Hopp til hovedinnhold
Det herskapelige huset Nesøya

Herskapelig hus

Herskapelige hus gir en helt særegen stemning. Her kan du lese hvordan det herskapelige uttrykket skapes gjennom fasade og interiør.

Hva er et herskapelig hus?

Herskapelige hus er elegante, luftige og imponerende. Blikket fanges av volum og symmetri. Utvendig som innvendig er det lekkert dekor og romslig planløsning. Herskapelige hus gir en helt særegen stemning - ikke rart mange drømmer om herskapelig luksus i hverdagen!

Slik skaper våre arkitekter herskapelige hus

Hva er det som gir dette majestetiske uttrykket? Elin Kongsvik, avdelingsleder på forprosjekt i Mestergruppen Arkitekter Tønsberg forteller at fasaden og innsiden henger tett sammen:

- Herskapelige hus kjennetegnes ofte av dekorative detaljer på vinduene, takutstikk, glassverandaer og søyler. Mange av dem har også et karakteristisk takdesign, som mansardtak eller saltak på to etasjer. Dette gir en planløsning med trapp i midten, stue og kjøkken på hovedplanet, og soverom på øvre plan. Dette gir romslige, fleksible rom med god takhøyde.

Eneboligen Minde i herskapelig hus

Eneboligen Minde. Doble balkongdører, vindusomramming, rund balkong og klassiske søyler gir boligen et herskapelig uttrykk.

Inspirert av tidligere stilarter

Videre forteller Elin at vindusplasseringen, balkong og veranda danner en flott symmetri i front. Et annet element som ofte nyttes i herskapelige design, er sprosser på store vindusflater. Disse sprossene ble først brukt i eldre boliger hvor det var behov for inndeling av vinduet for lufting. Noe som gjenspeiler det herskapelige uttrykket, er nemlig inspirasjonen som hentes fra tidligere stilarter.

- Derfor er våre herskapelige hus en favoritt blant kunder som har en tilknytning til den tradisjonelle bygningsutformingen, forklarer Elin.

Kan herskapelige hus gjøres moderne?

Romslighet, luft og gjennomlys er noen av egenskapene til et herskapelig hus. Hvis du tiltrekkes av disse elementene, men likevel ønsker et moderne uttrykk, har Elin en tanke om hvordan det kan gjøres:

– Dersom man skal bygge nytt i et herskapelig område, men ønsker et moderne utrykk, ville jeg beholdt hovedutforming, størrelse og vindusplassering. Videre kan man velge et strammere utrykk på detaljer og vindusinnsetting, og minimere takutstikk. Her vil også materialer, kledning og overflate på tak være essensielt, forklarer Elin.

Dette var akkurat det vi hadde i tankene da vi lanserte husmodellen Rosendal i 2023:

Husmodellen Rosendal fra Blink Hus

I husmodellen Rosendal møtes moderne eksteriør med en herskapelig planløsning.

Stuen i husmodellen Rosendal fra Blink Hus

På innsiden av husmodellen Rosendal.

Interiør i herskapelige hus

Den åpne planløsningen og de store flatene i herskapelige hus gir ekstra rom for større detaljer og møbler. Drømmer du om en stor lysekrone i hallen, eller et langbord fremfor doble balkongdører? I et herskapelig hus har du sannsynligvis plass til begge deler!

Husmodellen Sandviken fra Blink Hus malt i hvitt

Husmodellen Sandviken.

Interiørillustrasjon av eneboligen Sandviken.

Interiørillustrasjon av eneboligen Sandviken.

Her ser du hvordan du kan legge ditt personlige preg til et herskapelig ferdighus

Her ser du hvordan du kan legge ditt personlige preg til et herskapelig ferdighus. Kunden har tatt utgangspunkt i husmodellen Sandviken.

Kjøkken i herskapelig hus fra Blink Hus

Mats-André og Renate valgte å flytte kjøkkenet fra andre etasje til første etasje når de skulle bygge sin versjon av husmodellen Sandviken. God plass, slik at hele familien kan delta i matlagingen.

Vil du ha mer inspirasjon? Bli med hjem til Mats-André og Renate.

Store, åpne flater gir deg mulighet til å utrykke deg gjennom farger, teksturer og tekstiler. Lange gardiner, staselig tapet, høye fotlister og store vinduskarmer er bare noe av det som kjennetegner stilen som harmonerer i et herskapelig hus.

Stueillustrasjon av vår nyeste herskapelige enebolig, Nøtterøy.

Stueillustrasjon av vår nyeste herskapelige enebolig, Nøtterøy.

Eneboligen Nøtterøy

Eneboligen Nøtterøy.

Les også denne artikkelen om Jorunn og Roy-Edvard som bygde et herskapelig hus med panoramautsikt.

Herskapelig hus – pris på ferdighusmodeller

Prisen for å bygge et hus varierer avhengig av flere ulike faktorer, inkludert hustypen, størrelsen, tilvalgene og graden av tilpasning som ønskes. Når du registrerer deg på vår nettside, vil du få tilgang til prisene for våre ferdighusmodeller i ditt nærområde, forutsatt at forhandleren din har gjort dette tilgjengelig. Hvis ikke, oppfordrer vi deg til å ta direkte kontakt med din forhandler for mer informasjon.

Se vårt utvalg av ferdighusmodeller her

Vi realiserer din drøm om et nytt hus

På nettsiden vår finner du hus i mange stilarter - herskapelig, funkis, moderne og tradisjonelt. Alle våre boligmodeller kan tilpasses for dine ønsker og behov. Ønsker du et arkitekttegnet herskapelig hus, hjelper vi deg gjerne! Avtal et uforpliktende møte for rådgivning hos en Blink Hus-forhandler i ditt nærområde.

Kan man tegne inn utleiedel i et herskapelig hus som ikke er designet med dette i utgangspunktet? Få svaret her!