Hopp til hovedinnhold
Concise terrassebord

Terrassen – en svært viktig del av huset

Når du planlegger å bygge hus, er det ikke bare de innvendige løsningene som til slutt skaper et godt hjem. Terrassen har meldt seg på, og bør også planlegges som en naturlig del av huset.

Uteområdet har de siste årene blitt svært viktige for oss nordmenn, og vi tilbringer mer tid utendørs enn før. Når man er i en travel prosess med mange tanker rundt løsninger innendørs er det lett å glemme at uteområdet også kan ha en viktig funksjon for husets beboere.

- Vi ser at terrassen nå mer enn før får viet mer tid og penger. Til tross for kort sommersesong i Norge, ser vi at flere trekker stua ut på terrassen – sommer som vinter, forteller Brynjar Ansnes Moe, salgssjef i Talgø MøreTre, produsent av MøreRoyal.

Concise terrassebord fra Møre Royal

Concise terrassebord 28x120 grå fra Møre Royal

Valg av gulv i huset er viktig, men det er også valg av gulv på terrassen, forteller Brynjar videre, og poengterer:

- Når sommeren og utesesongen endelig kommer til Norge, da er det viktig at du har det bra på uteområdet ditt, og koser deg. Og du koser deg nok litt ekstra hvis du har lagt en tanke bak hvordan terrassen og uteområdet ditt ser ut.

Materialvalg til terrasse

Brynjar og teamet i Talgø MøreTre har sett en klar trend i at færre og færre bruker vanlige terrassebord når de bygger terrasse og soner. Nå velger man ofte enten veldig smale typer, eller dertil brede.

- I tillegg er vårt terrassebord som heter MøreRoyal Concise en ettertraktet type for øyeblikket. Husbyggerne ønsker ikke lenger riller i terrassebordet, men glatte overflater. Designet blir strammere – det romantiske bølgemønsteret forsvinner, sier Brynjar.

Lekker uteplass med ulike soner

LES MER: Her finner du mer info om MøreRoyal Concise Collection

Naturlige farger er førstevalget for de fleste. En pigmentert olje på treverk krever i lengden mindre vedlikehold enn beis, og flere setter mer og mer pris på naturens egen gråning:

- Vi har en variant av MøreRoyal som heter Natur. Denne er blitt svært populær blant våre kunder, fordi den over tid vil gråne naturlig, og overflaten vil få en fin, værgrå patina. Denne krever i tillegg minimalt med vedlikehold, sier Brynjar.

Concise 28x120 natur fra Møre Royal.

Concise 28x120 natur fra Møre Royal.

Skap soner med en miks av materialer

Når du så har satt fokus på terrassen din, anbefaler Brynjar videre at du tar bevisste valg for bruksområdene rundt deg. Han anbefaler at du blander ulike materialer og dimensjoner på treverket når du bygger deg plass til sitteområdet, blomsterbed, solplass og lignende.

- Tenk litt over hvor sola skinner, hvor du vil grille, og hvor du ønsker skjerming mot trafikk og naboer. Bryt opp hele uttrykket ved å kombinere plantekasser i tre eller mur, bland dekorsteiner og grønne vekster sammen, og skap et friskt og livlig design på uteområdet ditt.

Samme bord som i terrassen fungerer godt i trappen. Det skaper en flott helhet i din eiendom

Samme bord som i terrassen fungerer godt i trappen. Det skaper en flott helhet i din eiendom, og katten koser seg :-)

I tillegg kan du legge treverket i forskjellige retninger og i ulike dimensjoner, eller bygge ulike nivåer og platåer som gjør at uteområdet alltid vil være et rom for utforsking og hygge, avslutter salgssjef i Talgø MøreTre, Brynjar Ansnes Moe.

Ønsker du tips til hva du kan gjøre med uteområdet? Talgø MøreRoyal gir deg sine beste tips her