Hopp til hovedinnhold
Tønsberg huset fra Blink Hus

Bli med inn i husmodellen Tønsberg – en av våre bestselgere tre år på rad

Helt siden lanseringen har Tønsberg-modellen vært en favoritt blant norske hjembyggere. Nylig fikk to stolte huseiere, Siv og Lars, muligheten til å sette sitt personlige preg på denne husmodellen gjennom et nært og godt samarbeid med sin forhandler, Blink Hus Sørvest.

Hvorfor falt valget på denne husmodellen?

I det naturskjønne landskapet har et nytt hjem tatt form. Da valget om husmodell sto for tur, falt valget på Blink Hus sin Tønsberg-modell, med en planløsning som tok full nytte av tomten.

Tønsberg huset fra Blink Hus

Et blikkfang i nabolaget!

Et ferdighus med godt utgangspunkt

– Husmodellen Tønsberg hadde en pen estetisk utforming, samt en god planløsning med oppholdsareal i andre etasje. Sistnevnte var viktig for at vi skulle kunne utnytte den gode utsikten fra tomten vår, forteller de nye huseierne.

For å si det enkelt:

–Mange av ønskene våre var allerede ivaretatt i ferdighuset Tønsberg, understreker paret.

Perfekt husmodell for smal tomt

– Videre var det et viktig poeng at huset hadde gavlsiden som hovedside, siden tomten er smal, legger de til.

Stuen – en samlingsplass for familie og venner, med fantastisk utsikt

Stuen – en samlingsplass for familie og venner, med fantastisk utsikt

Totalentreprise som trygghetsfaktor

Tryggheten lå i å vite at Blink Hus Sørvest, med sitt nettverk av erfarne underleverandører, ville levere et hjem uten kompromisser.

– Det ga oss en enorm trygghet å vite at Blink Hus bruker pålitelige underleverandører. De har levert et hus av høy kvalitet som vi er stolte over, forklarer samboerne.

Les mer om byggeprosessen med Blink Hus

Nydelig utsikt fra terrassen

En av hjemmets mange utsiktsposter.

Stue med hems

Romslig og innbydende oppholdsrom.

Tilpasningene som definerer et hjem

Selv om paret var begeistret for det opprinnelige designet til husmodellen, innså de at noen personlige justeringer var nødvendige for å oppfylle deres visjon om det perfekte hjemmet.

– Uten den utmerkede oppfølgingen fra boligselger og byggeleder i Blink Hus Sørvest, ville ikke prosjektet vårt blitt en realitet.

De legger til:

– Takket være de, gjorde vi tilpasninger som løftet huset enda mer.

Utenfor ble små, men viktige endringer gjort – justering av vinduer, tilføyelse av en garasje og et vindfang som komplementerte husets originale sjarm.

Hvitt kjøkken med praktisk kjøkkenøy

Kjøkkenøyens rolige havn, hvor dagen starter og avsluttes.

En tilpasset planløsning

Fra romplanlegging til valg av materialer, ble hvert element nøye overveid og valgt for å skape et hjem som var perfekt for familien.

Endringen som virkelig gjorde en forskjell, var utformingen av kjøkken og stue; et rom med panoramautsikt hvor morgenkaffen kan nytes med havet som bakgrunn.

– Vi er svært takknemlig for den rausheten Blink Hus viste ved tilpasning av tegninger, og den hjelpen vi fikk til å sikre at valgene vi gjorde var mulig å realisere i virkeligheten, forteller paret.

Men det var hemsløsningen som virkelig ble kronjuvelen i deres nye hjem. Et rom som bader i lys fra takvinduer, omringet av glassrekkverk som åpner opp for utsikten.

Hems med masse lys

En hemsløsning som gir rom for avslapning og kreativitet under åpen himmel.

Et koselig fristed på hemsen

Et koselig fristed.

Man ser ned i stuen fra hemsen. Lysflommen fra store vinduer definerer stuen i hjemmet.

Lysflommen fra store vinduer definerer stuen i hjemmet.

