Hopp til hovedinnhold
Husmodellen Skien har stor takhøyde

Forklaring på ordene som brukes i en byggeprosess

Har du noen gang stusset over betydningen av alle begrepene når du leser beskrivelsen av et hus? Når du først får taket på begrepene og deres praktiske betydning, får du bedre forståelse for husets ulike egenskaper og design. Plutselig blir det enklere ta med seg disse begrepene fra papiret og gi dem en levende betydning i ditt drømmehjem!

BRA (bruksareal)

BRA, eller bruksareal, er en avgjørende faktor når det kommer til å måle plassen inne i huset. Dette arealet måler all innvendig plass, inkludert vegger, boder og tekniske rom.

Hus med stort bruksareal

La oss ta en nærmere titt på husmodellen med størst bruksareal. Romslige Haugesund har et imponerende BRA på 264,9 m², og gir rikelig med plass til hele familien.

Husmodellen Haugesund

Husmodellen Haugesund bygget for kunde av Blink Hus Sørvest.

Første etasje har allsidige rom, inkludert muligheten for gjesterom eller et praktisk hjemmekontor. Andre etasje ønsker deg velkommen med en åpen og lys kjøkken- og stueløsning, som leder til en vakker vinterhage og en romslig terrasse. Soveromsavdelingen i andre etasje tilbyr privatliv med en luksuriøs walk-in-garderobe og eget bad.

Kanskje Haugesund er nøkkelen til den livsstilen du alltid har ønsket deg. Er du nysgjerrig på prisen? Les mer om det her!

BRA total

I vår huskatalog og på nettsiden skiller vi mellom BRA og BRA total. BRA er summen av arealet i innvendig del av boligen. BRA total inkluderer også utvendig bod, carport og garasje. Åpent overbygd areal er ikke medregnet i BRA total.

Dette betyr P-rom (primærrom)

Primærrom, eller P-rom, omfatter rommene som hovedsakelig er beregnet for boligformål. Dette inkluderer stue, soverom, kjøkken, bad, gang og trapp. Bod og tekniske rom regnes ikke som P-rom.

Husmodellen Skien

Skiens primærrom er på 190,3 m².

Planløsningen i Skien er ikke bare åpen og innbydende, den er også ytterst funksjonell. Med stue og kjøkken i åpen planløsning får du muligheten til å være sammen med familie og venner under matlaging og hyggelige stunder.

Stor takhøyde i husmodellen Skien

Tilpasset husmodell Skien bygget av Blink Hus Stryn og Måløy.

Første etasje imponerer med ett soverom, bad, bod og vaskerom - alt innenfor en praktisk rekkevidde. I andre etasje blir du møtt av tre soverom, hvor hovedsoverommet har walk-in-garderobe. I tillegg finner du ett bad, en romslig loftstue som inviterer til avslapning, en sjarmerende balkong, samt en praktisk bod for oppbevaring.

BYA (bebygd areal)

Bebygd areal, eller BYA, refererer til det totale arealet som bygningen opptar på tomten.

Som eksempel kan vi se på et hus med BYA på 105 m². Huset Tønsberg har et lavt bebygd areal (BYA) selv om det er romslig og har plass til en hel familie. Dette betyr at det kan oppføres på en rekke tomter rundt om i Norge.

Husmodellen Tønsberg

Tønsberg ble vår mest populære bolig i 2021 og 2022 og har fått terningkast fem i VG. Les saken her: De beste ferdighusene

Koselig spisestue i husmodellen Tønsberg

Se plantegningen av Tønsberg her.

Største bredde/lengde

Største bredde og lengde er målinger som indikerer dimensjonene til bygningen. Disse målingene inkluderer tillegg som balkonger, boder og garasjer.

Husbankfinansiering

Å finansiere huskjøp kan være en bekymring for mange. Her kommer husbankfinansiering inn i bildet. Ved å bruke et grunnlån fra Husbanken, kan du potensielt spare flere tusen kroner hver måned på boliglånet ditt. Dette gjør det enklere for familier å realisere drømmen om et nytt hjem uten å ofre økonomisk stabilitet.

Her er våre hus som kvalifiserer til et lån fra Husbanken:

Les mer om hvordan du får hjelp fra våre forhandlere til et lån fra Husbanken.

Energiklasse A

Energiklassen til en bolig, som varierer fra A (best) til G (dårligst), forklarer energistandarden til boligen og forventet energiforbruk. Alle Blink Hus-modeller har i utgangspunktet energiklasse B, men kan med enkle grep oppgraderes til A. Hvordan, lurer du kanskje på? Les her!

Flere spørsmål? Ta kontakt!

Å forstå kvadratmeterne er essensielt for å velge det perfekte hjemmet for deg og din familie. Med fokus på BRA, BRA total, P-rom, BYA, dimensjoner, finansiering og energieffektivitet, har du kanskje flere verktøy for å finne ditt drømmehjem!

Se våre husmodeller her, og kontakt din nærmeste forhandler dersom du ønsker en uforpliktende samtale!

Relaterte artikler

Husbankfinansiering med Blink Hus

Husbankfinansiering med Blink Hus

Med høyere renter og økte byggekostnader, kan det være krevende å finansiere huskjøp, eller oppgradere eksisterende bolig. Husbankfinansiering kan være svaret du leter etter. Ingen andre boliglån har lavere rente! I huskatalogen vår finner du en rekke hus som kvalifiserer for husbankfinansiering, og våre erfarne forhandlere veileder deg gjennom hele prosessen.

Tilpasset Kongsberg hus fra Blink Hus

Bygge hus? Stol på lokal kvalitet og erfaring

Å bygge sitt eget hus er en drøm for mange, men veien fra drøm til virkelighet kan være lang og kronglete uten riktig byggefirma. Det krever nøye planlegging, forståelse for prosessen, og ikke minst, en klar oversikt over hva det vil koste. Denne artikkelen gir deg innsikt i de viktigste faktorene ved husbygging, og hjelper deg å styre trygt gjennom prosessen, enten du vil ha et lite hus eller en stor familiebolig!

Hvordan finne den beste planløsningen for deg og dine behov?

Hvordan finne den beste planløsningen for deg og dine behov?

For å få en praktisk planløsning som sørger for at du bor godt, er det lurt å se for seg hva du trenger og ønsker noen år fram i tid. Arkitekt Jannicke Henriksen i Mestergruppen Arkitekter tipser oss om hvordan du gjør planløsningen best mulig.