Hopp til hovedinnhold
Utsiktsplass

Moderne drøm ved Trondheimsfjorden

Utenfor de store vinduene glitrer det i blått vann. Steinar Husa og Helene Hauge har bygget en drøm av et moderne hus med panoramautsikt over Trondheimsfjorden.

Huset står på skråtomt og er på tre plan med en hybelleilighet i underetasjen.

Huset står på skråtomt og er på tre plan med en hybelleilighet i underetasjen.

Den stilrene trappen er som et møbel i rommet, og halve allrommet har dobbel takhøyde og takvinduer. Innredningen her er enkel og gjennomtenkt, uten unødvendig pynt, men med materialer, møbler og detaljer som forsterker selve arkitekturen.

Trapp i tre og glass

Selv når uværet kommer inn over fjorden og vinterregnet pisker mot rutene, er det en ro i disse rommene. Vi får været og naturen rett inn i stua, og vi nyter det, sier Steinar og Helene. De flyttet inn i det moderne, arkitekttegnede huset i august 2015, sammen med barna Nora (11) og Jesper (13). Huset ligger på Ranheim, rett øst for Trondheim, og det er alt annet enn uvær denne strålende sommerdagen. Fjorden glitrer i sola, gradestokken viser 25 varmegrader og lavendelen blomstrer ute på terrassen.

Se film fra huset her:

Huset er på 210 kvadratmeter pluss en hybel. De tre etasjene knyttes sammen av to stilrene trapper i glass og eik. I det åpne allrommet i andre etasje er det høyt under taket og store panoramavinduer. De rammes inn av en flott panelvegg med smalspiler av oljet eik, og den brede vinduskarmen brukes til sitteplasser. Lyset slippes også inn gjennom tre takvinduer.

Stilen på interiøret er stram og enkel, med nøytrale farger, men den spennende bruken av treverk skaper varme og atmosfære. Møblene og lampene glir inn i arkitekturen – hele huset gjenspeiler kvalitet og tidløshet.

Vi får været og naturen rett inn i stua, og vi nyter det.
Spiseplass med nydelig utsikt

Eierne ville ha en vinduskarm som kunne brukes som sitteplass. Her faller lyset inn fra store takvinduer høyt der oppe, og man kan sitte og se på båtene på fjorden. Se hvor spennende treverk på veggen kan være!

UtsiktsplassSpennende treverk

Viktig å utnytte utsikten

– Med en så fin utsiktstomt var det viktig for oss å åpne opp mest mulig ut mot fjorden. Vi ville ha store glassflater og mye lys og luft, forteller ekteparet. De ønsket seg også et hus som var inndelt i soner – slik at ungene kunne vokse opp og ha et eget sted å være.

Tredje etasje er blitt en egen ungdomsavdeling, med to soverom, bad, kontor og TV-rom. I andre etasje har foreldrene sitt eget bad og walk in-garderobe i tilknytning til soverommet.

Stuekrok med peis og TV er en del av allrommet, herfra er det også panoramautsikt.

Stuekrok med peis og TV er en del av allrommet, herfra er det også panoramautsikt.

Nora og Jesper har rom med hems og egen ungdomsavdeling i toppetasjen.

Nora og Jesper har rom med hems og egen ungdomsavdeling i toppetasjen.

Jesper sitt rom

– Ungene har et sted hvor de kan ta med seg venner hjem, og vi har steder i huset hvor vi kan trekke oss tilbake. Ikke minst er det deilig å ha sitt eget bad. Vi tenkte nøye gjennom valg av materialer – vi ville ha et hus som var mest mulig vedlikeholdsfritt med materialer som varer. Når du har betong og heltre, gjør det ikke noe om det blir litt slitt. Vi er mye mer glad i å invitere venner på middag enn å pusse opp!

Badet er holdt i lyse toner og tre – her kan du ligge i badekaret og se ut på fjorden!

Flott spiseplass

Flott spiseplass.

Rolige farger

Helene har hatt hovedansvaret for interiøret, og hun har lest noen bunker med interiørblader.

– Jeg elsker hus med masse farger hos andre, men jeg innså at jeg fant mer ro med treverk, jordtoner, hvitt, svart og grått. Jeg er spesielt fornøyd med den oljede veggen i eik, hvordan den rammer inn utsikten og gir sjel til huset. Og jeg elsker sitteplassen i hjørnet av vinduskarmen – denne tomten ba om en sånn plass hvor du kan senke skuldrene og se ut på fjorden. Det er noen få fargeklatter her, men ikke så mange. Uansett er det lett å variere med farger på tekstiler og møbler hvis vi skulle ønske det.

– Hvordan var selve byggeprosessen?

– Vi var litt bekymret for at det skulle bli slitsomt, det er jo veldig mange valg som skal tas. Men vi hadde en veldig fin dialog med folkene fra Blink Hus, og vi er absolutt fornøyde med både prosessen og resultatet, sier Steinar og Helene og legger til: – Det sies at man må bygge tre ganger for at det skal bli perfekt, men vi er kjempefornøyde etter én gang!

Huset står på skrå tomt

Fra verandaen på baksiden kan du se rett gjennom hele huset og ut fjorden.

Veranda på baksiden

Tips!

  • Snakk med andre som har bygget hus før du går i gang.
    Det gjorde vi, og det ga oss mye nyttig hjelp
  • Tenk kvalitet på de store investeringene, og gjør valg som du kan leve lenge med
  • Lytt til fagfolk og planlegg mest mulig før byggingen starter
  • Bygg et hus som kan vokse med familiens endrede behov, ungene blir større!

Relaterte artikler

Bygge hus? Vanlige spørsmål og svar

Bygge hus? Vanlige spørsmål og svar

Vårt mål er å sikre at du har all den nødvendige informasjonen for å føle deg trygg og forberedt når du går i gang med å bygge ditt drømmehus. Vi har samlet noen av de mest vanlige spørsmålene om husbygging, slik at du kan ta de beste beslutningene for ditt nye hjem.

Kataloghuset Vadsø av Blink Hus

Bygge hus – steg for steg

Går du med en drøm om å bygge hus, men lurer på hvordan det egentlig foregår? I denne artikkelen kan du lese mer om de syv stegene til et helt nytt hjem.