Hopp til hovedinnhold
Eneboligen Askøy

Bygge nytt hus med utleiedel? Sjekk ut fordelene

Å bygge et nytt hus gir deg en unik mulighet til å skape det perfekte hjemmet som passer deg, ditt budsjett og din livssituasjon. Hos oss ser vi stadig flere kunder som velger å inkludere utleiedel i sitt nye hus. Dette valget gir ikke bare økonomisk gevinst på kort og lang sikt, men det gir også små og store familier økt fleksibilitet. Som en ekstra bonus får du selvfølgelig en splitter ny bolig!

Nytt hus med utleie

Når du velger et nytt hus med utleiedel, går vi skritt for skritt sammen med deg gjennom den spennende planleggingsfasen. Vi tar hensyn til alle dine ønsker og behov, og veileder deg gjennom alle viktige beslutninger som må tas. Nettopp i denne fasen hjelper vi deg med å tenke gjennom boligens livsløp – fra den første dagen du flytter inn, til de ulike fasene i livet ditt.

Koselig stue i eneboligen Askøy

Eneboligen Askøy er et moderne hus med utleie. Leiligheten ligger i ene halvdel av sokkeletasjen. Her er stuen i hovedetasjen illustrert.

Vurderer du å bygge nytt hus med utleiedel? Her er noen av fordelene med sokkelleilighet i huset:

1. Utleiedel gjør det enklere å komme seg inn på boligmarkedet

Det er ikke noen hemmelighet at det kan være utfordrende å komme seg inn på boligmarkedet – spesielt hvis du er i etableringsfasen, eller kun har én inntekt. Når man kjøper hus, er man kanskje enslig, to sammen eller bare en liten familie. På dette tidspunktet har man kanskje ikke behov for all plassen i huset selv. Da kan en enebolig med utleiedel være et godt alternativ.

Dessuten er det større sjanse for at banken vil gi et litt høyere lån på en bolig med utleiedel. Leieinntektene du får hver måned vil være gunstig ved nedbetaling av renter og avdrag.

Lys og koselig spisestue i eneboligen Askøy

Askøy er et moderne hus med utleiedel

Skatte av leieinntekter?

Hovedregelen er at den inntekten du får ved å leie ut er skattepliktig. Du skal likevel bare betale skatt av netto leieinntekt: det du sitter igjen med etter at alle kostnadene er trukket fra. Disse kostnadene kan være forsikring, strøm og oppussing.

På den andre siden er skatteinntekter på leilighet i et hus du selv bor i, skattefritt – så lenge du bruker minst halvparten av boligen selv. Boligen Askøy er et godt eksempel på hvor dette er mulig.

Plantegning av eneboligen Askøy

Sokkeletasjen (t.h.) i eneboligen Askøy har egen inngang på bakkeplan. Ulike kommuner kan ha ulike krav for godkjent utleiedel, men våre Blink Hus-forhandlere vil hjelpe deg med løsninger og søknader.

2. Oppnå en romsligere hverdagsøkonomi med utleiedel

Nedbetaling av boliglån er hos de aller fleste den utgiften i måneden som spiser mest av budsjettet. Finner man en fin balanse mellom inntekter og utgifter på utleiedelen, vil du oppleve en større grad av frihet til å finansiere andre drømmer. Kanskje ønsker du å investere mer i huset ditt, bygge hytte, eller prioritere andre prosjekter På toppen av det hele kan du også indirekte få nedbetalt boliglånet raskere.

Å flytte inn i en bolig med godkjent utleiedel vil også gjøre huset mer attraktivt, og dermed bidra til at huset stiger i verdi med årene. Det vil komme deg til gode dersom du velger å selge en gang i fremtiden.

3. Fleksibilitet gjennom livets faser

Ønsker du ikke lenger å leie ut etter noen år, kan du når som helst velge å ta i bruk utleiedelen selv. Bruk det til dine egne behov eller skap en generasjonsbolig for familien.

For tenåringene i huset kan det være en naturlig overgang til voksenlivet, med et eget rom å invitere venner til. Besteforeldre kan også ha glede av nærheten til familien gjennom utleiedelen.

Når behovene endrer seg over tid, er en bolig med utleiedel en ideell løsning. Voksne barn kan overta hovedboligen, mens foreldrene finner sitt sted i utleiedelen. Dette gir mulighet for et livslangt hjem, bygget tidlig i livet.

Fordelene med utleiedel - kort oppsummert:

  • Kan føre til høyere lån i banken – noe som gjør det lettere å komme seg inn på boligmarkedet
  • Kan bidra til å finansiere boliglånet ditt
  • Gir en tilpasningsdyktig bolig for alle i familien
  • Større økonomisk frihet til å finansiere andre drømmer eller sette inn litt ekstra på sparekontoen

Vil du vite mer om mulighetene dine?

Bygger du med Blink Hus, kan du velge mellom hus i mange forskjellige prisklasser, og alle kan tilpasses. Faller du for et hus uten utleiedel, kan dette tilpasses etter dine behov.

Det er også flere valg du kan ta for å gjøre det billigere å bygge hus.

Ta gjerne kontakt med din nærmeste forhandler for en uforpliktende samtale og gode råd. Blink Hus er en solid boligleverandør med lang erfaring. Vi har vært innom det aller meste innenfor boligbygging. Vi gleder oss til å hjelpe deg!

Se alle våre hus

Relaterte artikler

Tilpasset Kongsberg hus fra Blink Hus

Bygge hus? Stol på lokal kvalitet og erfaring

Å bygge sitt eget hus er en drøm for mange, men veien fra drøm til virkelighet kan være lang og kronglete uten riktig byggefirma. Det krever nøye planlegging, forståelse for prosessen, og ikke minst, en klar oversikt over hva det vil koste. Denne artikkelen gir deg innsikt i de viktigste faktorene ved husbygging, og hjelper deg å styre trygt gjennom prosessen, enten du vil ha et lite hus eller en stor familiebolig!

Kataloghuset Vadsø av Blink Hus

Bygge hus – steg for steg

Går du med en drøm om å bygge hus, men lurer på hvordan det egentlig foregår? I denne artikkelen kan du lese mer om de syv stegene til et helt nytt hjem.

Bygge hus? Vanlige spørsmål og svar

Bygge hus? Vanlige spørsmål og svar

Vårt mål er å sikre at du har all den nødvendige informasjonen for å føle deg trygg og forberedt når du går i gang med å bygge ditt drømmehus. Vi har samlet noen av de mest vanlige spørsmålene om husbygging, slik at du kan ta de beste beslutningene for ditt nye hjem.