Hopp til hovedinnhold
Tønsberg fra Blink Hus

En guide til å møblere ditt nye hjem

Det er fort gjort å bli ivrig når du skal møblere et nytt hjem eller gi interiøret et løft. Plutselig står du der med et hav av muligheter og fristende møbler å velge mellom. Før du lar deg rive med, er det viktig å ta et øyeblikk for å planlegge nøye og ta smarte valg. Denne guiden vil veilede deg gjennom prosessen og gi deg nyttige tips og triks for å møblere hjemmet ditt på en måte som både er stilfull, funksjonell og personlig!

Trinn for trinn mot det idylliske hjemmet

Møblene dine er som bokstaver som sammen danner ord, og gir rommene en stemme og karakter. Uansett om du starter med et blankt lerret eller tar med deg kjære møbler fra fortiden, vil Vibeckes guide hjelpe å skape et hjem med atmosfæren du ønsker.

Herlig interiør med spiler på veggen

Foto: Bohus

Slik starter du:

1. Vurdering av rommene:

Mål opp og merk detaljer som vinduer, døråpninger og innebygde elementer.

– Ta hensyn til best mulig plassering for en smidig flyt i rommene. Unngå å forstyrre områdene der du naturlig beveger deg. Unaturlige stier kan fort skape irritasjon og misnøye, forteller Vibecke.

Kongsberg fra Blink Hus

Interiørillustrasjon fra husmodellen Kongsberg

Slik finner du møbler med riktig størrelse

Selv om det kan være fristende å velge møbler utelukkende basert på personlige preferanser, er det viktig å vurdere om de faktisk passer inn i rommet.

Haugesund fra Blink Hus

Interiørillustrasjon fra husmodellen Haugesund

Fredrikstad fra Blink Hus

Interiørillustrasjon fra husmodellen Fredrikstad.

– Hvis stuen er liten, vil en stor sofa dominere og gjøre rommet trangt. Sammenlign målene på møblene med tegningen av rommet eller bruk små møbler av papir i riktig skala for å få en bedre oversikt over plasseringen, tipser Vibecke.

2. Definer din stil:

Blir du tiltrukket av moderne minimalisme, rustikk sjarm eller klassisk eleganse?

Interiørillustrasjon fra husmodellen Nøtterøy fra Blink Hus

Interiørillustrasjon fra husmodellen Nøtterøy.

– La hjemmets arkitektur inspirere deg, enten det er et funkishus med strømlinjeformede linjer eller en majestetisk bolig med imponerende detaljer. Lag et moodboard ved å samle inspirasjonsklipp fra vakre magasiner eller Pinterest, og la det veilede deg mot en klar visuell retning, anbefaler Vibecke.

Skien fra Blink Hus

En av våre bestselgere: Med en ny og stram fasade har vi gitt Skien et friskt pust av modernitet, samtidig som vi har bevart alle de gode egenskapene innvendig.

Balanser stil og funksjonalitet

– I dagens marked finnes det en rekke møbler som kan tilpasses din personlige stil. Hvis du har små barn eller ønsker møbler som er enkle å holde rene, kan du velge materialer som tåler mer slitasje. Mange møbler har også utskiftbare trekk, slik at du kan endre utseendet etter behov, sier Vibecke.

Et innbydende og lyst oppholdsrom i Ekeberg fra Blink Hus

Et innbydende og lyst oppholdsrom i Ekeberg. Her møtes moderne design og komfort for å skape en avslappende atmosfære.

3. Sett opp et budsjett:

Bestem deg for hvor mye du er villig til å investere i møbler og dekorasjon, og hold deg innenfor denne rammen.

– Selv om man kanskje ikke har råd til å unne seg de originale klassikerne, kan du likevel bruke dem som inspirasjon i jakten på møbler og belysning, tipser Vibecke.

Harmonisk budsjett med tidløst interiør

For å sikre at du vil trives med møblene dine over tid, kan det være lurt å velge tidløse design. Klassiske møbler med enkle former og nøytrale farger vil være lettere å kombinere med ulike interiørstiler. Ved å ha nøytrale farger på de største møblene, som sofaen, kan du skape variasjon og fornyelse ved å bytte ut mindre møbler og interiørprodukter.

– Små møbler som stoler, puffer og småbord kan enklere byttes ut oftere, da kostnaden for disse er mindre, sier Vibecke.

Les også: Velg riktig interiørdesign til ny bolig

Tips til minimalisten: La enkelheten skinne

  • La deg inspirere av ikoniske lamper og la de største møblene, som sofaen og spisestuen, sette stilen.
  • Velg rene og stramme former i møbler og interiør.
  • Bruk nøytrale farger og unngå overflødige dekorative elementer.

Tips til maksimalisten: Skap en unik atmosfære

  • Hold deg til en stilart per rom for å skape en mer helhetlig atmosfære.
  • Velg ett møbel, lampe eller interiørprodukt som skiller seg ut og gir rommet personlighet.
  • Bruk farger, teksturer og mønstre for å skape visuell interesse.

En deilig lenestol fra Bohus hvor du kan nyte en kopp kaffe eller lese en bok

Foto: Bohus

Visste du at alle våre ferdighus kan tilpasses dine ønsker og behov? Her kan du se ulike resultater av vårt ferdighus Ekeberg.

Drømmer du om å bygge nytt hus?

Hos Blink Hus ønsker vi å hjelpe deg med å skape ditt drømmehjem, fra grunnplanlegging til det siste interiørdetalj. Vi vet hvor viktig det er med et hjem som passer din personlige stil og samtidig oppfyller funksjonelle behov. Derfor har vi dyktige interiørarkitekter tilgjengelig som kan veilede deg gjennom prosessen med å møblere ditt nye hjem.

Har du spørsmål? Avtal uforpliktende møte med din nærmeste Blink Hus-forhandler