Hopp til hovedinnhold
Stort kjøkken i arealeffektiv tomannsbolig

Bygg et lite hus – bo smart

Å velge bolig i dagens marked er en viktig beslutning som krever nøye vurdering. Mange har tradisjonelt hatt et blikk for større hus, men nå kan det være på tide å revurdere. I denne artikkelen vil vi utforske fordelene ved å velge et mindre hus, og hvorfor dette kan være en smart beslutning, spesielt med tanke på økonomi og livsstil.

Ønsker du pristilbud på prosjektet ditt? Ta kontakt med din nærmeste forhandler for konkurransedyktige priser.

Fordelene med små hus

Større boliger krever vanligvis høyere boliglån, høyere vedlikeholdskostnader og høyere energiforbruk. Når du bor i en stor bolig, er det også naturlig å fylle den med møbler og eiendeler som du egentlig ikke trenger.

Så, hva er egentlig fordelen med små hus?

1. Renteprognoser og økonomisk planlegging

Om det er nødvendig å øke renten videre, vil så klart avhenge av den økonomiske utviklingen (pengepolitiske vurderinger fra Norges Bank). Økonomiske eksperter mener uansett at renten ikke skal falle til samme nivå som før pandemien, men stabilisere seg (NRK, 2023).

Dette innebærer at lånekostnadene for større boliger kan være høye over tid. Derfor kan det være økonomisk fornuftig å velge et mindre hus som gir lavere månedlige utgifter og mindre belastning på hverdagsøkonomien. Dette gir deg muligheten til å bruke de ekstra midlene på andre investeringer eller langsiktige sparemål.

2. Fleksibilitet i et skiftende marked

Boligmarkedet er alltid i endring. Med et lite hus har du større fleksibilitet til å tilpasse deg skiftende behov. Kanskje familien din vokser, eller kanskje ønsker du å flytte. Små hus kan være lettere å selge eller leie ut, og gir deg dermed mer handlefrihet.

Derfor er det kanskje klokt å begynne beskjedent og vurdere muligheten for tilbygg senere, om det skulle være nødvendig.

Eneboligen Lunner Teft Entreprenør

Dette bildet er fra vår minste enebolig i huskatalogen – Lunner. Følelsen av romslighet forsterkes likevel av det flotte vinduspartiet - sjekk den utsikten! Bygget av TEFT Entreprenør AS.

Teft Entreprenør

En annen vinkel fra Lunner i Stamsund. Bygget av TEFT Entreprenør AS.

3. Smartere plassutnyttelse og livsstil

Små hus krever kreativ plassutnyttelse, noe som kan føre til smarte oppbevaringsløsninger og multifunksjonelle møbler. Du vil bli overrasket over hvor godt et mindre hjem kan tilpasses dine behov når du planlegger godt før byggeprosessen.

Du vil kanskje også tilbringe mer tid sammen med dine kjære i stedet for å tilbringe timer med rengjøring og vedlikehold?

Førstegangskjøper Mona under byggeprosessen av sin nye bolig

Førstegangskjøper Mona er en av våre kunder som også valgte den arealeffektive husmodellen Lunner. Les mer om prosjektet her.

Stort kjøkken i arealeffektiv tomannsbolig

Nydelig kjøkken hjemme hos førstegangskjøper Mona. Bygget av Blink Hus Austevoll Trelast.

Få råd til hvordan vi kan tilpasse boligprosjektet din økonomi

Våre forhandlere har ekspertise til å skreddersy prosjektet etter dine spesifikke behov og økonomiske situasjon. Dette kan inkludere alternativer som å la noen rom være uinnredet eller at du selv kan bidra med egeninnsats.

Få 10 tips til hvordan du kan realisere husdrømmen i 2023

Avtal et uforpliktende møte med nærmeste forhandler

Hus under 150 kvm BRA:

Nedenfor finner du våre mest arealeffektive klassiske hus og moderne hus.

Se et bredere utvalg hos din forhandler

I tillegg har våre forhandlere tilgang til et omfattende boligarkiv med et bredt utvalg av små og funksjonelle boliger.

Husmodellen Lunner fra Blink Hus

Lunner - 91,7 m² BRA , likevel med tre soverom! Takhøyden og vindusflatene bidrar til en romslig atmosfære. Denne boligen kvalifiserer også for husbankfinansiering.

Funkishus med saltak på to plan

Farsund - 131,4 m² BRA. Her får du tre soverom, to bad, innvendig og utvendig bod, og garasje med balkong.

Enebolig på ett plan fra Blink Hus i skumringen

Smestad - 133,1 m² BRA. Her får du et hus med alt du trenger på ett plan! Mindre plass går nødvendigvis ikke på bekostning av luksusen, med et hovedsoverom som har eget walk-in closet og bad. Denne boligen kvalifiserer også for husbankfinansiering.

Funkisbolig med to etasjer og carport en høstdag

Moss - 140,7 m² BRA. Moderne funkishus med fire soverom, carport og romslig loftstue. Denne boligen kvalifiserer også for husbankfinansiering.

Pris for nøkkelferdig hus

Ved å registrere deg på vår nettside, får du tilgang til priser for alle husene i vår huskatalog, så lenge din forhandler har publisert prisene online. Hvis ikke, kan du enkelt sende prisforespørsel med ett tastetrykk på valgt bolig til din lokale forhandler.

Få flere tips i vår huskatalog

Se flere boliger, les kundehistorier, og lær om byggeprosessen med Blink Hus:

Relaterte artikler

Husbygging - hvor starter jeg?

Er du usikker på hvilken ende du skal starte i når du har bestemt deg for å bygge hus? Her er gode tips på steg i riktig retning fra boligselger Sondre Natås Strand i Blink Hus Steinsbø.

Dette tror boligselgeren blir framtidens bolig

Klimaendringene er et faktum. Som en av Norges største boligbyggere, har vi i Blink Hus et viktig ansvar for å gjøre det mest mulig klimanøytralt å bygge hus. Det finnes faktisk ganske mange valg du som kunde kan ta for å gjøre din bolig mer miljøvennlig, og allerede nå har vi noen tanker om hvordan våre boliger vil se ut i framtiden.