Hopp til hovedinnhold
Funkishytte ved sjøen

Hytte ved sjøen

Å bygge hytte ved sjøen er noe mange drømmer om. Det er noe helt eget med å kjøre fra kaoset i byen og komme til bølgeskvulp på svabergene og den friske lukten av sjø.

Ønsker du inspirasjon til hytte ved sjøen? Se våre hytter og fritidsboliger her! Våre hytteforhandlere har enda flere hytter i sitt boligarkiv – ta kontakt for en uforpliktende samtale!

Hva er en sjøhytte for deg?

En sjøhytte kan bli det ultimate sommerparadiset. Tenker du langsiktig når du bygger hytte ved sjøen, kan du og familien skape fantastiske minner her i lang, lang tid.

Drømmer du om en praktisk og koselig hytte, eller vil du ha et luftig og moderne feriested? Når du bygger hytte med Blink Hus, står det nemlig ikke på valgmulighetene. Vi har et kvalitetsmessig utvalg av hytter i flere størrelser og stilarter. Velg mellom en av våre ferdighytter – med eller uten egne tilpasninger – eller gå for en unik arkitekttegnet hytte og få det akkurat slik du vil ha det.

Inspirasjon hytte ved sjøen med lyst interiør

Store glassflater blir et stadig mer populært valg blant våre kunder – her illustrert i funkishytten Trend.

Flere velger kostnadseffektive hytter

Kjell Inge Søvik er salgsansvarlig for hus og hytter i Blink Hus Dale Malo. Han har hjulpet mange kunder med å realisere hyttedrømmen på Vestlandet, og har notert seg hva som fenger kundene i dagens marked.

Vi ser en økende trend der mange søker etter mindre, kostnadseffektive hytter som likevel tilbyr en god og funksjonell plassutnyttelse. De ønsker å nyte naturen og sjarmen ved hyttelivet, samtidig som de tar hensyn til bærekraft og økonomi.

– Kjell Inge Søvik, salgsansvarlig hus og hytter i Blink Hus Dale Malo

– Hamarøy er en av våre arealeffektive sjøhytter. Hytta har et moderne design som treffer veldig mange. Stue og kjøkken har store vindusflater som gir mer utsikt og lys inn i hytta. I tillegg har den enkel adkomst til utearealer, forteller Kjell Inge.

Med et bruksareal på 49,8 kvadratmeter imponerer Hamarøy med sin evne til å inkludere både to soverom og en hems. Denne smarte plassutnyttelsen gjør den svært ideell for den moderne familien som ønsker en hytte ved sjøen.

Hamarøy fra Blink Hus er en moderne sjøhytte

Hamarøy slipper sommeren inn, med sine mange vinduer og luftige rom.

Les også: Bygg hytte på budsjett

Stue med store vinduer med fantastisk utsikt mot vannet

Drøm deg bort i det skjønne landskapet i den perfekte sommerhytta, Hamarøy.

Bygg din sjøhytte med Blink Hus

I 2023 lanserte vi 13 nye hytter i vår digitale hyttekatalog. Vi håper du finner noe som vil inspirere deg! Hvis ikke, sitter våre lokale hytteforhandlere klare for å hjelpe deg.

Kjell Inge har allerede en tanke om hvilke hytter som vil slå an langs kysten:

– Jeg tror Risør kan bli en stor favoritt blant våre kunder. Store vinduer på stue og hovedsoverom gjør at naturen kommer inn i hytten. I tillegg er konstruksjonen enkel og tiltalende, sier Kjell Inge.

Funkishytte Risør fra Blink Hus

Risør har et bruksareal på 97,2 kvadratmeter og passer perfekt inn på en tomt med sjøutsikt.

– Viste er også et fantastisk valg for de som søker den ultimate sjøhytten. Med direkte utgang fra spiseplassen via skyvedør har du terrasse og uteplass. Pergolaen over terrassen gir hytta et moderne særpreg, samtidig som den skaper et definert og hyggelig uteområde. Her er det virkelig lagt til rette for å leve livet ved vannkanten, forteller Kjell Inge.

