Hopp til hovedinnhold

Fredrikstad over hele landet - funkisfavoritt

Etterspørselen av moderne funkishus har økt de siste årene og åpne planløsninger, naturlig lys og følelsen av romslighet er noe mange ønsker seg. Vår enebolig Fredrikstad er en perfekt oppsummering av det meste våre kunder har ønsket seg de siste årene innen funkis-kategorien.

Stramme linjer og praktiske løsninger

Som mange funkisboliger, er Fredrikstad intet unntak når det gjelder åpne løsninger, masse luft og lys. Huset har store vindusflater som gir et fantastisk utsyn fra andre etasje, og har en moderne åpen stue- og kjøkkenløsning, som igjen er svært populært blant funkisbolig-byggere. Den lekre balkongen som strekker seg rundt huset i en L-formasjon, forlenger kjøkkenet og stuen.

Denne flotte utgaven av Fredrikstad står i Vikedal. Lokal kvalitet fra Blink Hus-forhandleren Berge Sag

To bad og et separat vaskerom bidrar til å unngå kø for morgenstellet, og 4 soverom sørger for at alle som bor i huset får sin egen private boltreplass. I stue nummer to i underetasjen kan både små og store ha besøk av gjester uten å bli forstyrret eller å forstyrre.

Et av hovedtrekkene til Fredrikstad som gjør huset svært praktisk, er den integrerte garasjen som har direkte adkomst til en stor sportsbod, som igjen leder inn til vaskerommet. En svært lettvint løsning hvis man har vært ute på tur og trenger å henge av seg klær og utstyr uten å ta det gjennom huset.

Herlig med en hel stue for seg selv og med soveværelse i nærheten har man nesten en egen leilighet i huset til ungdommen.

Passer de fleste steder i landet

I Norge er vi vant til å tåle vær og vind, og bygger også hus som skal tåle det samme. Fredrikstad passer inn de fleste steder i landet, og taket på standardversjonen er en nesten en illusjon i vår presentasjon – det ser flatt ut på illustrasjoner, men er ikke det.

Illustrasjon av husmodellen Fredrikstad

- Eneboligen Fredrikstad er i standard-versjonen tegnet med pulttak. Begrepet pulttak stammer fra gamle skolepulter som man kunne åpne opp på skrå, og inn under "pult-lokket" hadde man sine skrivesaker mm. Endel kommuner har lagt inn en begrensning på bygging av boliger med flatt tak, mye på grunn av snømengde og frykten for at det skal bli for tungt. Dagens flat-takløsninger tåler tyngden langt bedre enn tidligere, men et pulttak gjør dermed dette funkishuset tilgjengelig for flere kunder og flere steder, forteller Svein Helge Skogheim, kjededirektør i Blink Hus.

Huset er også med sitt design perfekt for smale tomter, utdyper Svein Helge:

Det er ikke alltid lett å få tak i gode tomter for eneboligkundene i dag, og dette har arkitektene tenkt på når de har skapt Fredrikstad. Huset passer en smal tomt, og er tenkt plassert parallelt med veien. Huset er likevel ikke begrenset i verken romslig innhold eller plass. Dette skyldes også at garasje er integrert, med en takterrasse plassert oppå. Perfekt plassutnyttelse, fordi man ikke trenger plass til separat garasje på tomten. Fredrikstad gjør rett og slett de smale tomtene gode!

Tomten i Vikedal er uansett lekker med sin enestående utsikt, og Fredrikstad som er designet for å ligge langsmed veien passer perfekt. Da får kundene de store vinduene mot den lekre utsikten.

Utsikten fra stuen er enestående i eneboligen Fredrikstad som står i Vikedal.

Her har kundene lagt i litt ekstra for å få en meget flott trapp! Lokal kvalitet fra Blink Hus-forhandleren Berge Sag.

Stor etterspørsel etter funkisboliger

Blink Hus-arkitektene ved arkitektkontoret i Tønsberg har i aller høyeste grad fått anvendt sin funkiskompetanse på de ulike kundetilpasningene som har kommet inn, og det gir utslag i «Moderne»-kategorien hos Blink Hus som har vokst jevnt og trutt de siste årene.

Vi ser på salgsstatistikken at denne kategorien treffer en voksende gruppe interessenter, og det gjelder over hele landet, forteller kjededirektør i Blink Hus, Svein Helge Skogheim.

- Det er ingen spesielle regioner som skiller seg ut for denne stilarten.

Åpne løsninger med mye naturlig lys, luft og utsyn er noen av elementene som gjør Fredrikstad og dagens funkis-kategori attraktiv for mange.

Og hva gjelder Fredrikstad, så er dette et hus som har økende popularitet. Skogheim tror han vet hvorfor:

- Eneboligen Fredrikstad setter kreativiteten i gang og inspirerer mange av oss å tenke videre. Det er lettere å se for seg hva man vil ha når man har et godt utgangspunkt, og jeg syns Fredrikstad er nettopp det; et perfekt utgangspunkt. Mange velger å bygge huset akkurat slik det er, og det anbefaler vi gjerne, og mange velger å tilpasse huset til både tomt og behov. Noen ønsker å tilpasse huset for en tomt som er skrå, og noen ønsker en utgave med utleie-leilighet. Våre dyktige arkitekter tar alltid en utfordring, avslutter Skogheim.

Relaterte artikler

Funkisdrøm på Ferkingstad i Karmøy

Rett ved havet og med direkte tilgang til havbrus og vind som rusker i håret, har Gunhild og Stig-Arild ved hjelp av Blink Hus Rasmussen Bygg fått drømmehuset sitt. Et hus som har plass til alt – og alle.

Morten og Sunniva bygger Tønsberg på Stord

Da Morten Føyen og Sunniva Austlid kjente kallet på å flytte hjem til Stord etter 16 år i Tromsø, startet en spennende prosess med å bygge en helt ny familiebolig med valg av løsninger som passer perfekt til familielivet og hverdagens behov. Huset er nå i byggeprosess, og står ferdig til jul 2021.

Funkishus – en favoritt blant våre kunder

Går du med en drøm om å bygge et moderne funkishus med store vinduer og takterrasse, fullspekket med geniale løsninger som gjør hverdagen enklere? Da er du i godt selskap! Det stilrene uttrykket og de funksjonelle kvalitetene til et funkishus blir stadig mer ettertraktet hos nordmenn – og vi kan forstå hvorfor.