Hopp til hovedinnhold
Hvitt atriumhus med svart tak

Seks gode grunner til å velge et atriumhus

Atriumhus har lenge fascinert med sin unike arkitektur og smarte bruk av lys og rom. Hos Blink Hus er Jarlsberg, Sandefjord, Kongsberg og Ekeberg fire populære valg – moderne atriumhus som skiller seg ut med sine romslige planløsninger, store vindusflater og lune og skjermede uteplasser.

Lær alt om våre hus med atrium

Søker du inspirasjon og informasjon om atriumhus? Da er denne artikkelen for deg! Her dykker vi ned i:

 • Hva er et atriumhus?
 • Fordelene med et atriumhus
 • Hvorfor velge hus med atrium fra Blink Hus?
 • Tips til innredning av atriumet
 • Pris for atriumhus
Nydelig utgave av vårt atriumhus Ekeberg. Bygget av dyktige Blink Hus Stavseng.

Nydelig utgave av vårt atriumhus Ekeberg. Bygget av dyktige Blink Hus Stavseng. Se videoreportasje fra atriumhuset her.

Hva er et atriumhus?

Et atriumhus er en type bolighus som er bygget rundt et indre hageområde, eller gårdområde. Huset har gjerne store vinduer vendt innover mot atriumet, som skaper et lyst og luftig innemiljø. Atriumet kan være åpent eller overbygd, og gir deg en unik uteplass som kan nytes uansett vær.

Nydelig kjøkken i atriumhuset Kongsberg fra Blink Hus

Kun et atriumhus kan tilby denne unike, sømløse overgangen mellom innendørs og utendørs områder. Illustrasjon av atriumhuset Kongsberg.

Fordelene med et atriumhus:

 1. Mye naturlig lys: De store vinduene mot atriumet slipper inn rikelig med naturlig lys, noe som gir en lys og luftig atmosfære i hele huset.
 2. Skjermet uteplass: Atriumet gir en lun og privat uteplass som er perfekt for avslapping og hygge med familie og venner.
 3. Unik arkitektur: Atriumhus skiller seg ut fra mengden med sin spennende arkitektur.
 4. Flere bruksmuligheter: Atriumet kan brukes til en rekke formål, som hage, uteplass, lekeplass eller vinterhage.
 5. Romslig planløsning: Husene har en praktisk og funksjonell planløsning med god plass til hele familien.
 6. Store vindusflater: De store vinduene gir maksimalt lysinnslipp og en flott utsikt mot atriumet.
Illustrasjon av stuen i husmodellen Sandefjord fra Blink Hus

Atriumhus gir deg et lyst, luftig og komfortabelt hjem med en unik uteplass. Se plan- og fasadetegningene for atriumhuset Sandefjord her! Våre arkitekter hjelper deg å tilpasse planløsningen til dine ønsker og behov.

Hvorfor velge atriumhus fra Blink Hus?

Våre moderne hus med atrium kommer med en rekke fordeler:

 • Bygges med energimerke B: Alle våre hus bygges med energimerke B. Dette betyr at huset allerede oppfyller strenge energieffektivitetsstandarder, noe som resulterer i lavere energikostnader for deg som eier. Husene kan med enkle grep oppgraderes til energimerke A. Les mer om det her!
 • Lokal kvalitet: Kvalitet er en totalpakke, og forhandlere i Blink Hus velger nøye ut lokale samarbeidspartnere for å sikre at husene bygges med den beste kvaliteten, tilpasset lokale forhold. Denne dedikasjonen til lokalt samarbeid sikrer ikke bare at våre standarder opprettholdes, men også at våre kunder får et hjem de kan være stolte av.
 • Tilpasningsdyktige: Blink Hus tilbyr muligheten til å tilpasse husmodellene etter individuelle behov og ønsker. Dette gjør det mulig å skape et hjem som er skreddersydd til din livsstil, enten det er endringer på plantegningene eller valg av materialer!

Utforsk potensialet til atriumhus: plantegning og utendørsdesign

Atriumhuset Jarlsberg fra Blink Hus

Se plantegningen til Jarlsberg her!

Illustrasjon av atriumhuset Sandefjord fra Blink Hus

Sjekk ut plantegning for atriumhuset Sandefjord her!

Ikke helt sikker på hvordan du skal utnytte atriumet? Her er noen dekorasjonstips for å skape et funksjonelt og behagelig utemiljø!

1. Skap en avslappende lounge: Lag et avslappende loungeområde ved å legge til komfortable sitteplasser som solsenger eller daybeds. Legg til myke puter, tepper og lav belysning for å skape en fredelig og avslappende atmosfære der du kan nyte en bok eller en kopp te.

Bilde av en kundetilpasset versjon av atriumhuset Jarlsberg fra Blink Hus

Denne kunden har skapt sin egen unike variant av atriumhuset Jarlsberg, komplett med basseng og ulike utendørs-soner. Se videoreportasje fra huset her!

2. Inkluder naturlige materialer: Bruk naturlige materialer som tre, stein og bambus i innredningen av atriumet for å skape en organisk og jordnær atmosfære. Legg til elementer som trebenker eller steinheller for å skape tekstur og varme.

3. Legg til en vannfunksjon: Hva med en liten fontene eller dam i atriumet? Lyden av rennende vann bidrar til å skape en avslappende atmosfære, og vannfunksjonen kan også tiltrekke seg fugler til området.

4. Skap et grønt miljø: Bruk atriumet til å dyrke en liten hage eller grønne planter og blomster. Velg planter som trives i både sol og skygge, og bruk ulike plantehøyder for å skape dybde og interesse.

Dame som jobber i hagen. Foto: Plantasjen

Foto: Plantasjen.

5. Lag et lekeområde: Hvis du har barn, kan atriumet være det perfekte stedet for et lekeområde, siden man har utsikt fra fellesområdet inne. Legg til lekeapparater som en sandkasse, huske eller et lekehus, og legg til myke underlag som gummibelegg eller kunstgress for sikkerhet og komfort.

Pris for atriumhus

Registrer deg på vår nettside for å få opp standardpriser på våre atriumhus, eller ta kontakt med din nærmeste forhandler for et skreddersydd prisestimat på hele byggeprosjektet.

Lær mer om våre huspriser her

Klar for å bygge hus? Ta kontakt!

Kontakt Blink Hus i dag for å få mer informasjon om våre atriumhus. Vi hjelper deg med å realisere drømmen om et unikt og komfortabelt hjem med et fantastisk utemiljø!

Atriumhus med garasje

Sandefjord er et atriumhus med garasje.

Fasadeillustrasjon av huset Kongsberg fra Blink Hus

Huset Kongsberg fra Blink Hus er et moderne atriumhus med en rekke fordeler. Se plantegningen her!

Vi ønsker deg lykke til med husbyggingen. Velkommen til Blink Hus!

Relaterte artikler

Kataloghuset Vadsø av Blink Hus

Bygge hus – steg for steg

Går du med en drøm om å bygge hus, men lurer på hvordan det egentlig foregår? I denne artikkelen kan du lese mer om de syv stegene til et helt nytt hjem.

Bygge hus i 2024?

Er du klar for å realisere boligdrømmen i 2024? Bli kjent med våre populære husmodeller, og få verdifulle tips fra vår erfarne boligselger, Kjell Inge Søvik, for en vellykket start på boligplanleggingen!