Hopp til hovedinnhold
Hasås Malmfuru

Bygge bolig eller kjøpe bolig?

Du lurer kanskje på hva som lønner seg? Å kjøpe en brukt bolig, eller bygge ny bolig selv? Her får du noen gode grunner til å bygge ny bolig.

En av de viktigste og største investeringene i livet handler om å skaffe seg et hjem. Du binder økonomien og kapitalen din for mange år, og da er det viktig at du føler trygghet og tilfredshet.

I bruktboligmarkedet finnes det hus fra mange tidsepoker. Mange boliger blir solgt som tilsynelatende flotte objekter, men de er kanskje bygd med gamle byggemetoder. Tynnere vegger, begrenset vindtetting, enklere vinduer, dører og andre detaljer – som gjør at de har dårligere evne til å stå imot klimaet i Norge.

De senere årene har det kommet endringer i tekniske forskrifter, og det stilles nye krav til forbedring av husets egenskaper for å møte et variert klima.

Kongsberg fra Blink Hus

Sjekk den spennende planløsningen i Kongsberg. Ønsker du en annen utforming, kan alle våre ferdighus tilpasses dine behov – både dimensjoner, rom og planløsning kan endres.

Funkishuset Leknes fra Blink Hus

Funkishuset Leknes gir deg et overbygd inngangsparti og en carport som også rommer en sportsbod med god oppbevaringsplass.

Du sparer energi

Nye boliger skal også tilfredsstille strenge krav for å bruke minst mulig energi. Boligene er blitt tettere og de har ventilasjonssystemer som sørger for god utskiftning av luft og et jevnere inneklima. I en ny bolig er alt nytt. Du slipper å starte med omfattende og dyr renovering og oppussing. Det er også blitt strengere krav til at noen tiltak i bolig skal utføres av kvalifiserte håndverkere. Med andre ord: selvbyggeren har fått begrensninger med årene

Se våre BoSmart-hus: et utvalg av flotte boliger som er konstruert så kostnadseffektive som mulig. Boligenes smarte løsninger har imidlertid ikke gått på bekostning av kvaliteten.

En bolig skreddersydd for deg og din familie

Når du bygger ny bolig, får du akkurat det hjemmet som passer for deg. Den stilarten du ønsker, den romløsningen du ønsker, den størrelsen du ønsker. Du kan være din egen arkitekt og ta hensyn til alle behovene du og familien din har. En brukt bolig er det andre som har bygd, det kan aldri bli skreddersydd for akkurat deg!

Bryne fra Blink Hus

Er du på utkikk etter en stor bolig med helt egenartet karakter og åpne og spennende rom- og planløsninger, også mellom etasjene? Da må du bli kjent med det moderne huset Bryne.

Ny bolig gir bedre garanti

Du har dessuten en helt annen garanti når du bygger nytt. Boligen blir kontrollert og sjekket allerede etter ett år, for eventuelt å avdekke potensielle avvik og forandringer. Huset er tross alt «levende», da treet ofte er den største andelen i konstruksjonen.

Mindre vedlikehold

I en ny bolig har du skapt deg noen friår før større behov for vedlikehold melder seg. Dessuten: Kjøper du ny bolig er det kun tomteprisen du betaler 2,5 prosent dokumentavgift på. Ved kjøp av bruktbolig beregnes det 2,5 prosent på hele kjøpesummen. I mange tilfeller kan det bety en forskjell på 50 000 kroner eller mer.

Les også: Husbygging – hvor starter jeg?

Fortsatt ikke overbevist om å bygge bolig? Ta kontakt for en uforpliktende samtale!

Hos din nærmeste forhandler er du i trygge hender. De har lang erfaring og gir deg gjerne sine profesjonelle anbefalinger om hvordan du kan få et hjem tilpasset deg og din familie. Vi ser frem til å møte deg!

Relaterte artikler

Kataloghuset Vadsø av Blink Hus

Bygge hus – steg for steg

Går du med en drøm om å bygge hus, men lurer på hvordan det egentlig foregår? I denne artikkelen kan du lese mer om de syv stegene til et helt nytt hjem.

Vårens boligtrender 2022

Vår interiørarkitekt, Vibecke Caspari Nord, deler sine tanker om hvilke boligtrender vi vil se mye av i 2022.