Kostnadsbesparende valg

Blink Hus sine ferdighus er designet for å være fleksible, noe som lar våre forhandlere samarbeide tett med kunden for å finne de riktige løsningene.

I prosessen med å skape et komfortabelt hjem for familien, anbefalte boligselger, Kjell Gunnar Wolden, løsninger som kunne bedre inneklimaet, og i tillegg redusere strømregningen. Paret fikk derfor installert et luft-til-væske-system for oppvarming i sitt nye hus.

Smarte tilvalg for mindre vedlikehold

– For å unngå å måtte bruke lift ved maling av gavlsiden, valgte vi slitesterke materialer som metallplater og steniplater der, i stedet for tradisjonelt treverk, forteller paret.

Spileplater gir et lekkert hint av naturelementer i hjemmet.

Lekre hint av naturelementer i hjemmet.

Gode råd fra de nye huseierne

Når de ser tilbake på byggeprosessen, er det ingen ting de ville gjort annerledes. Grundigheten i forberedelsene og samarbeidet med fagfolkene fra Blink Hus gjorde at de kunne navigere gjennom valgene med tillit og klarhet.

Og for de som står ved starten av sin egen husbyggingsreise, deler Siv og Lars raust av sin erfaring:

– Velg en partner du kan stole på, vær nøyaktig i planleggingsfasen, og åpne opp for råd fra de som har bygget før deg.

Lys og fin stue med trapp opp til hemsen

Hvorfor bygge nytt hus? Spør våre forhandlere!

– Vi var egentlig på utkikk etter å kjøpe et hus når vi kom over en ledig tomt. Det var en god samtale med selgeren i Blink Hus som gjorde at vi våget å ta steget med å kjøpe tomt, og å bygge hus.

Huseierne legger til:

– Vår forhandler, Blink Hus Sørvest, hadde fokus på god dialog og gode løsninger, samt hvordan de kunne hjelpe oss å oppnå våre ønsker innenfor vår økonomiske rekkevidde.

Et hjem for fremtiden

Med Blink Hus ved roret ble drømmen om et personlig og varmt hjem en virkelighet. Og deres råd? Tør å drømme stort, for med riktig team og en visjon, er veien til et hjem full av muligheter.

– Vi er utrolig takknemlige for at Blink Hus har realisert vårt drømmehjem, avslutter paret, og ser lyst på mange år fremover i deres skreddersydde hjem.

De nye huseierne retter en stor takk til boligselger, Kjell Gunnar Wolden, og byggleder, Erik Gundersen, i Blink Hus Sørvest.

Hvordan hadde du tilpasset din Tønsberg-modell?

Se planløsningen i ferdighus-modellen, Tønsberg, her!

Din nærmeste Blink Hus-forhandler hjelper å skreddersy husmodellen til dine ønsker og behov. Ta kontakt for en uforpliktende samtale!

Les også: Blink Hus blant de beste i klassen!

Nydelig stue med gavl som slipper inn masse dagslys

En utsikt som forandrer seg, men som alltid vil fenge.

Relaterte artikler

Kataloghuset Vadsø av Blink Hus

Bygge hus – steg for steg

Går du med en drøm om å bygge hus, men lurer på hvordan det egentlig foregår? I denne artikkelen kan du lese mer om de syv stegene til et helt nytt hjem.

Vadsø er et moderne hus fra Blink Hus

Fikk tilpasset moderne hus til unik tomt i strandsonen

Agnete Eilertsen og familien fikk tak i en av de siste tomtene rett ved strandlinjen på Sande i Sortland. De ønsket et hus som sørget for at de fikk nyte den fantastiske utsikten fra tomten. Med hjelp fra Blink Hus fikk de tilpasset boligen Vadsø til tomten og familiens andre ønsker.

Interiørarkitektens drømmehus

Våre arkitekter og interiørarkitekter bruker store deler av tiden sin på å hjelpe kundene våre med å tegne og innrede hus. Men hvilke løsninger ville de gått for om de selv skulle bygge hus i dag? Vi har spurt interiørarkitekt Vibecke Caspari Nord om hva hennes drømmehus ville inneholdt.