kundenes ønsker.

Fornøyde kunder av Blink Hus Sigdal

Gir man arkitekten fritt spillerom?

- De fleste har nok allerede en visjon om hvordan skal se ut, og et budsjett å forholde seg til, så arkitekten jobber med kunden hele veien for å skape et best mulig resultat.

Instagram gir grobunn for inspirasjon

Hvor henter kundene ideene sine fra?

- Den store kilden til inspirasjon er nok Instagram. Her er det ofte mange som har sett seg ut flotte og praktiske løsninger, og ønsker noe tilnærmet i sitt eget hus, forteller Jan Erik.

Med en arkitekttegnet bolig kan man på lettere vis utforme boligen etter egne behov, og terrenget på tomta. I tillegg kan man optimalisere kvadratmeterne og utnyttelsesgraden på boligen på et annet nivå, slik at huset blir mer arealeffektivt, forteller Jan Erik.

Trude og Eirik Veum sin arkitekttegnede enebolig er i stor grad tilpasset tomten, og fremstår som en eksklusiv og komplett eiendom der både tomt og hus spiller på lag og gjør hverandre gode.

Stilige løsninger som utgjør hele forskjellen

Jan Erik har jobbet som selger i Blink Hus Sigdal i 11 år, og har gjennom årenes løp sett mange spenstige og stilige løsninger i kundenes hus.

- Det dukker alltid opp noe nytt og nyskapende som man ikke har sett før, og det gjør jobben min veldig spennende. Fordelen med dette er at vi alltid har kunnskap om stilige løsninger i bakhodet, og ofte kan foreslå løsninger som kunden selv ikke har tenkt på, og som deretter ender opp med å utgjøre hele forskjellen i et rom. Andre har allerede konkrete og litt mer spissede ønsker:

- En av våre kunder var spesielt musikkinteressert, og hadde et imponerende stereoanlegg. Han var opptatt av at musikken skulle ha «ren lyd», og ønsket derfor å få en egen betongplate støpt i huset som ikke hadde tilknytning til betongen i resten av huset. Dette for å unngå at husets vibrasjoner forstyrret lyden når han spilte musikk. Dette løste vi selvfølgelig for kunden, og han fikk ønsket sitt oppfylt.

- Folk er ekstremt kreative og visjonære, og vi har derfor fått tegne mange kule hus over årene, smiler Jan Erik Møien.

I Trude og Eirik Veum sitt kjøkken er det god plass! Legg merke til at kjøkken, peisovn og trappevanger/rekkverk er i sort farge og passer svært godt sammen. Fargene på både vegg og innredning binder rommene sammen og skaper en spenstig helhet!

Kostnadene er basert på løsningene

Koster et arkitekttegnet hus mer enn et kataloghus?

- Kostnaden for et arkitekttegnet hus kommer alt an på hvilke løsninger man velger, samt materialkostnader. Alt har sin egen pris, og da er det sammensetningen av endringer som utgjør om huset vil bli dyrere enn utgangspunktet.

I de tilfeller hvor man tegner helt nytt fra bunnen av, vil kostnadene øke sammenlignet med et ferdig kataloghus. Men vi ønsker å hjelpe kundene våre på best mulig måte, så vi prøver å se etter løsninger som kan anskaffes ved å gjøre enkle grep med for eksempel bærekonstruksjonen, eller utforming av taket. Det meste lar seg gjøre, avslutter Jan Erik Møien i Blink Hus Sigdal.

Relaterte artikler

Store sorte vinduer fra Gilje

Velg 3-lagsglass for nye vinduer: Lønnsomt og komfortabelt

Å bytte til 3-lagsglass kan være en smart investering for både lommeboken og komforten i hjemmet ditt. Selv om begrepet U-verdi ofte dukker opp i forbindelse med byggevarer som vinduer, dører og isolasjon, kan det virke uklart. Kort forklart er U-verdi et mål på hvor godt en bygningsdel, som et vindu eller en dør, isolerer mot varme. Jo lavere U-verdi, desto bedre isolasjon.

Store vinduer med Klimanot fra Gilje

Nyhet! Fremtidens vindusløsning: Klimanot

En av årets spennende nyheter fra Gilje er Klimanot, en innovativ vindusløsning som kombinerer funksjonalitet og fremtidsrettet design. Men hva er egentlig Klimanot? Her får du en forklaring.

Hytte ved sjøen

Hytte ved sjøen

Å bygge hytte ved sjøen er noe mange drømmer om. Det er noe helt eget med å kjøre fra kaoset i byen og komme til bølgeskvulp på svabergene og den friske lukten av sjø.

Herskapelig hus

Herskapelig hus

Å investere i et hjem handler ikke bare om å kjøpe et sted å bo, men om å skape en livsstil som reflekterer din unike personlighet! Verdsetter du det ekstraordinære? Utforsk våre herskapelige hus – nøye designet for deg som setter pris på luksus og tidløs eleganse. Bli bedre kjent med våre hus i herskapelig stil: