Funkishus

Går du med en drøm om å bygge et moderne funkishus med store vinduer og takterrasse, fullspekket med geniale løsninger som gjør hverdagen enklere? Da er du i godt selskap! Det stilrene uttrykket og de funksjonelle kvalitetene til et funkishus blir stadig mer ettertraktet hos nordmenn – og vi kan forstå hvorfor.

Men hva er egentlig et funkishus?

Funkishus er moderne hus som gjerne kjennetegnes av rette linjer, store vindusflater og en kombinasjon av materialer i eksteriøret. Viktigst av alt er likevel den funksjonalistiske byggestilen, som også er opphavet til det svenske begrepet «funkis». Tanken er at formen skal følge funksjonen.

Funkisboliger setter nemlig funksjonalitet i førersetet. I boligsammenheng handler funksjonalitet om blant annet planløsning, krav til vedlikehold, fleksibilitet, gode lysforhold og rett og slett praktiske løsninger som gjør hverdagen enklere.

Mange mener at det er feil å bruke begrepet funkishus om husene som bygges i funkisstil i dag. Funkisstilen eksisterte opprinnelig i perioden 1925 til 1940, og dagens såkalte funkishus er inspirert fra denne perioden. Skal vi være helt politisk korrekte, burde vi kalle det «hus med funkispreg», men for enkelhets skyld har vi i Blink Hus valgt å bruke begrepet funkishus.

Våre funkishus

I Blink Hus har vi tre ferdighus innenfor kategorien funkishus: Karmøy, Molde og Halden. Vi har også et stort utvalg av moderne hustyper, som gjerne kan minne om funkishus i byggestilen.

Karmøy

Karmøy er et romslig funkishus med en praktisk planløsning, balkonger, terrasse og garasje. Kvaliteter som vedlikeholdsvennlig kledning, egen foreldreavdeling og innebygde garderober gjør huset svært godt egnet for den moderne familien.

Molde

Molde er vårt største funkishus med et bruksareal på hele 191,8 kvadrat. Dette er et moderne funkishus med innebygd garasje og takterrasse.

Halden er perfekt for deg som har en liten tomt, men som ønsker å bo i et stort hus. Med sin varierte kledning, integrerte garasje og sportsbod, er Halden både et lekkert syn og en funksjonell funkisbolig for hele familien.

Mange muligheter med funkis

Funkis for flat og skrå tomt

Avhengig av husmodell, kan funkishus bygges på både skrå og flat tomt. Våre funkishus er tegnet for flat tomt, men du kan også velge å få hjelp fra våre arkitekter til å tegne om huset så det passer for skrå tomt.

Arkitekttegnet funkishus

Frister det å få designe sitt eget hus ned til hver minste detalj? Blink Hus har lang erfaring med å tegne funkishus sammen med Mestergruppen Arkitekter. I tett samarbeid med deg som kunde tegner vi huset akkurat slik du vil ha det, og slik at det passer perfekt for tomten din.

Funkishus med takterrasse

Funkisboliger er ofte utstyrt med flatt tak. Dette gjør de svært godt egnet for å ha takterrasse. Med takterrasse får du utnyttet boligens areal ekstra godt, og du får samtidig et perfekt sted for å utnytte solen, servere familiemiddager og invitere til større begivenheter.

Funkishus med saltak

Det er sjelden man ser funkishus med saltak, da funkishus ofte bygges med flatt tak. Vi har derimot en rekke moderne ferdighus med saltak. I mange av disse hustypene kan man finne igjen de typiske trekkene man ofte ser i funkishus.

Farsund er en luftig og lekker enebolig med funkispreg, som også har saltak.

Med store vinduspartier og variert eksteriør, kan også Tønsberg minne om et funkishus – til tross for at det har saltak.

For mer funkishus-inspirasjon, les om funkisdrømmen som ble til virkelighet.

Bygg funkishus med Blink Hus

Går du med en funkisdrøm du gjerne vil gi liv til? Vi i Blink Hus leverer funkishus over hele Norge. Vi vet hva som skal til for å bygge hus som både ser lekre ut, møter dagens krav til moderne funksjonalitet, og står seg like godt år etter år. Kontakt din nærmeste forhandler for å komme ett steg nærmere funkisdrømmen. Vi bygger funkishus med lokal kvalitet.

Relaterte artikler

Fredrikstad over hele landet - funkisfavoritt

Etterspørselen av moderne funkishus har økt de siste årene og åpne planløsninger, naturlig lys og følelsen av romslighet er noe mange ønsker seg. Vår enebolig Fredrikstad er en perfekt oppsummering av det meste våre kunder har ønsket seg de siste årene innen funkis-kategorien.

Funkisdrøm på Ferkingstad i Karmøy

Rett ved havet og med direkte tilgang til havbrus og vind som rusker i håret, har Gunhild og Stig-Arild ved hjelp av Blink Hus Rasmussen Bygg fått drømmehuset sitt. Et hus som har plass til alt – og alle.

Drømmen om funkishus ble til virkelighet

Vi besøkte Elisabeth og Lasse rett etter overtakelse. Nå har de bodd seg inn i det nye huset, og vi er på besøk enda en gang.

Ved å bruke denne nettsiden aksepterer du vår bruk av cookies. Les mer