Hopp til hovedinnhold
Etne er et av våre nyere hus med en helt unik fasade.

Funkishus – en favoritt blant våre kunder

Går du med en drøm om å bygge et moderne funkishus med store vinduer og takterrasse, fullspekket med geniale løsninger som gjør hverdagen enklere? Da er du i godt selskap! Det stilrene uttrykket og de funksjonelle kvalitetene til et funkishus blir stadig mer ettertraktet hos nordmenn – og vi kan forstå hvorfor.

Men hva er egentlig et funkishus?

Funkishus er moderne hus som gjerne kjennetegnes av rette linjer, store vindusflater og en kombinasjon av materialer i eksteriøret. Viktigst av alt er likevel den funksjonalistiske byggestilen, som også er opphavet til det svenske begrepet «funkis». Tanken er at formen skal følge funksjonen.

Funkisboliger setter nemlig funksjonalitet i førersetet. I boligsammenheng handler funksjonalitet om blant annet planløsning, krav til vedlikehold, fleksibilitet, gode lysforhold og rett og slett praktiske løsninger som gjør hverdagen enklere.

Interiørillustrasjon fra funkishuset Svolvær.

Interiørillustrasjon fra funkishuset Svolvær.

Mange mener at det er feil å bruke begrepet funkishus om husene som bygges i funkisstil i dag. Funkisstilen eksisterte opprinnelig i perioden 1925 til 1940, og dagens såkalte funkishus er inspirert fra denne perioden. Skal vi være helt politisk korrekte, burde vi kalle det «hus med funkispreg», men for enkelhets skyld har vi i Blink Hus valgt å bruke begrepet funkishus.

Våre funkishus

I Blink Hus har vi flere ferdighus innenfor kategorien funkishus. Vi har også et stort utvalg av moderne hustyper med funkispreg i byggestilen.

Etne - unikt funkishus

Etne er et av våre nyere hus med en helt unik fasade.

Etne er et av våre nyere hus med en helt unik fasade. Den skrående formen knytter første og andre etasje av boligen naturlig sammen. I andre etasje finner man en åpen stue- og kjøkkenløsning og soverom med tilknyttet bad og walk in-garderobe – for deg som setter pris på litt luksus i hverdagen.

Ekeberg - funkishus på ett plan

Ekeberg kombinerer funksjonalitet med en rekke andre fordeler.

Ekeberg kombinerer funksjonalitet med en rekke andre fordeler. På ett nivå får du ikke bare en enklere hverdag, men også et mer sosialt hjem. Planløsningen gjør boligen ideell for alle aldre og livssituasjoner.

Ekeberg er en av våre boliger som kvalifiserer for husbankfinansiering!

Svolvær - hus med organiske former

Eneboligen Svolvær har en WOW-faktor av de sjeldne!

Eneboligen Svolvær har en WOW-faktor av de sjeldne! Her får du et hus med en helt spesiell buet form. Det organiske designet bidrar til å smelte bygningen sammen med det naturlige landskapet og skaper en harmonisk helhet.

Moss - funkishus med kubistisk form

Moss er et moderne funkishus med fire soverom.

Moss er et moderne funkishus med fire soverom og et bruksareal på 140,7 m2. Her får du et hus som er akkurat passelig stort, hvor estetikk og funksjonalitet møtes i skjønn forening.

Moss kvalifiserer også for husbankfinansiering

Fredrikstad - bestselgende funkisbolig

Fredrikstad er et av våre bestselgende ferdighus

Fredrikstad er et av våre bestselgende ferdighus. Den store terrassen fungerer som en forlengelse av stuen og kjøkkenet – spesielt i sommerhalvåret. Integrert garasje gir et stramt og stilrent uttrykk, mens walk in-garderobe og eget bad på hovedsoverommet gir ekstra komfort og privatliv.

Haugesund - stort funkishus med vinterhage

Haugesund er et moderne hus med stor terrasse, vinterhage og garasje.

Haugesund er et moderne hus med stor terrasse, vinterhage og garasje. Her får familien hele 264,9 m2 å boltre seg på. Haugesund er et flott moderne hus du kan tilpasse slik at det passer behovene til nettopp din familie.

Leknes - funkisbolig med stramme linjer

Leknes er en bolig for deg som verdsetter det stilrene og elegante.

