Hopp til hovedinnhold
Bad med grå vegger og innredning og Velux takvindu for naturlig lys

Se badet ditt i et helt nytt, naturlig lys!

Har du et mørkt, huleaktig bad som trenger litt dagslys? Bad har lenge tjent som funksjonelle rom i vårt hjem med minimalt rom for kreativt design. Det bør endres på! Hvis du er klar til å få et helt nytt bad med masse dagslys og frisk luft: Se opp og si “hei” til den femte fasaden - taket!

Vi ser gjerne på bad kun som et nødvendig rom, uten den store muligheten for spennende design. Tross alt er ikke badet det første rommet vi pleier å vise frem når vi får besøk, fordi det er et privat rom.

Grunnen til at mange mennesker ønsker å pusse opp badene sine kan være fordi de føles gammeldagse sammenlignet med resten av huset. Enten det er utdatert, har begrenset plass eller svak belysning, så kan badet virke gammeldags.

Bad med spa følelse og Velux takvindu for masse dagslys

De fleste bad mangler naturlig lys

Før du begynner å velge farger, møbler, eller slår ned vegger, kan det hende at det eneste badet ditt virkelig trenger, er mer naturlig lys. Fra å skape en spa-lignende atmosfære eller gi en følelse av større rom, er naturlig lys nøkkelen. Og - det er hva de fleste bad mangler.

Dagslys gjør rommet levende. Utseendet og fargen på rommet endres, ettersom lyset reflekterer vegger og gulv. I motsetning til kunstig lys er naturlig lys et rent, hvitt lys som fremhever de rette fargene på veggene og innredningen, samtidig som det gir følelsen av et større og mer avslappende rom. Dagslys er bra for vår helse og velvære, og bidrar til å redusere behovet for kunstig belysning.

Alt du trenger er å se opp

For oss ser ingenting bedre ut enn når naturlig dagslys flommer inn. Så, hvordan kan du slippe naturlig lys inn på badet ditt? Sett inn takvinduer og få 30 - 50cm mer takhøyde. Ved å kombinere flere i bredden får du et helt felt med større takhøyde. Med VELUX takvinduer får du høyden til å møblere der det før ikke var mulig. Er det for eksempel for lavt til å ha badekar eller vask, er et eller flere VELUX takvinduer den ideelle løsningen.

Lekkert bad med badekar og to takvinduer over badekaret

Takvinduer lar badet ditt bade i naturlig lys, og gjør rommet større. Takvinduer gir deg muligheten til å slippe dagslyset inn på hele badet ditt uten å stjele veggplass eller gi innsyn utefra. Når du trenger et friskt perspektiv, er det noen ganger bare å se opp.

Den femte veggen, bedre kjent som taket, er den minst utnyttede veggen på badet ditt.

Naturlig ventilasjon uten støyende vifte

Det er ikke like morsomt å velge hvordan du skal ventilere badet ditt, som å plukke ut farger eller forandre hele innredningen, men det betyr mye! Du har sikkert hørt eller sagt det på et tidspunkt, “slå på baderomsviften!”. Det er en støyende og ubehagelig innretning. Men den er på badet ditt for en grunn. Badet trenger ventilasjon for å slippe ut fuktigheten i rommet før den går i veggene og forårsaker virkelige problemer.

Grått bad med takvindu som gir masse naturlig lys

Badet skal være et sted for avslapning og komfort, som resten av huset ditt, så hvordan slipper vi ut fuktighet og damp etter en varm dusj, og den varme luften som legger seg oppunder taket, uten viften?

De fleste boligeiere tenker bare på takvinduer som en måte å slippe inn naturlig lys på, men et stort pluss er at det også kan åpnes for naturlig ventilasjon. VELUX har designet produktene sine for at de skal gi dagslys, ventilasjon og frisk luft. Det er hva VELUX betyr: VE for ventilasjon og LUX for lys, på latin. Hjemmene våre trenger ikke bare naturlig lys, de trenger også mye frisk luft som sirkulerer for å skape et sunnere inneklima. VELUX takvinduer åpnes og lukkes med enten et tastetrykk på en trådløs veggbryter, via en app eller med et håndtak, for å slippe inn frisk luft.

Når du installerer et VELUX takvindu, vil du få ett innbydende og lyst bad uten å ofre privatlivets fred.

Bad i hvitt og beige farger med takvindu over badekaret

3 grunner til å installere takvinduer på badet ditt

  1. Dagslys uten innsyn — Etter hvert som vi bygger tettere, blir det vanskeligere å hindre innsyn. Tradisjonelle vinduer kan ta opp veggplass på badet, samt forårsake innsyn. Takvinduer er plassert på taket med vinduet vendt oppover og fanger dagslyset uten at du trenger å bekymre deg for innsyn.

  1. Ventilasjon — Bad trenger ventilasjon for slippe ut damp og kondens. Uten ventilasjon kan våre bad utvikle et usunt miljø, og i verste fall mugg og sopp. Med VELUX takvinduer er det enkelt å lufte ut. Velger du VELUX fjernbetjente takvinduer og VELUX ACTIVE inneklimakontroll vil vinduene lufte ut helt automatisk.

  1. Takhøyde — Er det for lavt under taket til å ha badekar eller vask, er et VELUX takvindu den ideelle løsningen. Med et takvindu får du inntil 50cm ekstra takhøyde, og du kan møblere der det ellers ikke ville vært mulig.

Relaterte artikler

Bad – inspirasjon og årets trender

Bad – inspirasjon og årets trender

Er 2023 året da du endelig skal pusse opp badet? Kanskje planlegger du å bygge et helt nytt bad og søker inspirasjon? Baderommet er ikke lenger bare et praktisk rom; det har også blitt et sted for avslapning og personlig uttrykk. La oss utforske de mest spennende trendene sammen med våre leverandører, Fibo og ProTre.

Fire grunner til å velge et miljøvennlig bad

Å velge miljøvennlig er smart for både planeten, økonomien og baderommet. Med det bærekraftige veggsystemet fra norske Fibo velger du fra et enormt utvalg dekorvarianter innen moderne skandinavisk design.