Hyttemodell Viste fra Blink Hus

Viste: På den ene fløyen av hytta finner du to herlige soverom, med et bad og et teknisk rom/bod plassert mellom seg. Når du går over til den andre siden av gangen, kommer du inn i hyttas sosiale sone, som består av en innbydende stue, et koselig kjøkken og en spiseplass.

Lyst og fint interiør i sjøhytta Viste fra Blink Hus

Funkishytta Viste er meget praktisk innredet med en åpen stue-/kjøkkenløsning. Her har du plass til egen kjøkkenøy og ikke minst en stor spiseplass.

Moderne hytte ved sjøen: Dette bør du tenke på

Når vi i Blink Hus bygger hytter og boliger med kundene våre, anbefaler vi alltid at boligen bygges i samspill med naturen og omgivelsene.

Når hyttene ligger åpent til på svaberg nede ved sjøkanten, er det viktig at hyttene tilpasses tomt og terreng på en god og gjennomtenkt måte. Jeg mener derfor at tomten i stor grad avgjør hvilket hyttedesign du bør velge. Sluttproduktet blir helt klart best hvis terreng og hytte faller godt sammen i naturen den bygges i.

– Kjell Inge Søvik, salgsansvarlig hus og hytter i Blink Hus Dale Malo.

Vedlikehold er en annen ting man bør tenke på når man bygger hytte ved sjøen. Værforholdene kan være røffe for selv det mest solide byggverk.

– Vi anbefaler at hyttene bygges med solide materialer med lang levetid. Dette vil si aluminiumsbekledde vinduer, samt en robust og vedlikeholdsvennlig kledning. Om det lar seg gjøre, er det fint om man kan bruke omkringliggende natur som naturlig beskyttelse for hytta, legger Kjell Inge til.

Et sted for å nyte det beste som livet har å by på

Ingenting er som å være på en hytte ved sjøen om sommeren. Våkne til lyden av bølgeskvulp og nyt morgenkaffen til synet av glitrende sjø fra svaberget eller med bare føtter dinglende utenfor bryggekanten. Har du en båt, kan du ta turen ut på sjøen på ettermiddagen, enten på utflukt til koselige badeviker eller for å underholde små og store barn med vannsport. Når kvelden kommer, venter grilling og noe godt i glasset i solnedgangen på terrassen. Bedre blir det ikke!

Hytte ved sjøen: Interiør

Når du planlegger farger for en hytte ved sjøen, er det viktig å tenke på den naturlige omgivelsen for å skape en harmonisk atmosfære. Velg farger som kompletterer det omkringliggende landskapet, for eksempel myke blåtoner som speiler havet, beroligende grønntoner inspirert av skogen og en varm sandfarge som minner om strendene.

Ønsker du flere interiørtips til hytta di? Les også: Hytteinteriør – Slik får du det fint på hytta

Klikk her for å se vårt utvalg av hytter til salgs ved sjøen

Bygge ny hytte ved sjøen eller på fjellet? Ta kontakt for å høre mer om mulighetene!

Bli bedre kjent med alle hyttene i vårt sortiment: Last ned gratis digital hyttekatalog her! Drømmer du om en helt unik arkitekttegnet hytte ved sjøen? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med din nærmeste Blink Hus-forhandler for å realisere hyttedrømmen.

Relaterte artikler

Store vinduer gir godt med lys

Bygg hytte på budsjett

Som en av Norges fremste hyttebyggere gir vi deg noen råd til hvordan du kan realisere hyttedrømmen din på budsjett.

Bygge ny hytte

Bygge ny hytte

Bygger du hytte med oss, får du tilgang på det vi mener er Norges flotteste utvalg av hyttemodeller.

Hytte ved sjøen

Hytte ved sjøen

Å bygge hytte ved sjøen er noe mange drømmer om. Det er noe helt eget med å kjøre fra kaoset i byen og komme til bølgeskvulp på svabergene og den friske lukten av sjø.