Hopp til hovedinnhold

Sett ditt preg på våre hus og hytter!

Når man skal bygge nytt, enten det er hus eller hytte, er det mye å tenke på og mange valg å ta. Ved hjelp av lokal arbeidskraft og lang erfaring i faget kan våre Blink Hus-forhandlere hjelpe deg på veien fra små planer til ferdig bygg, enten du ønsker basseng på taket eller en hemmelig vinkjeller bare du vet hvor er.

En av forhandlerne som står klar til å hjelpe er Blink Hus BT Stavanger. Kjell Gunnar Wolden, også kjent som Kjelli, jobber som selger her, og har tatt mange kunder gjennom hele byggeprosessen fra plantegninger til boligen står ferdig og kunden har nøkkel i hånda.

Drøm stort og se hva som er mulig

Husene og hyttene du finner vi vår huskatalog er mer eller mindre nøkkelferdig allerede,men det er likevel ingen ting i veien for å endre på alt i kriker og kroker for å bygge noe helt eget.
– Akkurat nå hjelper vi et voksent ektepar å bygge et hus hvor de ønsker eget lekerom til kjæledyrene sine, så her er alt mulig, forteller Kjelli.

Om endringene dine er litt mer nøktern enn det, er det heller ingen sak for Kjelli og resten av gjengen i Blink Hus.
– De aller, aller fleste ønsker å oppgradere tilvalgene innvendig og sette sitt eget preg, og sin stil på dette. Smaken er som baken, ler Kjelli. – Vi ser at sorte detaljer er en tydelig trend nå for tiden. «Alle» vil ha sort innredning på badet, sorte stikkontakter og sorte dører. Mange velger også bytte ut en stavs parketten med fiskebeinsparkett, da det er veldig i vinden for tiden.

Dette bør du tenke ekstra på

Huset Sandefjord blir bygget på ett plan og egner seg godt som generasjonsbolig.

Selv om du har mange drømmer og ønsker til ditt nye hjem, kan det være lurt å tenke litt langsiktig når du ført starter prosessen med å bygge en helt ny bolig.

- Vi ser ofte at mange ikke tenker langt nok når de skal bygge nytt. De ser bare det de har akkurat nå, for eksempel tre små barn som vil trenge hvert sitt rom i et stort hus med flott hage, gjerne over flere etasjer. Da tenker de kanskje ikke på hvordan livet blir når man har bikket 70 år med tanke på plass og funksjonen til boligen på lang sikt, sier Kjelli.

Han oppfordrer derfor alle som skal bygge hus i ung alder til å tenke på mulighetene til å kunne bli gamle i huset som bygges.
– Tenk på universell utforming av huset, rett og slett. Kanskje huset kan bygges over ett plan, i stedet for to? Vi kan også hjelpe med løsninger som gjør at rommene til barna enkelt kan gjøres om til andre typer hobbyrom så snart barna flytter ut. Kanskje vil du slå ned to vegger og bygge en hjemmekino? Eller det kan være en idé å bygge rommene slik at de kan skilles ut til en utleiedel med årene?

Hytta – ditt andre hjem

Fokuset på funksjonalitet og komfort går også igjen når folk skal bygge hytter, og Kjelli kan fortelle at vi er mer opptatt av komfort og stiller høyere krav til hytta enn man kanskje gjorde tidligere.


– For 20 år siden var det mer som skilte huset fra hytta, mens nå skal hytta ha trådløst nett, innlagt vann, en flott balkong, egen smørebu og gjerne en liten spa-avdeling med badstuer. Da er det lurt å komme til oss. Vi har kunnskap om hele prosessen, hvilke søknader som må sendes inn og hva man må tenke på når man skal bygge på den eller den tomta. Dette har vi gjort før, forteller Kjelli.

Det starter hos oss

Uansett om du ønsker å bygge en kjeller til ølbrygging, gjøre klart til utleiedel når barna flytter ut eller ha eget sauna-område på hytta, kan Blink Hus realisere planene dine.
– «Alt» har blitt bygget før, ingen ting er nytt i den forstand lenger. Så det er ikke noe problem for oss å bygge huset eller hytta di akkurat sånn som du vil ha det. Det er bare å komme til oss, så finner vi en løsning, smiler Kjelli.

Hos Blink Hus møter du et helt team med lokale håndverkere som er lommekjent i området du ønsker å bygge huset eller hytta di. Sammen med byggmester og arkitekt hjelper vi deg å tilpasse boligen til ditt bruk. (Og ja, - vi kan hjelpe deg å bygge den hemmelige vinkjelleren).

Relaterte artikler

Blink Hus – lokal kvalitet

Blink Hus – lokal kvalitet

Lokal tilstedeværelse og lokal identitet er to av de viktigste grunnpilarene for Blink Hus som selskap, håndverker og bidragsyter til samfunnet. Mye av grunnen til at vi identifiserer oss med lokal kvalitet er nettopp det at vi er lokale, og stolte av det.

Husbygging - hvor starter jeg?

Er du usikker på hvilken ende du skal starte i når du har bestemt deg for å bygge hus? Her er gode tips på steg i riktig retning fra boligselger Sondre Natås Strand i Blink Hus Steinsbø.

Hvordan finner du din egen stil?

Når du skal inn i ny bolig eller hytte har du et hav av muligheter og løsninger. Men hvordan finner du din egen stil? Vi har fått tips fra arkitekt Camilla L. Thorsen hos Blink Hus Berge Sag i Haugesund.