Hopp til hovedinnhold
Lade funkishus med stor hage

Hvilken husmodell passer deg? Finn svaret her!

Å velge riktig husmodell er en stor beslutning, og det kan være vanskelig å velge riktig med så mange alternativer tilgjengelig. I denne artikkelen vil vi gi deg en guide til de forskjellige husmodellene og hustypene Blink Hus tilbyr, slik at du kan finne drømmehuset ditt. Husk at alle våre hus kan tilpasses etter dine spesifikke behov og ønsker!

Et bredt utvalg av husmodeller – her er en oversikt!

Blink Hus tilbyr et bredt spekter av hus som passer enhver smak, behov og budsjett. La oss starte med å utforske hvor mye plass du trenger i hjemmet ditt.

1. Hvilken husstørrelse passer deg?

Få en oversikt over alle våre husmodeller her

Husmodellen Haugesund med stor hage

Husmodellen Haugesund er et stort funkishus.

2. Hvor mange etasjer ønsker du i huset ditt?

Hus på ett plan: Disse husene gir deg mange fordeler: Enkelt vedlikehold og god tilgjengelighet for alle! Les mer om hus på ett plan her.

Eieren av huset Ekeberg står på kjøkkenet

Christine og Tor Egil Skarbø valgte husmodellen Ekeberg på ett plan. Se video av boligen her!

Hus på to plan: Toetasjes hus gir deg muligheten til å utnytte plassen på en effektiv måte ved å skille soveavdelingen i første etasje og den sosiale sonen i andre etasje, eller motsatt – ikke bare en praktisk organisering, men det gir også et tydelig skille mellom private og felles områder.

Husmodell på to plan

Enebolig på to plan – Tønsberg: Moderne hus på 166,8 kvm med god plass til familien. Huset har fire soverom, to bad, ett toalett, vaskerom, kjellerstue, innvendig bod og åpen stue-/kjøkkenløsning. Med en grunnflate (BYA) på 105 kvm krever denne boligen lite tomteplass! Huset har gjennom flere år vært en av våre mest populære husmodeller, og har også fått terningkast 5 i VG!

Husmodellen Fredrikstad fra Blink Hus

Fredrikstad – vår mest populære husmodell i 2023.

Tomannsbolig: Perfekt for familier som ønsker muligheten for bodeling eller ekstra inntekter fra utleie. Med separate boenheter på samme eiendom kan du opprettholde ditt eget private område samtidig som du deler fellesarealer og utgifter.

Arkitekttegnet bolig av Blink Hus

Søstrene Kari og Ingeborg skapte hver sine hjem i denne unike tomannsboligen. Bygget av dyktige Blink Hus Byggmester Reidar Vallestad.

3. Hvilken hustype liker du best?

Hos Blink Hus kan du velge mellom mange ulike ferdighus – med eller uten tilpasning! Bli kjent med våre hustyper:

Tradisjonell hustype: Disse husene har tidløs eleganse med saltak, sprosser i vinduene og symmetrisk fasade. Husene passer perfekt inn i etablerte boligområder og gir en følelse av trygghet og velvære. Se våre tradisjonelle hus her!

Moderne hustype: Våre moderne hus kjennetegnes av rene linjer, store vinduer som gir rikelig med naturlig lys, og ofte flate tak. De passer godt inn i nye boligfelt og gir et minimalistisk og stilrent uttrykk. Se våre moderne hus her!

Herskapelig hustype: Herskapshus tilbyr en følelse av luksus og romslighet. Karakteristisk for stilen er detaljerte fasadeutsmykninger, høye tak, store rom og ofte en imponerende inngang. Se våre herskapelige hus her!

Funkishus: Våre funkishus setter fokus på praktiske løsninger og effektiv rominndeling. Åpen planløsning, smarte oppbevaringsløsninger og god flyt mellom rommene gir en komfortabel og funksjonell bolig. Se våre funkishus her!

Funkishuset Etne fra Blink Hus

Se så lekkert! Etne er et unikt funkishus på 158,8 kvm.

Atriumhus: Atriumhus er designet rundt et sentralt gårdsrom, som bringer lys og natur inn i hjemmet. Dette skaper et unikt innendørs-utendørs boareal, perfekt for de som verdsetter privatliv og kontakt med naturen. Atriumhusenes arkitektur fremmer en fredelig og avslappet atmosfære. Se våre atriumhus her!

