Hopp til hovedinnhold
Concise terrassebord

Terrassen – en svært viktig del av huset

Hvordan vi tenker og planlegger husprosjekter er en kreativ prosess i stadig endring. Mange fokuserer mye på de innvendige løsningene når det bygges eller pusses opp, men erfaring viser at uteområdet også er svært viktig som en naturlig del av hjemmet.

En økende trend blant nordmenn er konseptet med å viske ut skillet mellom inne og ute, og mange foretrekker å løse det ved å bygge terrasse. Når våren kommer bankende på døra, betyr det at nordmenn over hele landet gjør seg klar til å pusse opp eller bygge nytt uterom.

Selv om sommersesongen er i korteste laget for mange nordmenn, ser vi at flere og flere trekker stua ut på terrassen. Terrassen vies mer tid og penger nå enn før, slår salgssjef i Talgø, Brynjar Ansnes Moe, fast.

Talgøs terrassebord i MøreRoyal tilfører et velkjent kvalitetsstempel til alle uteområder. Og siden MøreRoyal er et av de mest vedlikeholdsvennlige produktene på markedet, er det derfor en god investering i både premium materialer – og en investering i mer fritid.

– Når utesesongen endelig kommer til Norge, er det viktig at du har det bra og koser deg i uteområdet ditt, sier Brynjar.

Lekker uteplass med ulike soner

Valg av terrassebord

Terrassebord i MøreRoyal leveres i fargene brun, grå og natur. Dessuten kommer terrassebordene i forskjellige dimensjoner og profiler, så det er mulig å bygge en terrasse med både moderne og klassisk uttrykk, i tråd med prosjektets helhet.

– Vi ser en klar trend i at færre og færre bruker «vanlige» terrassebord når de bygger terrasse og soner. Husbyggere ønsker ikke lenger riller på terrassebordene, men glatte overflater. Derfor er terrassebord fra vår Concise Collection blitt svært populære. Concise har en glatt, og litt børstet overflate, med et moderne design som gir et strammere uttrykk – og som er behagelig å gå barbeint på.

LES MER: Her finner du mer info om Concise Collection fra MøreRoyal

Concise 28x120 natur fra Møre Royal.

Concise 28x120 natur fra Møre Royal.

Concise terrassebord fra Møre Royal

Concise terrassebord 28x120 grå fra Møre Royal

Naturlig vakre farger

En del av det som gjør MøreRoyal så populært er at den naturlige trestrukturen fortsatt vises, siden MøreRoyal-fargene er transparente. Ulikheter i trevirket gir også nyanseforskjeller i fargespillet, som gir den «levende» følelsen som MøreRoyal-materialene har.

Fargene på MøreRoyal forandrer seg med tiden, etter hvert som ytre krefter som vær, vind og sol står på. Fargespillet dempes naturlig over tid, noe som er en effekt mange setter pris på.

– Naturfargede terrassebord fra MøreRoyal har blitt svært populær, fordi den gråner naturlig over tid. Med tid og vær får overflaten en fin, værgrå patina, forteller Brynjar.

LES MER: Utforsk farger i MøreRoyal

Vedlikeholdsvennlige materialer = en investering i egen fritid

MøreRoyal er ferdigbehandlede materialer som har et lavt vedlikeholdsbehov over tid. Siden all MøreRoyal leveres fiks ferdig og klar til montering, er det ikke noe behov for noe toppstrøk eller etterbehandling. Behovet for påfyll av olje kommer først etter 6-7 år, noe som betyr flere år der det bare er å hente frem utemøblene når sola begynner å varme så smått.

Det går likevel an å fylle på med olje før det har gått 7 år, om du ønsker å bevare fargen. Det er helt opp til hver enkelt. Men en årlig vask er anbefalt, så det kan du jo gjøre før utemøblene settes ut.

Skap soner og tenk helhetlig

Etter hvert som du har fått tenkt over terrassen, anbefaler Brynjar at du gjør deg opp noen klare meninger om bruksområdene i uteområdet ditt. De beste resultatene får man gjerne ved å blande ulike materialer, dimensjoner og profiler på treverket.

– Noter deg hvor og når det er solgang, hvor du vil grille, og hvor du ønsker skjerming fra trafikk eller naboer. Et tips er å bryte opp hele uttrykket ved å kombinere plantekasser i tre eller mur, blande dekorsteiner og grønne vekster sammen, og skape et friskt og livlig design på uteområdet.

– Du kan også leke deg med å legge treverket i forskjellige retninger og i ulike dimensjoner. Det går også an å bygge i nivåer eller platåer – på den måten kan en terrasse eller trapp være både det, sittemøbel og bord. Det er mange måter å sørge for at uteområdet alltid vil være et rom for utforsking og hygge, avslutter salgssjef i Talgø, Brynjar Ansnes Moe.

Trenger du litt inspirasjon til uteområdet? Sjekk ut Talgøs beste tips her

Samme bord som i terrassen fungerer godt i trappen. Det skaper en flott helhet i din eiendom

Samme bord som i terrassen fungerer godt i trappen. Det skaper en flott helhet i din eiendom, og katten koser seg :-)

Relaterte artikler

Slik holder du terrassen fin lengre

Slik holder du terrassen fin lengre

Solen titter frem, og da vil vi helst være ute så mye som mulig! Trenger du noen tips og råd til hvordan du gjør klar terrassen? Vi har snakket med Kjetil Henriksen – forfatter av «Lønnsom oppussing», Byggmester, og lidenskapelig glad i oppussing.

En hage som fremhever husets skjønnhet

En hage som fremhever husets skjønnhet

Å ha en vakker hage kan virkelig få huset til å føles som et hjem. Enten du er en erfaren gartner eller nybegynner, kan det være en morsom og givende oppgave å lage en hage som står i stil med huset. I denne artikkelen vil vi guide deg gjennom de viktigste trinnene for å designe en innbydende hage for deg, familien og gjester.

Din egen hagestue

Forleng utesesongen med en lun hagestue som skjermer fra vind og lave temperaturer!