Hopp til hovedinnhold

Slik får du høy bokvalitet og lavere strømregning

Som en av Norges største boligleverandører, er vi alltid på jakt etter de beste løsningene for kundene våre. Derfor har alle nye Blink Hus isoleringsløsninger fra Glava Isolasjon. Med rekordhøye strømpriser kan det likevel være greit med noen tips for å få ned forbruket.

Oppvarming av boligen er ofte en av de største syndebukkene når det gjelder strømforbruk. I følge Enova står oppvarming for opptil 70 prosent av energikostnadene, så dette kan være et godt sted å starte for huseiere som gruer seg til vinterens strømregninger.

Sammen med Glava Isolasjon har vi laget 10 gode råd til huseiere på hva de kan gjøre for å holde forbruket så lavt som mulig – enten du bor i et nytt eller et litt eldre Blink Hus:

Bor du i et nytt Blink Hus?

I nye Blink Hus har du allerede en god isolasjonsløsning med Glava Proff 34, som gir deg hele ni prosent høyere isolasjonseffekt enn det som er standarden. Men du kan vurdere følgende tips for å redusere strømregningen:

1. Senk romtemperaturen

Energibruken til romoppvarming reduseres med ca. 5 prosent for hver grad innetemperaturen senkes. To grader ned, gir altså 10 prosent lavere forbruk. En litt tykk genser og et par tøfler kan hjelpe deg til å holde varmen.
Husk også at du ikke trenger å ha 20 grader i rom du ikke bruker.

2. Installer varmestyring

Et varmestyringssystem gir deg mulighet for å tidsstyre temperaturen i boligen din, slik at temperaturen reduseres når du ikke er hjemme og om natten. Vanligvis kan du redusere energibruken til oppvarming med opptil 20 prosent ved hjelp av et godt varmestyringssystem. Men husk at varmestyring har best effekt om du har god isolasjon.

3. Spar på varmtvannet

Lange dusjer gir høye strømregninger. Prøv å dusje kortere og sjeldnere, og bytt eventuelt til en sparedusj for å få ned forbruket av varmtvann.

4. Reduser forbruket når strømmen er dyrest

Strømprisene variere gjennom dagen, og erfaringsmessig er de høyest mellom kl 07 – 09 om morgenen når folk dusjer og lager frokost, og mellom kl. 16 – 18 på ettermiddagen når middagen lages. Forsøk å unngå ekstra forbruk i disse periodene, og lad elbilen om natten, og bruk vaskemaskinen om kvelden.

5. Sjekk om du har den beste strømavtalen

Ingen grunn til å betale mer enn du må for strømmen, så sjekk om du har den billigste strømleverandøren i ditt område. Det finnes flere nettsteder som kan hjelpe deg med dette, f.eks bytt.no.

Bor du i et eldre hus?

Har du bodd i ditt hus noen år, og ønsker å gjøre forbedringer før vinteren, så finner du noen gode tips her;

6. Etterisoler for en jevn innetemperatur

Opplever du at det er gulvkaldt i huset ditt eller at det trekker fra vinduer og dører, er det typiske tegn på at boligen trenger både tetting og etterisolering. God isolering gir jevnere innetemperatur, og du slipper å skru opp ovnene når det er kaldt ute.

7. Start på toppen

Varmen stiger opp i boligen, så husk å isolere godt på loftet. Dårlig isolasjon i taket, betyr fyring for kråka. Har du bare 10 – 15 cm isolasjon i taket, kan du hente mye på å isolere bedre og dermed få ned varmetapet.

8. Stopp trekken

Trekke fra vinduer og dører kan reduseres med Glava Dyttestrimmel. Er vinduene gamle, bør du vurdere å bytte. Det gir umiddelbart lavere strømforbruk, og øker samtidig verdien på huset ditt.

9. Etterisolering demper støy og øker komfort

Etterisolering av gulv og vegger er også støyisolerende, og gir deg bedre akustikk og komfort i hjemmet.

10. Inkluder energi-oppgradering i oppussingsplanene

Skal du bygge på eller skifte kledning, er det smart å isolere vegger, gulv og loft til dagens standard når du først er i gang. Da reduseres varmetapet og energiforbruket.

Relaterte artikler

En peis for moderne hjem

Ethvert hjem fortjener en vakker peis. Nordpeis Praha er liten og nett og gir akkurat passe mye varme til at du kan fyre så ofte du vil.