Leknes er en bolig for deg som verdsetter det stilrene og elegante. Det overbygde inngangspartiet gir en varm velkomst. Kjøkkenet/allrommet har store vinduer fra gulv til tak, som slipper inn mye naturlig lys og godt med utsyn. Innvendige vinduer tillater også naturlig lys å strømme fritt.

Mange muligheter med funkis

Funkis for flat og skrå tomt

Våre funkishus kan tilpasses ulike typer tomter, enten de er skrå eller flate. Våre funkishus Etne, Svolvær og Leknes, er allerede tilpasset for skrå terreng. Om du derimot faller for en husmodell som opprinnelig er designet for flat tomt, kan våre erfarne arkitekter hjelpe deg med å tilpasse huset slik at det passer perfekt til terrenget på din tomt.

Funkishus med takterrasse

Funkisboliger er ofte utstyrt med flatt tak – enten over garasje/carport eller på selve huset. Dette gjør de svært godt egnet for å ha takterrasse. Med takterrasse får du utnyttet boligens areal ekstra godt, og du får samtidig et perfekt sted for å utnytte solen, servere familiemiddager og invitere til større begivenheter.

Takterrassen til Etne.

Takterrassen til Etne.

Arkitekttegnet funkishus

Frister det å få designe sitt eget hus ned til hver minste detalj? Blink Hus har lang erfaring med å tegne hus sammen med Mestergruppen Arkitekter. I tett samarbeid med deg som kunde tegner vi huset akkurat slik du vil ha det, og slik at det passer perfekt for tomten din.

Kunde som tegnet sitt eget funkishus

Svein Perander og Birgit realiserte funkisdrømmen på Børøya i Vesterålen ved å tegne skissene selv med blyant og viskelær. Våre arkitekter hjalp dem med å gjøre drømmen til virkelighet med en treffsikker forhåndsskisse.

Stort funkishus med garasje og carport i vakre Vesterålen.

Stort funkishus med garasje og carport i vakre Vesterålen.

Se mer av det lekre, arkitekttegnede funkishuset til Svein og Birgit her!

Funkishus med saltak

Det er sjelden man ser funkishus med saltak, da funkishus ofte bygges med flatt tak. Vi har derimot en rekke moderne ferdighus med saltak. I mange av disse hustypene kan man finne igjen de typiske trekkene man ofte ser i funkishus.

Eneboligen Tønsberg er et moderne hus som har en del funkistrekk, men samtidig saltak som minner om en mer tradisjonell bolig.

Eneboligen Tønsberg er et moderne hus som har en del funkistrekk, men samtidig saltak som minner om en mer tradisjonell bolig.

For mer funkishus-inspirasjon, les om funkisdrømmen som ble til virkelighet.

Hva koster det å bygge et funkishus?

Prisen for å bygge et toppmoderne funkishus er ikke nødvendigvis høyere enn å bygge et tradisjonelt hus, slik noen tror. Prisen for å bygge hus avhenger av mange forskjellige faktorer – fra hustype og størrelse til tilvalg og grad av tilpasning. Ved å registrere deg på nettsiden vår, kan du få opp de lokale prisene for å bygge våre ulike ferdighus i ditt nærområde.

Interiørillustrasjon fra husmodellen Fredrikstad.

Interiørillustrasjon fra husmodellen Fredrikstad.

Bygg din funkisdrøm med Blink Hus

Går du med en funkisdrøm du gjerne vil gi liv til? Vi i Blink Hus leverer funkishus over hele Norge. Vi vet hva som skal til for å bygge hus som både ser lekre ut, møter dagens krav til moderne funksjonalitet, og står seg like godt år etter år. Kontakt din nærmeste forhandler for å komme ett steg nærmere funkisdrømmen. Vi bygger funkishus med lokal kvalitet.


Relaterte artikler

Fredrikstad over hele landet - funkisfavoritt

Etterspørselen av moderne funkishus har økt de siste årene og åpne planløsninger, naturlig lys og følelsen av romslighet er noe mange ønsker seg. Vår enebolig Fredrikstad er en perfekt oppsummering av det meste våre kunder har ønsket seg de siste årene innen funkis-kategorien.

Funkisdrøm på Ferkingstad i Karmøy

Rett ved havet og med direkte tilgang til havbrus og vind som rusker i håret, har Gunhild og Stig-Arild ved hjelp av Blink Hus Rasmussen Bygg fått drømmehuset sitt. Et hus som har plass til alt – og alle.