Hopp til hovedinnhold

Listverk som en del av interiøret

Combiwood Barkevik er en av landets ledende leverandør av listverk. De er med på å sette et personlig preg på ditt nye Blink Hus. Utvalget av lister er stort, og det er viktig å bruke tid på å finne lister som passer til overflatene og hjemmets interiørstil.

Trender og utvikling

Listverk og utforinger markerer og binder overgangen mellom ulike flater, og valg av profil vil være avgjørende for hvordan rommenes uttrykk blir. Hos Combiwood Barkevik får du et stort utvalg av forskjellige listestiler av bærekraftig tre. Hvitmalt, sortmalt og ubehandlet overflate - i treslag som furu og eik.

Bilde av en hytte med profilerte lister


Ettersom symmetri og detaljer preger hus som er bygget i tradisjonell klassisk stil, ser vi ofte at det her velges profilert listverk. Listene i seg selv blir et designelement og blikkfang i rommet, og det finnes mange stilarter og dimensjoner å velge i.

I hus med mer moderne byggestil blir det i større grad benyttet slette og enklere lister, som diskret glir inn i et helhetsinntrykk. Ofte er listverket malt i farger som går igjen ellers i interiøret.

Husets fargepalett

Trendene for 2022 viser at mange velger spesialmalt listverk- slik at listverk og utforinger gjenspeiler fargene i resten av interiøret.
På listverk ser vi en tydelig trend med sort og duse jordfarger. Vi ser også et flertall som velger å få inn naturlig rustikk trestruktur med beiset eller hvittonet listverk.


Hvis du ønsker ferdig malt listverk til ditt Blink Hus kan Combiwood Barkevik spesialbehandle i valgfri NCS- eller RAL-kode; eller i annen type behandling, som beis.


Kreativ kontrastvegg?

Typisk i moderne hjem er slette ensfargede overflater. Da kan det være ekstra fint å ha innslag med naturlig fargespill, som for eksempel spiler gir. Spiler i heltre gir et behagelig og organisk uttrykk, og står fint med planter og annet interiør. I tillegg gir spiler med akustikk-duk en god effekt på romklang.
Spiler brukes mer og mer som kontrastvegg, romdeling, himling og sengegavler. Vi ser at mange nå også leker seg med farger på spilene.

Eikespiler i trappen

Combiwood Barkevik leverer spiler i løpende meter, faste lengder og spiler som er ferdig montert på plate.

Tre gode tips til valg av listverk:

  1. Hva er din stil? Profilen på listverket kan gi et personlig preg på rommene.
  2. Tenk helhet. Velg gulv-, karm- og taklister som går godt sammen.
  3. Velg rett farge til ditt listverk! Combiwood Barkevik lagerfører listverk i bomull, klassisk hvit og dempet sort. Listverk og utforinger kan også spesial-males, slik at det passer inn i husets fargepalett.

Relaterte artikler

En peis for moderne hjem

Ethvert hjem fortjener en vakker peis. Nordpeis Praha er liten og nett og gir akkurat passe mye varme til at du kan fyre så ofte du vil.

Fire grunner til å velge et miljøvennlig bad

Å velge miljøvennlig er smart for både planeten, økonomien og baderommet. Med det bærekraftige veggsystemet fra norske Fibo velger du fra et enormt utvalg dekorvarianter innen moderne skandinavisk design.