Hus på ett plan: Disse enetasjes husene tilbyr bekvemmelighet og tilgjengelighet utenom det vanlige, ideelt for de som ønsker et liv uten trapper. Med alt på en flate, er de perfekte for både unge familier og eldre som setter pris på lettstelte og oversiktlige løsninger. Disse husene kan også lett tilpasses for å møte endrende behov over tid. Se våre hus på ett plan her!

Lunner på ett plan fra Blink Hus

Lunner – liten enebolig på ett plan: Dette funksjonelle huset på 91,7 kvm byr på god plassutnyttelse med tre soverom, ett bad og åpen stue-/kjøkkenløsning. Den store vindusflaten i front skaper en unik romfølelse.


Faktorer å ta hensyn til når du velger husmodell

Å velge riktig husmodell handler om mer enn bare estetikk. For å hjelpe deg på veien, har vi satt sammen noen tips som kan gjøre prosessen med å velge rett husmodell enklere:

 • Plassbehov: Hvor mange soverom og bad trenger du? Tenk på nåværende og fremtidige behov.
 • Størrelse: Hvor mye plass trenger du totalt? Husk å ta med bodplass og garasje i beregningen.
 • Tomtestørrelse: Pass på at husmodellen passer tomtefasongen og gir rom for uteplass og hage etter ønske.
 • Beliggenhet: Hvordan er tomtens solforhold, utsikt og infrastruktur? Din nærmeste forhandler hjelper deg gjerne med en uforpliktende tomtebefaring.
 • Budsjett: Sett et realistisk budsjett for hele byggeprosjektet, inkludert tomtekostnad, materialer, arbeidskraft og tilvalg. Hvis du velger Blink Hus som totalentreprenør får du alt til en fast pris: Fra grunnarbeider, til overtakelse og kvalitetssikring ett år etter innflytting! Få pristilbud på hele byggeprosjektet hos din nærmeste forhandler.
 • Stil og design: Velg en hustype som passer din hverdag og som passer inn i omgivelsene.
 • Fremtidige planer: Har du behov for ekstra plass senere? Velg en hustype som enkelt kan utvides eller tilpasses.

Se flere tips her: 10 avgjørende spørsmål før du bygger et nytt hus

Undersøk vår digitale huskatalog for inspirasjon og informasjon om de ulike husmodellene. Du vil få et unikt innblikk gjennom våre videoreportasjer, hvor du kan se og høre fra fornøyde kunder som har valgt Blink Hus sine husmodeller!

Blink Hus tilpasser husmodellen til dine behov

Vi er her for å vise deg alle mulighetene som våre husmodeller byr på. Ditt hjem kan skreddersys ned til minste detalj. Her noe av det du kan gjøre med våre ferdighus:

Endre fasadematerialer og farger.

 • Justere planløsningen.
 • Legge til eller fjerne rom.
 • Velge ulike kjøkken- og baderomsinnredninger.
 • Oppgradere til smarthussystemer og andre moderne løsninger.
 • Tegne inn en praktisk garasje.
 • Inkludere en utleiedel i kjelleretasjen.

Bærer du på en visjon om et unikt arkitekttegnet hus, er våre arkitekter klare til å forvandle denne drømmen til virkelighet!

Denne kunden tok med sine egne skisser til en av Blink Hus sine arkitekter!

Liker du våre husmodeller? La oss ta en prat!

Besøk vår nettside for å se alle våre husmodeller. Du kan også ta kontakt for å få uforpliktende veiledning fra en av våre eksperter.

Salgskonsulent hos Blink Hus Valvatne

Velkommen til Blink Hus!

Relaterte artikler

Bygge hus i 2024?

Er du klar for å realisere boligdrømmen i 2024? Bli kjent med våre populære husmodeller, og få verdifulle tips fra vår erfarne boligselger, Kjell Inge Søvik, for en vellykket start på boligplanleggingen!

Kataloghuset Vadsø av Blink Hus

Bygge hus – steg for steg

Går du med en drøm om å bygge hus, men lurer på hvordan det egentlig foregår? I denne artikkelen kan du lese mer om de syv stegene til et helt nytt hjem.